11. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
Az Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság
2017. május 16-i ülésére

Tárgy:   Wodianer Albert tér felújítására kiírt ötletpályázat bírálata
Készítette:   Pardi László
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A 2017. márciusi Képviselő-testületi ülésen született döntés alapján meghirdetésre került a Wodianer Albert tér felújítására kiírt nyílt ötletpályázat. A pályázati felhívás az önkormányzat honlapján került meghirdetésre és megküldésre került a Magyar Építész Kamarának.
A pályázati felhívásban megadott 2017. május 10-i határidőre csupán 1 db pályázat érkezett be, melynek készítője a korábbi pályázati kiírásban is résztvevő Zilahi Péter DLA okleveles építész tervező ((7626 Pécs, Kiss Ernő u. 25.).
 
A most benyújtott pályázata műszaki tartalma megegyezik a korábbival. A benyújtott pályázat szerint a terv kiviteli tervének elkészítését bruttó 1.080.000 Ft-ért vállalja a tervező, 60 napos tervezési határidővel. A tervezett műszaki tartalom nem tartalmaz építési engedély köteles tevékenységet.
A tér tervezett kialakítási költsége bruttó 9,3 millió forint. A pályamunkát a csatolt melléklet tartalmazza.
 
A pályázati felhívásban meghatározott kötelező tartalmi elemek figyelembevételével megtörtént a pályázat áttanulmányozása és megállapítást nyert, hogy a pályázó nem nyilatkozott a kivitelezés becsült időtartamáról és nem csatolt igazolást/nyilatkozatot az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységről szóló 266/2013. (VII.11.) Korm. rendelet feltételeinek fennállásáról.
A pályázót hiánypótlásra szólítottuk fel. A hiánypótlást 2017. május 15-én 12:00 óráig kell benyújtani.
Amennyiben a pályázó a szükséges hiánypótlásokat becsatolja, úgy a pályázata formai szempontból érvényesnek minősül.
 
Az Önkormányzat a pályázat elkészítésével kapcsolatos költségek ellentételezése céljából a pályázati kiírásnak megfelelő tartalmú és színvonalú tervekért és mellékletekért költségtérítési díj egyszeri kifizetését vállalta, mely az első helyezett pályamű esetén bruttó 150.000 Ft, a második helyezett pályamű esetén pedig bruttó 100.000 Ft.

Amennyiben a pályamű elnyeri a Képviselő-testület tetszését, úgy a tervek július végére elkészülhetnek és 3 hónap rendelkezésre áll a kivitelezésre. 

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság    A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy a Zilahi Péter DLA okleveles építész tervező (7626 Pécs, Kiss Ernő u. 25.) Wodianer Albert tér felújítására és emléktérré alakítására benyújtott „Feketén-fehéren” megnevezésű ötletpályázatát érvényesnek és első helyezettnek nyilvánítsa, továbbá javasolja, hogy a pályázatot nyilvánítsa eredménytelennek.
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság    A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy a Zilahi Péter DLA okleveles építész tervező (7626 Pécs, Kiss Ernő u. 25.) Wodianer Albert tér felújítására és emléktérré alakítására benyújtott „Feketén-fehéren” megnevezésű ötletpályázatát érvényesnek és első helyezettnek nyilvánítsa, továbbá javasolja, hogy a pályázatot nyilvánítsa eredménytelennek.
A Bizottság dönt arról, hogy a továbbiakban nem kíván a tér felújításával foglalkozni. 
 
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság    A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy a Zilahi Péter DLA okleveles építész tervező (7626 Pécs, Kiss Ernő u. 25.) Wodianer Albert tér felújítására és emléktérré alakítására benyújtott „Feketén-fehéren” megnevezésű ötletpályázatát érvényesnek és első helyezettnek nyilvánítsa, továbbá javasolja, hogy a pályázatot nyilvánítsa eredménytelennek.
 
1. döntési javaslat

"Pályázat érvényessége"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Építési, beruházási ügyek
Az Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy a Zilahi Péter DLA okleveles építész tervező (7626 Pécs, Kiss Ernő u. 25.) Wodianer Albert tér felújítására és emléktérré alakítására benyújtott „Feketén-fehéren” megnevezésű ötletpályázatát érvényesnek és első helyezettnek nyilvánítsa. 

Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 06. 30.
Felelős: Toldi Balázs
Hivatali felelős: Pardi László

2. döntési javaslat

"Pályázat eredménye"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Építési, beruházási ügyek
Az Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

A Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy a „Gyomaendrőd Wodianer Albert terének Gyoma 300 éves évfordulójának emléket állító szimbolikus, tematikus térplasztikával ellátott köztérré alakítására” tárgyú pályázatot eredményesnek/eredménytelennek nyilvánítsa.

Határidők, felelősök:

Határidő: 2017. 06. 30.
Felelős: Toldi Balázs
Hivatali felelős: Pardi László

« Vissza
Vissza a főmenübe