26/2010. (VIII. 3.) Sport Bizottsági határozat
Tárgy: Javaslat kitüntető címek adományozására

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

 

Göd Város Önkormányzat Sport Bizottsága

 

2010. augusztus 3-i ülésén készült jegyzőkönyvéből

 

 

26/2010. (VIII.03.) sz. Sport Bizottsági határozat

 

Göd Város Önkormányzatának Sport Bizottsága

 

 

a következő jelölteket terjeszti a Képviselő-testület elé a kitüntető címek odaítélésére:

 

 

Női utánpótlás korosztály versenyzői:

 

I. helyezett: Hagymási Anita, aki többszörös magyar bajnok, négyszeres ifi európa bajnoki 1. helyezett, válogatott keret tag. A 2010. évi Utánpótlás Európa Bajnokságon, ifjúsági kategóriában három aranyérmet nyert: K-2 1000m, K-2 500m és K-1 200m számokban. Ebből kettő olimpiai szám (K-2 500m és K-1 200m). Az utánpótlás szövetségi kaptány szerint az EB-n Anita volt a legeredményesebb magyar versenyző.

 

 

Férfi felnőtt korosztály versenyzői:

 

I. helyezett: Kammerer Zoltán, aki 1987-ben a Gödi Sportegyesület Kajak-Kenu Szakosztályában kezdett kajakozni. Pályafutása során az országos bajnoki címtől kezdve, a világbajnokságtól az olimpiáig minden létező bajnoki címet többször is elnyert, háromszoros olimpiai bajnok. Világbajnokságon két arany-, egy ezüst-, két bronz-, Európa-bajnokságon pedig két arany-, négy ezüst- egy bronzérmet szerzett. A 2010. évi Kajak-kenu Európa-bajnokságon K-2 1000 m-en ezüstérmet nyert. A 2010. évi szegedi MOL Világkupán pedig 2 aranyérmet is szerzett K-2 500 m és K-2 1000 m kategóriákban. Méltó példaképül szolgál a mai fiataloknak, sportolóknak.

 

 

Az év edzője:

 

I. helyezett: Sinkó László, aki az elmúlt 18 év alatt több, mint 350 gyermeket ismertetett meg a kajak sporttal. A növendékei 200 érmet nyertek a magyar bajnokságokon, melyből 79 első helyezés volt. Javaslatára és tevékeny közreműködésével jött létre az első Göd Kupa kajak-kenu verseny, mely azóta is jelentős vízi sport eseménye Göd városának és a Dunakanyar régiónak. Egyik kezdeményezője és aktív szervezője volt a gödi Dunaparti Sportház építésének. Az új kondi terem és öltözők jelentős javulást hoztak a gödi kajak sport körülményeiben. Szép eredményeket ért el a minőségi utánpótlás nevelésében is. Első nemzetközi sikerét Szaszák Dénessel érte el, aki 1999-ben az ifi EB-n aranyérmes lett. Az elmúlt 10 évben több, az EB-ken és VB-ken érmet szerzett utánpótlás versenyzőt indított el a pályán. Utolsó nemzetközi sikerét Hagymás Anitával érte el 2010-ben, aki az Utánpótlás Európa-bajnokságon, ifjúsági kategóriában három aranyérmet is nyert. 2009-től az MKKSZ Fejlesztési Bizottságában is dolgozik a kajak-kenu sportért.

 

 

A megye legeredményesebb szabadidő sport szervezete:

 

I. helyezett: a Szkandersport SE, amely a Magyar Szkander Szövetség 2010-es Magyar Bajnokságának bajnokcsapata és melynek versenyzői a többi hazai fordulón is kitűnően szerepeltek. Az idei évben a Magyar Válogatott gerincét az egyesület sportolói alkotják, és az eddigi nemzetközi versenyeken számos érmet szereztek hazánknak. A klub egyre több junior korú versenyzővel bővült, ami a Magyar Szkander Szövetség számára az egyik fő célkitűzés elérését segíti.

 

Testi, érzékszervi, értelmi vagy más fogyatékos legjobb megyei sportoló:

 

I. helyezett: Fábián István, aki 1973-tól kilenc Siketlimpián vett részt, korábban úszóként, majd a vízilabda csapat tagjaként. Háromszoros olimpiai bajnok, ezen kívül négy ezüst- és egy bronzérmet is nyert. 1997-től a Siketlimpián a magyar küldöttség zászlóvivője, 2006-ban megválasztottak az Európai Hallássérültek Sportszövetségének vízilabda-technikai vezetőjévé.

 

 

Pest Megyéért Emlékérem:

 

Kammerer Zoltán 1987-ben a Gödi Sportegyesület Kajak-Kenu Szakosztályában kezdett kajakozni. Pályafutása során az országos bajnoki címtől kezdve, a világbajnokságtól az olimpiáig minden létező bajnoki címet többször is elnyert, háromszoros olimpiai bajnok. Világbajnokságon két arany-, egy ezüst-, két bronz-, Európa-bajnokságon pedig két arany-, négy ezüst- egy bronzérmet szerzett. A 2010. évi Kajak-kenu Európa-bajnokságon K-2 1000 m-en ezüstérmet nyert. A 2010. évi szegedi MOL Világkupán pedig 2 aranyérmet is szerzett K-2 500 m és K-2 1000 m kategóriákban. Méltó példaképül szolgál a mai fiataloknak, sportolóknak.

 

 

Határidő: azonnal

Felelős : Pinczehelyi Tamás

 

 

 

 

Kiadmány hiteles:

 

 

 

 

Benyó Paula

 

 

 

 

Göd, 2010. augusztus 3..

 

« Vissza
Vissza a főmenübe