83/2010. (VII. 7.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Nemeskéri út forgalomszabályozása

83/2010. (VII. 07.) sz. Ök. határozat

 

Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete

 

közútkezelői minőségében úgy dönt, hogy a Nemeskéri-Kiss Miklós utcát a dunakeszi homokbánya felé vezető talajút torkolata utáni saroktól teljes hosszában, az Ady Endre út-Munkácsy Mihály út közös hármas torkolatáig 7,5 össztömeget meghaladó tehergépkocsival behajtani tilos táblával (KRESZ 14. § (1) bek. r) pont) és a következők szerint részletezett kiegészítő táblákkal védi meg a lakosság nyugalmát zavaró és az út állapotát erősen romboló indokolatlan teherforgalomtól.

1.         A Nemeskéri-Kiss Miklós úton – észak-keleti irányú forgalmat szabályozandó - a dunakeszi homokbánya felé vezető talajút torkolatát közvetlenül követő sarokra a fenti súlykorlátozó táblát a „kivéve célforgalom, munkanapokon 6-18 óra” (KRESZ 14. § (3), (11) bek.) valamint a „kivéve engedéllyel” kiegészítő táblákkal helyezteti ki.

2.         A Nemeskéri-Kiss Miklós úton – dél-nyugati irányú forgalmat szabályozandó – az Alagút utca torkolata előtt 50 méterrel a fenti súlykorlátozó táblát a „kivéve célforgalom, munkanapokon 6-18 óra” (KRESZ 14. § (3), (11) bek.) valamint a „kivéve engedéllyel” kiegészítő táblákkal helyezteti ki.

3.         A Nemeskéri-Kiss Miklós úton – észak-keleti irányú forgalmat szabályozandó - a Cserfa utca torkolatát követő sarokra közvetlenül a fenti súlykorlátozó táblát a „kivéve célforgalom” (KRESZ 14. § (3) bek.) valamint a „kivéve engedéllyel” kiegészítő táblákkal helyezteti ki.

4.         A Nemeskéri-Kiss Miklós úton – dél-nyugati irányú forgalmat szabályozandó - az Ady Endre út-Munkácsy Mihály út közös hármas csomópontját közvetlenül követő sarokra a fenti súlykorlátozó táblát a „kivéve célforgalom” (KRESZ 14. § (3) bek.) valamint a „kivéve engedéllyel” kiegészítő táblákkal helyezteti ki.

5.         A Nemeskéri-Kiss Miklós úton az észak-keleti irányú forgalmat csillapítandó a Szabó Ervin utca torkolatától a Diófa utca torkolatáig a „40 km/h sebességkorlátozás” táblákat helyeztet ki.

6.         A Nemeskéri-Kiss Miklós úton a dél-nyugati irányú forgalmat csillapítandó az Alagút utca torkolata előtt 50 méterrel kezdődőleg a Koszorú térig „40 km/h sebességkorlátozás” táblát helyezteti ki.

 

Felkéri az állami közútkezelőt, hogy az országos 2-es főúton és az M2-es gyorsforgalmi úton az egy-egy gödi leágazásnál, lehajtónál az előjelző táblákat a fentieknek megfelelően módosítsa.

Felkéri a polgármestert, hogy gondoskodjon az említett útszakasz fenti forgalomszabályozó (KRESZ) táblákkal való ellátásáról és szükségszerű pótlásáról, illetve az állami közútkezelő felé teendő intézkedés megtételéről.

Felkéri a jegyzőt, hogy a közterület-felügyelet útján a rendőrség bevonásával gondoskodjon a fenti új forgalmi korlátozások betartásának ellenőrzéséről és betartatásáról, különösen a bevezető időszakban fokozott gyakorisággal vezényeljen oda szolgálatot.

A szabályozott útszakaszra a „kivéve engedéllyel” kiegészítő tábla által lehetővé tett közútkezelői hozzájárulást a Városfejlesztési Bizottság javaslatára a polgármester adhatja meg.

 

Felelős:             Markó József polgármester

                        Dr. Nagy Atilla aljegyző

 

« Vissza
Vissza a főmenübe