183/2012. (XII. 11.) Pénzügyi Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsági határozat
Tárgy: Németh László Iskola alapító okirat módosítása

Göd Város Önkormányzatának Pénzügyi Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsága a Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Alapító Okiratát a kiadmányozás hatályának napjával az alábbiak szerint módosítja:

1. Az Alapító Okirat címében, 1. pontja alatt valamint a 17. pont alatt a bélyegzőfeliratokban a költségvetési szerv neve Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola”-ra változik.

2. Az Alapító Okirat 3. pontja következő szöveggel egészül ki: „1908-ban alapították a jogelődjét”

3. Az Alapító Okiratban a 4. pont alatt a fenntartó/irányító szerv neve a következőre változik: „Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete”

4. Az Alapító Okirat 10. pontjának 4. francia bekezdésében a létszám (művészetoktatás) a korábbi hatályos értékre „594 fő”-re változik.

5. Az Alapító Okirat 11. pontjának utolsó bekezdése hatályát veszti is helyébe a következő korábban hatályos számokat tartalmazó, feladatellátási helyeket pontosító szövegrész lép:

            „Táncművészeti ágon a maximálisan felvehető tanulólétszám (csak a székhelyen):        142 fő

            Képző- és iparművészeti ágon maximálisan felvehető tanulólétszám (csak székhelyen):190 fő

            Zeneművészeti ágon a maximálisan felvehető tanulólétszám:                   - székhelyen    174 fő

                                                                                                             - telephelyen                88 fő”

6. Az Alapító Okirat 16. pontjában az igazgató kinevezési időtartamára vonatkozó „legalább öt, legfeljebb tíz év” szövegrészek helyébe az „öt évre” szövegrész lép.

7. Az Alapító Okirat 16. pontjában az utolsó francia bekezdés szövege helyébe a következő szöveg lép: „A Költségvetési szerv (iskola) tevékenységének folytatása során alkalmazottakat foglalkoztat (közalkalmazottként, munkavállalóként, megbízásos jogviszonyban) s felettük egy személyben gyakorolja a munkáltatói jogokat.”

8. Az Alapító Okirat 16. pontjában az utolsó előtti bekezdésének második mondata a következő szövegre változik: „Kinevezése, felmentése, bérezése, fegyelmi ügye Göd Város Önkormányzat Képviselő-testületének hatáskörébe tartozik, felette az egyéb munkáltatói jogokat a polgármester gyakorolja.”

9. Az Alapító Okirat 16. pontjában az utolsó bekezdésének utolsó mondata a következő szövegre változik: „ A jelen alapító okiratban nem szabályozott kérdésekben a közoktatást/köznevelést szabályozó mindenkor hatályos jogszabályokat kell alkalmazni.”

Felkéri a polgármestert az alapító okirat kiadmányozására, a törzskönyvi bejegyzési kérelem benyújtására, a címzetes főjegyzőt ennek előkészítésére.

« Vissza
Vissza a főmenübe