126/2010. (IX. 22.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Gödi Gázló Környzeti hatástanulmánnyal egyetért

Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete

 

elviekben egyetért a „Gödi Gázló Környezeti hatástanulmány”-ban foglaltakkal, az eljárás valamennyi további szakaszában ügyfélként részt kíván venni.

 

Az alábbi kikötéseket javasolja a szakhatósági véleménybe foglalni:

  1. A parti ingatlanok állapotfelmérése a kotrás előtt, mivel a legutóbbi kotrás jelentős kárt okozott a parti épületekben és építményekben.
  2. Kéri a bizottság a tervezőket, hogy vizsgálja meg, hogy a mederadottságok figyelembevételével nem felel-e meg a 120 m széles hajózóútvonal ezen a szakaszon.
  3. A gyalogos hídra (átkelési lehetőséget biztosító bármilyen építményre) a járművek behajtásának megakadályozása. Kialakításáról egyeztetés az önkormányzattal a tervezés előkészítésének fázisától folyamatosan.
  4. A kiságból a motoros vízi járművek kitiltása (kivéve a hatóságok és a kezelők járműveit.) A kotrás hullámveréstől való védelme, az élővilág védelme és a parti lakóterület zajtól történő védelme egyaránt indokolja a tiltást.
  5.  A sziget menti partszakasz 10 méteres sávjának szabadon hagyása, az üzemelés közbeni karbantartás céljára.
  6. Az eljárás minden szakaszában Göd Város Önkormányzatának a bevonása a továbbiakban is, így különösen a kiság kotrásánál alkalmazott technológia, a kisági kotrás nyomvonala, kialakítása, a kishíd műszaki megoldása tekintetében.

 

Határidő: 2010. szeptember 22.

Felelős:   Dr. Szinay József jegyző

« Vissza
Vissza a főmenübe