31/2009. (X. 22.) Képviselő-testületi rendelet
Tárgy: Talajterhelési díjról

„Göd Város Önkormányzatának 31/2009 (X. 22.) Ök. sz. rendelete

a talajterhelési díjról szóló 43/2006. (XII. 14.) sz. rendelet módosításáról

 

                                                                    1. §

 

A 2.§ (4) bekezdése helyébe az alábbi szövegrész kerül:

„2.§ (4) A talajterhelési díj mértéke e rendelet (2) bekezdésében szereplő egységdíj-mérték és (3) bekezdésében meghatározott területérzékenységi szorzó szorzata, azaz 180 Ft/ m3

 

2.§.

 

A 3. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés kerül, egyúttal a jelenlegi (2-4) bekezdések számozása (3-5) bekezdésekre módosul:

„3.§ (2) Vízvezeték meghibásodása következtében elfolyt, elszivárgott vízmennyiséget le kell vonni a talajterhelési díj alapjából, ha a meghibásodás miatt az illetékes szolgáltató (Dunamenti Regionális Vízmű Rt. 2600 Vác, Hóman Bálint u. 3.) – a továbbiakban szolgáltató - a díjszámla korrekcióját elvégzi, és ezt írásban igazolja a kibocsátó (vízfogyasztó) felé. 

 

3.§.

 

A 5. § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés kerül:

„5.§ (3) Az (1) és (2) bekezdések szerinti adatszolgáltatásoknak tartalmaznia kell a kibocsátó azonosításához szükséges, kibocsátó és szolgáltató között létrejött szerződésben szereplő adatokat.

 

4. §

 

A 6.§ (3) és (4) bekezdései helyébe a következő szövegrészek kerülnek:

„6.§ (3) A környezetterhelési díj megfizetésére, bevallására, az ehhez kapcsolódó jogkövetkezményekre, a megállapításához és a beszedéséhez való jog elévülésére, pénzügyi ellenőrzésére, valamint végrehajtására a Ktd-ben és e rendeletben nem szabályozott kérdésekben az adózás rendjéről szóló törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.

(4)        A helyi vízgazdálkodási hatósági jogkörbe tartozó szennyvízelhelyezéshez kapcsolódó talajterhelési díj a települési önkormányzat környezetvédelmi alapjának a bevételét képezi és azt az önkormányzat  a Ktd. 21/A §-ában foglaltaknak megfelelően használhatja fel.

 

5. §

 

E rendelet a kihirdetésekor lép hatályba, a 2.§-ban leírtakat első alkalommal a 2009. évről szóló, a rendelet 21/A § (1) bekezdése szerint 2010. március 31-ig benyújtandó bevallások esetében kell alkalmazni. 

 

 

                         Markó József                               Dr. Szinay József

polgármester                                        jegyző

 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe