161/2008. (VIII. 14.) Városfejlesztési Bizottsági határozat
Tárgy: Elfogadja a Szegedi S. alpolgármester által készített határozati javaslatot a strandra vonatkozóan.

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT


Göd Város Önkormányzat

 

VÁROSFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGÁNAK

                             2008. szeptember 9-én készült jegyzőkönyvéből                                            

 

161/2008.(IX.09.) sz. VFB határozat

 

Göd Város Önkormányzat Városfejlesztési Bizottsága elfogadja Szegedi Sándor alpolgármester által készített határozati javaslatot:
 Göd Város Önkormányzata a tulajdonában lévő melegvízű strand bővítését az alábbiakban határozza el:

-          A fejlesztés megvalósításának koncepcióját az alábbiak figyelembevételével alakítanánk ki:
- kisléptékű, a jelenlegi strand jelleg megőrzését szolgálja
- a jelenlegi vízkivételi engedélyben foglaltak betartása, (2.sz. mell.)
- a Budapest határán megvalósuló Aqua-world térségre gyakorolt hatását,
- az önkormányzat anyagi lehetőségeit,
- a terület jelenlegi beépítettségét,
- a víz összetételéből eredő szolgáltatások körének bővítését.

-          Fejlesztési konstrukció:
Figyelembe véve az önkormányzat pénzügyi helyzetét, valamint a gödi vállalkozókból szerveződött konzorcium ajánlatát, a fejlesztés megvalósítására az alábbi javaslatot teszem:
A beruházás keretében az önkormányzat vállalja az új medencék megépítését és a hozzátartozó, törvényben foglalt előírások teljesítését, valamint a gépészet és a kiegyenlítő medencék megépítését.
Az erre vonatkozó árajánlatokat mellékeljük.
A vállalkozókból álló konzorcium a szolgáltatások teljes körét fedné le, mely étteremből, szauna, szolárium, masszázs stb. üzletekből áll.
A vállalkozókat terheli a szolgáltatói egységre vonatkozó összes költség (tervek, engedélyek, kivitelezés, üzemeltetés).
Közös költségként jelenik meg a mellékelt beépítési vázrajz alapján a fogadóépület megépítése, a kertészet és a vagyonőrzéssel kapcsolatos egyéb kiadások, melynek részletezése a későbbiek során történik meg.
Tekintettel arra, hogy a vállalkozók beruházással kapcsolatos anyagi kötelezettségvállalása kockázatot foglalhat magába, ezért célszerűnek tartom vagy bank-garancia benyújtását, vagy megfelelő értékű ingatlanfedezet biztosítását.

-          A vállalkozók által felépített szolgáltatói egység 25 év időtartamra a vállalkozók tulajdonát képezi, melynek letelte után az ingatlan átkerül az önkormányzat tulajdonába.
A vállalkozók a futamidő alatt négyzetméter arányosan, megállapodás alapján a terület használatáért bérleti díjat fizetnek az önkormányzatnak.

-          Építési javaslat:
Első ütem:
Kerüljön megépítésre 2 db új medence:
- 1 db  25  x 11 x 2 méter méretű, feszített víztükrű, csempével burkolt fürdő-úszómedence,
- 1 db 12 méter átmérőjű, kör alakú, feszített víztükrű, csempével burkolt, félig fedett, élményelemeket tartalmazó ülőmedence.

Második ütem:
A két új medence elkészülte után a jelenlegi tanmedence kerüljön felújításra és fedésre, valamint az öltözőből a medence zárt folyosón történő megközelítésének kialakítása.
Ezzel párhuzamosan - amennyiben szükséges - a már meglévő (zongora alakú) medence is kerüljön felújításra.
Amennyiben az önkormányzat anyagi lehetősége megengedi, úgy kerüljön megépítésre egy 33 x 21 x 2,2 méteres szabvány úszómedence, mely lehetővé teszi nemzetközi úszó és vízilabda mérkőzések megrendezését is.
Javaslom, hogy a két új medence és a régi medencék felújítása, valamint  a szolgáltatóegység megépítése képezze a mostani döntésünk alapját, tekintettel arra, hogy az úszómedence vízfeltöltése, kihasználtságának költségvonzata jelentős. 
Az önkormányzat Képviselő-testülete által hozott döntés alapján a fejlesztendő strandterület szomszédságában egészségügyi intézmény kerül megépítésre, melynek elhelyezését indokoltnak tartom az újonnan megépítendő épület főbejáratával összekötni.
Figyelembe véve a beérkezett előzetes ajánlatokat, az önkormányzatra eső költségek mintegy 350 mFt-ban határozhatók meg, melynek fedezetét a kötvénykibocsátásból származó és jelenleg lekötött betét képezi.
Javaslom továbbá ennek kapcsán, hogy az ásványvíz palackozásból származó bevételeink kerüljenek visszacsoportosításra. (5.sz. melléklet)

A tervezett fejlesztések megvalósítása érdekében javaslom a bizottságnak és a Képviselő-testületnek, hogy az ezzel kapcsolatos közbeszerzési eljárásokat kezdje meg. (tervek, kivitelesek, stb.)

Hatalmazza fel a polgármestert és a Beruházási Osztályt az ezzel kapcsolatos intézkedések megtételére.

Határidő: folyamatos
Felelős: Szegedi Sándor alpolgármester

 

 

 


Kiadmány hiteles:

 

 

Szokolainé Obermayer Éva

Göd, 2008. szeptember 23.

« Vissza
Vissza a főmenübe