96/2011. (IX. 20.) Pénzügyi Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsági határozat
Tárgy: Gödi intézményekbe felvételt nyert gyermekek elhelyezésének módja

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

 

GÖD VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

 

Pénzügyi Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottságának

2011. szeptember 20-i ülésén készült jegyzőkönyvéből

 

 

 

 

96/2011.(IX.20.) sz. PEKJB határozat

 

Göd Város Önkormányzat Pénzügyi Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsága elfogadásra javasolja a Képviselő-testületnek az alábbi határozat jóváhagyását:

Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy

 

A saját fenntartásában lévő óvodákba férőhely hiányában felvételt nem nyert, vagy felvételt nyert, de arról az az alábbiak szerint lemondott gödi vagy sződ-nevelek dűlői illetőségű gyermekek elhelyezését a 2011/2012-es nevelési év 2011. szeptember 1. napja és 2012. június 30. napja közötti időszakára a következők szerint oldja meg.

 

A felsőgödi Kincsem Óvodába illetve az alsógödi Kastély Központi Óvodába jelentkezett és helyhiány miatt felvételt nem nyert gyermekek óvodai ellátására a szülőknek a Szivárvány Bölcsőde Széles Korcsoportú Csoportjának 5 férőhelyét, a Karácsony Sándor Waldorf Óvoda óvoda által e célra felajánlott 13 férőhelyét, a Palánta Óvoda e célra felajánlott 13 férőhelyét, a Kuckó Óvoda és Családi Napközi e célra felajánlott 4 férőhelyét, a Cifra Palota Családi Napközi e célra felajánlott 2 férőhelyét, a Mackóvár Játszóház e célra felajánlott 6 férőhelyét, a  Csiga-Biga Óvoda e célra felajánlott 5 férőhelyét és a Játszoda Családi Napközi e célra felajánlott 2  férőhelyét ajánlja föl.

 

1.                  A Karácsony Sándor Waldorf Óvoda fenntartójával  (Gödi Napsugár Waldorf Alapítvány) megállapodik             legfeljebb 13,

2.                   a Palánta Óvoda fenntartójával (gödi Gyermekkert Nonprofit Kft.) megállapodik legfeljebb 13,

3.                   a Kuckó Óvoda és Családi Napközi fenntartójával (Kuckó Családi Napközi és Óvodai Közhasznú        Alapítvány) megállapodik legfeljebb 4,

4.                   a Cifra Palota I.II. Családi Napközi fenntartójával (Mandarina Kids Közhasznú Nonprofit Kft.)         megállapodik legfeljebb 2,

5.                   a Mackóvár Játszóház fenntartójával (Mackóvár Gyermekgondozó és Nevelő Bt.) megállapodik legfeljebb      6,

6.                   a Csiga-Biga Óvoda fenntartójával (Gödi Csiga-Biga Alapítvány) megállapodik legfeljebb 5,

7.                  a Játszoda Családi Napközi fenntartójával (Játszoda Egyesület) megállapodik legfeljebb 2

 

gödi vagy sződ-nevelek dűlői állandó lakóhellyel rendelkező, önkormányzati óvodába a 2011/12-es nevelési évre felvételt kérő, de helyhiány miatt nem nyert, illetve felvételt nyert, de arról lemondott gyermek óvodai vagy óvodaszerű ellátásáról. Minden ilyen gyermek havonta és utólag 15.000.-Ft támogatást folyósít az önkormányzat függetlenül a napi ellátás időtartamától és a szülők szociális helyzetétől vagy attól, hogy otthon vannak-e bármely okból, illetve munkavégzés miatt napközben távol vannak.  A támogatási időszak 2011. szeptember 1 – 2012. június 30.

 

A jelentkezett, de lemondott gyermekek támogatásra való jogosultságának további feltétele, hogy a jelentkezésnek, a lemondásnak az önkormányzati óvodákban dokumentálva kell lennie.

 

Meglévő forrás: a nevelési év 2011. naptári évre eső részére 1.110.000.- Ft a 2011. évi költségvetés „Magánóvodák támogatása” során szereplő pénzmaradvány.

 

Felkéri a Jegyzőt, hogy a 2012. évi költségvetésbe „Magánóvodák támogatása” címen a tárgybeli nevelési év 1-6 hónapjaira 3.360.000.-Ft-ot, a következő nevelési év 09-12 hónapjaira a várható magasabb gyermekszám miatt további 2.640.000.-Ft-ot, egész pénzügyi évre összesen 6.000.000.-Ft-ot tervezzen be.

 

Felhatalmazza a Polgármestert a fentieket tükröző támogatási megállapodások megkötésére az érintett óvodákkal, a családi napközikkel és a játszóházzal. A szerződéseknek az előző évi hasonló tárgyú szerződéseknek megfelelőeket kell tartalmazniuk, figyelembe véve az óvodáktól eltérő intézménytípusok sajátosságait.

 

Határidő: azonnal

Felelős: Markó József polgármester

             dr. Szinay József jegyző

 

Kiadmány hiteles:

 

 

Szokolainé Obermayer Éva

jegyzőkönyvvezető

Göd, 2011. szeptember 30.

 

 

 

 

 

« Vissza
Vissza a főmenübe