29/2010. (XII. 15.) Képviselő-testületi rendelet
Tárgy: Talajterhelési díjról szóló rendelet módosítása

a talajterhelési díjról szóló 43/2006. (XII. 14.) sz. rendelete  ( a továbbiakban. Td.)

 

m ó d o s í t á s á r ó l

 

 

1.§

 

A Td. 3. §-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:

 

 

„3.§

 

(1)     Locsolási célú felhasználásra a május 1 - szeptember 30. között felhasznált vízmennyiség 10 % -a vehető figyelembe és vonható le az adóalapot képező vízmennyiségből, amennyiben a kibocsátó a szolgáltatói közműhálózaton kívüli egyéb vízbeszerzési lehetőséggel (pl.: ásott, fúrt kút) nem rendelkezik.

 

(2) Vízvezeték meghibásodása következtében elfolyt, elszivárgott vízmennyiséget le kell vonni a talajterhelési díj alapjából feltéve, hogy a kibocsátó a meghibásodás DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt-nek– a továbbiakban szolgáltató – történő bejelentését hitelt érdemlően, a szolgáltatótól szerzett igazolással vagy a korrigált vízdíj számlával, a vízvezeték megjavíttatását pedig a szerelést elvégző által adott számlával bizonyítja.

                                              

(3) A talajterhelési díj alapjából  - a (2) bekezdésben meghatározott feltételek fennállása esetén -  levonható, vízvezeték-meghibásodás hónapjára eső vízmennyiség a szolgáltatóval igazoltatható úgy, hogy az a vízvezeték meghibásodásának hónapja előtti egy éves időszak teljes vízfogyasztásának 1/12 részével (havi átlag-vízfogyasztás) egyezik meg.

 

(4) A talajterhelési díj alapja csökkenthető azzal a felhasznált vízmennyiséggel amelyet a kibocsátó     szennyvíztárolóból arra feljogosított szervezettel - Göd Város esetében a Városkút Szolgáltató Kft-vel (2151 Fót, Keleti Márton u. 11.) szállíttat el.

 

(5) Nem terheli díj fizetési kötelezettség azt a magánszemély kibocsátót aki egyedülálló, állandó lakosként az adott ingatlanban egyedül él, és igazolni tudja, hogy a  jövedelme a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének két és félszeresét nem éri el és az évi vízfogyasztása nem haladja meg a 36 m3–t.

 

(6) Nem terheli díjfizetési kötelezettség a Településellátó Szervezetet - mint kibocsátót- az általa  fenntartott illetve üzemeltetett

 Jácint utcai temetőben

 Nemeskéri úti temetőben

 Pázmány Péter utcai temetőben  valamint a

 Pesti úti temetőben

            felhasznált vízmennyiség után

 

2. §

 

 

    (1) Ez a rendelet 2011. január 1-én lép hatályba és a következő napon hatályát veszti. .

 

    (2) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg: a Td

           

bevezető szövegrésze helyébe az alábbi szöveg lép:

 

„Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezetterhelési díjról szóló 2003. évi LXXXIX. törvény (a továbbiakban: Ktd.) 21/A § (2) bekezdésében valamint 26. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a következő rendeletet alkotja:”

A Td.

4. § (4) bekezdésében a „4.§ (3) bekezdés” szövegrész helyébe a „3.§ (4) bekezdés” szöveg

3.§ (2) bekezdésében és 5. § (1) bekezdésében a „( Dunamenti Regionális Vízmű Rt. 2600 Vác, Hóman Bálint u. 3.)„szövegrész  helyébe a „( DMRV Duna menti Regionális Vízmű Zrt. 2600 Vác, Kodály Zoltán u. 3.)„ szöveg

lép.

 

  (3) E rendelet hatályba lépésével egyidejűleg a Td. 5. § (4) bekezdése hatályát veszti.

 

  (4) E § 2011. január 2-án hatályát veszti.

 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe