91/2009. (VIII. 3.) Városfejlesztési Bizottsági határozat
Tárgy: Elfogadásra javasolja az útépítési tervezési diszpozíciót

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

 

Göd Város Önkormányzat

 

VÁROSFEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGÁNAK

                   2009. augusztus 03-án készült jegyzőkönyvéből        

 

 

 

 

91/2009.(VIII.03.) sz. VfB határozat

 

Göd Város Önkormányzat Városfejlesztési Bizottsága elfogadásra javasolja a Képviselő-testületnek az alábbi útépítési tervezési diszpozíciót.

 

Tervezési diszpozíció

Göd, Lakóutcák tervezésére

 

1.1.   Betartandóak a Magyar Útügyi Társaság nyilvántartása szerinti, a GKM. Közúti Közlekedési Főosztálya által kiadott útügyi műszaki előírás rendszer és egyéb útügyi törvények és rendeletek előírásai.

1.2.   Lakóutcák általános keresztmetszeti elrendezése, kétoldali 0,50 m nemesített padka, kétoldali süllyesztett szegély (helyi adottságoktól függően kiemelt vagy vízelvezető K szegély), 4,50 m útpálya burkolat, ettől forgalomtechnikailag indokolt esetben el lehet térni.

1.3.   Az útkeresztezésekben és csatlakozásokban a lehető legnagyobb burkolatszél lekerekítő ívet kell kialakítani.

1.4.   A kapubehajtókat a tervezés során egyértelműen jelölni kell. Az útpálya és a telekhatár között max. 4,0 m szélességben, kerti szegéllyel, lekerekítő ívvel kialakítva kell tervezni, lehetőleg utcánként egységes kialakítással. A helyét a lakókkal egyeztetni kell. A kapubehajtók hossz-esését úgy kell kialakítani, hogy a csapadékvíz az ingatlanra ne folyhasson be. A kapubehajtó anyaga térkő. Sikeres pályázat esetén az Önkormányzat ingatlanonként 1 db kapubehajtót biztosít.

1.5.   Az utca magassági kialakítását úgy kell tervezni, hogy lehetőleg a kapubehajtók szintje alatt alakuljon ki az útpálya szintje. Az utca hossz-szelvényében a látótávolságok meglétére ügyelni kell!

1.6.   Általános alapelv, hogy az utca csapadékvizét nyílt földárokba (szikkasztóárokba)  kell gyűjteni. Indokolt esetben csőátereszt, zárt csatornát kell tervezni.

1.7.   Az utcákat tervezés során be kell járni az Önkormányzat által kijelölt illetékesekkel, melyre a körzet Képviselőjét meg kell hívni. A tervezett megoldásokat, esetleges fakivágásokat egyeztetetni kell. A végleges terven fel kell tüntetni a kivágásra kerülő fák fajtáját, főbb méreteit és pótlásuk módját.

1.8.   A terveket ismertetni kell az utcában érintett lakókkal, ingatlantulajdonosokkal. Az Ajánlatkérő erre a célra tárgyalótermet biztosít. A tervek munkaközi állapotában, de ismertetésre, kivetítésre alkalmas dokumentumokkal kell a tervezőnek tájékoztatni a lakosságot és az érintetteket. A tervismertetésről jegyzőkönyvet kell készíteni, és azt hitelesíttetni kell a tárgyaláson az Önkormányzat által kijelölt személlyel.

1.9.   A terveket egyeztetni kell a közműkezelőkkel és szükség esetén a Magyar Közút Kht-val. Tervező feladata továbbá a Tulajdonosi hozzájárulások beszerzése, építési engedély megszerzése, illetve minden a 15/2000 KöVim rendelet előírásainak megfelelő dokumentum beszerzése.

 

Határidő: azonnal

Felelős: Kovacsik Tamás VfB elnök

 

Kiadmány hiteles:

 

 

Szokolainé Obermayer Éva

2009. augusztus 10.

« Vissza
Vissza a főmenübe