2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
2018. február 15-i ülésére

Tárgy:   Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya, Települési Önkormányzati Társulás 2017. évi költségvetési határozatának módosítása
Készítette:   Tóthné Gál Julianna
Előterjesztő:   Toldi Balázs elnök

Tisztelt Társulási Tanács!
 
Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya, Települési Önkormányzati Társulás Tanácsa 2017. évi költségvetéséről szóló 3/2017. (II. 6.) határozatának módosítását az alábbiak indokolják:
 
a)      A Társulási Tanács által hozott évközi döntések és pályázat útján nyert különböző alapoktól és egyéb szervezetektől kapott pénzbeli támogatások átvezetése,
b)      Intézményi saját hatáskörben történt előirányzat átcsoportosítások átvezetése.

Fentiek hatásaként a költségvetési főösszeg 8.566 E Ft-tal változott.
 
Főbb előirányzat változások a következők:
 
A költségvetésbe beépítésre került a 2017. november hónapra kifizetett 421 E Ft bérkompenzáció összege, melynek forrásául Gyomaendrőd Város Önkormányzatánál jelentkező állami támogatás szolgál.
 
Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda

Az intézménynél a befolyt 16.-E Ft bérleti díj és a 14.-E Ft étkezési térítési díj, valamint a 3 E Ft kamatbevétel előirányzatának módosítása jelen változások között jelenik meg, a dologi kiadásokkal szemben.
 
Átcsoportosítás történt a dologi kiadásokból a beruházások közé 503 E Ft összegben. Ebből az összegből óvodai öltözőszekrények, pelenkázó, irodabútorok, gyermekjátékok beszerzése valósult meg.
 
Térségi Szociális Gondozási Központ

A költségvetésben módosításként jelentkezik a 2017. november hónapra az állami támogatásként átutalt ágazati pótlék 3.999 E Ft összege, melyet az intézmény személyi juttatására és a hozzá kapcsolódó járulékok összegére fordítottunk.

Az intézménynél 2017 évben folyamatosan 25 fő közmunkában foglalkoztatott személy dolgozott, így a Kormányhivatal által támogatott közfoglalkoztatottak bérére és a foglalkoztatásukhoz szükséges eszközök beszerzésére az elmúlt időszakra 750 E Ft összeget igényelt az intézmény, előirányzata a támogatás értékű működési bevételek között szerepel.
 
Az önkormányzat REKI támogatás igénylése során 13.205 E Ft összeget kapott műszakpótlék jogcímen, melyet a szociális bentlakásos és átmeneti elhelyezést nyújtó intézményekben foglalkoztatottak kötelezően biztosított műszakpótlékára fordíthat a Térségi Szociális Gondozási Központ.
 
A gyermekétkeztetéshez kis értékű tárgyi eszközöket, áruszállító-, csepegtető kocsit, munkaasztalokat, munkalapokat, tolóajtós szekrényt ebédlőbútort vásárolt az intézmény. Az idősek és fogyatékossággal élők nappali ellátásához kapcsolódóan ebédlőbútor, fotelek kanapék és dohányzó asztalok beszerzésével igyekezett az intézmény vezetése az ellátást színvonalasabbá tenni. A kis értékű tárgyi eszköz beszerzések miatt 4.946 E Ft-tal módosult a költségvetés, a dologi kiadásokból átcsoportosítással a beruházási kiadásokba.
 
A Rózsakert Idősek Otthona elő-tetőjének készítése 185 E Ft, melynek forrása az alpolgármester asszony tiszteletdíjából felajánlott, tartalékban elhelyezett összeg.
 
A saját működési bevételek csökkentek 10.048 E Ft-tal. Ennek oka, hogy az idősotthonban a térítési díjak 90-%-ban teljesültek - a személyi térítési díjak alacsonyabbak a tervezett intézményi térítési díjaknál - ennek megfelelően a dologi kiadásoknál is csökkentésre kerültek a kiadási előirányzatok.
 
Kérem a Társulási Tanácsot, hogy a költségvetési határozat módosítását elfogadni szíveskedjen.

Döntési javaslat

"Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya, Települési Önkormányzati Társulás 2017. évi költségvetési határozatának módosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Költségvetés, zárszámadás
A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 6/C. §-ában foglalt feladatkörében eljárva a 2017. évi költségvetéséről szóló 3/2017. (II. 6.) határozatát a következők szerint módosítja:

1. A Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának 2017. évi költségvetésről szóló 3/2017. (II. 6.) határozat (továbbiakban: TH.) 1. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
„1. Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa (a továbbiakban: Önkormányzati Társulás) az Önkormányzati Társulás 2017. évi költségvetésének
a) bevételi főösszegét 846.150 ezer forintban,
b) kiadási főösszegét 846.150 ezer forintban
állapítja meg az 1. mellékletben részletezettek szerint."
 
2. A TH. 2. pontja helyébe a következő rendelkezés lép.
„2. A bevételi főösszegen belül
a) a működési bevételek előirányzata 841.593 ezer forint
b) a felhalmozási bevételek előirányzata 300 ezer forint,
c) a működési célú finanszírozási bevételek előirányzata 4.257 ezer forint,
d) a felhalmozási célú finanszírozási bevételek előirányzata 0 forint
a 2. mellékletben részletezettek szerint."
 
3. A TH. 3. pontja helyébe a következő rendelkezés lép.
„3. A kiadási főösszegen belül az Önkormányzati Társulás működési kiadásainak előirányzata 836.807 ezer forint, melyből:
a) személyi juttatás 458.994 ezer forint,
b) munkaadót terhelő járulék 104.204 ezer forint
c) dologi kiadás 272.108 ezer forint,
d) működési célú támogatásértékű kiadás 1.501 ezer forint,
e) működési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre 0 forint,
f) a működési célú céltartalék 0 forint,
g) ellátottak pénzbeli juttatása 0 forint
a 3. mellékletben részletezettek szerint."
 
4. A TH. 4. pontja helyébe a következő rendelkezés lép.
„4. Az Önkormányzati Társulás fejlesztési kiadásának összege 9.343 ezer forint, a 4. melléklet szerint."
 
5. A TH. 1. melléklete helyébe a határozat 1. melléklete lép.
6. A TH. 2. melléklete helyébe a határozat 2. melléklete lép.
7. A TH. 3. melléklete helyébe a határozat 3. melléklete lép.
8. A TH. 4. melléklete helyébe a határozat 4. melléklete lép. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe