110/2008. (VI. 18.) Városfejlesztési Bizottsági határozat
Tárgy: Javasolja, hogy a DMRV-től – ivóvízellátásra, szennyvízelvezetésre szolgáló részvénycsomag – kerüljön önkormányzati tulajdonba

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

 

Göd Város Önkormányzat

VÁROSFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGÁNAK

 2008. június 18-án készült jegyzőkönyvéből

 

110/2008.(VI.18.) sz. VfB határozat

 

Göd Város Önkormányzat Városfejlesztési Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek az alábbi határozat meghozatalát:

 

Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete kezdeményezi, hogy az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 36.§ (2) bekezdés c) pontja alapján, a település jogszabályban előírt vezetékes ivóvízellátással, szennyvíz elvezetéssel- és tisztítással kapcsolatos feladatainak elősegítése érdekében  Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV) jelenlegi teljes állami tulajdonban részvénycsomagja a DMRV ellátási területén található települési önkormányzatok tekintetében lakosságszám arányosan kerüljön önkormányzati tulajdonba, térítés nélküli vagyonátadással.

 

E cél megvalósítása érdekében a Képviselő-testülete úgy dönt,

 

1. hogy a Képviselő-testület az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 36.§ (2) bekezdés c) pontja alapján, a település jogszabályban előírt vezetékes ivóvízellátással, szennyvíz elvezetéssel- és tisztítással kapcsolatos feladatainak elősegítése érdekében a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. alaptőkéjét megtestesítő állami tulajdoni hányadú részvénycsomagjára az ellátási terület lakosságának egészéhez viszonyított településre vonatkoztatott lélekszámaránynak megfelelően (ebbe beleértve a Megyei Jogú Város lakosságát is) térítés nélküli önkormányzati tulajdonba adására vonatkozó igényét bejelenti.

2. Amennyiben az 1. pontban szereplő Társaság térítés nélküli tulajdonba adására a megállapodással érintett egyéb önkormányzatok bármelyike a hivatkozott törvény szerinti térítés nélküli vagyonátvételi igényét nem jelenti be, vagy a rá eső részvényhányadot átvenni nem kívánja, úgy Göd Város Önkormányzata a fennmaradó részvényhányad térítés nélküli átvételére kötelezettséget vállal.

3. Vállalja a részvénycsomag tulajdonba adása miatt felmerülő költségek megtérítését, mivel álláspontja szerint a regionális vízműrészvények átadása nem okoz kiadást vagy többletköltséget az Önkormányzat számára, és felhatalmazza a polgármestert, hogy az állami vagyonnal való gazdálkodásról szóló 254/2007. (X. 4.) Korm. rendelet alapján az ingyenes vagyonjuttatás iránti igényt a rendelet 50.§ (2) bekezdésében előírtak teljesítésével az MNV Zrt-hez bejelentse.

4. Felkéri a polgármestert, hogy az igénnyel kapcsolatos eljárás előrehaladásáról az esetlegesen közbenső tulajdonosi döntést igénylő kérdésekben tájékoztassa a Képviselő-testületet, továbbá felhatalmazza arra, hogy – a Képviselő-testület határozatainak keretei között meghatalmazz Esztergom Város Önkormányzatát arra, hogy több települési önkormányzat érdekeinek együttes képviselete esetén Göd Város Önkormányzata nevében is eljárjon a tárgyalások vitele során.

5. Vállalja, hogy a részvények térítésmentes önkormányzat tulajdonba vételéhez szükséges megállapodást megköti.

 

Felelős: Markó József polgármester

Határidő: esedékességkor

 

Kiadmány hiteles:

 

 

Szokolainé Obermayer Éva

Göd, 2008. augusztus 05.

 

« Vissza
Vissza a főmenübe