69/2012. (V. 17.) Pénzügyi Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsági határozat
Tárgy: Kastély Központi Óvoda alapító okiratának módosítása

69/2012.(V.17.) sz. PEKJB határozat

Göd Város Önkormányzatának Pénzügyi Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsága elfogadni javasolja a Képviselő-testületnek a Kastély Központi Óvoda alapító okiratának módosítását az alábbiak szerint:

A Göd Város Önkormányzat Kastély Központi Óvoda Alapító Okiratát 2012. szeptember 1-i hatállyal az alábbiak szerint módosítja:

1. Az Alapító Okirat 9. pontja b) alpontjának szövege hatályát veszti és helyébe a következő rendelkezés lép:

 b.) 851012 Sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelése, ellátása: 3-8 éves életkorú gyermekeknek a szakértői és rehabilitációs bizottság javaslata alapján többségi – meghatározóan szokványos nevelési igényű gyermekeket ellátó – csoportban integrált óvodai fejlesztést  biztosít. Az alábbi sajátos nevelési igények kielégítésére gondoskodik azok típusához és súlyosságához igazodva a pedagógiai feltételek (személyi, módszertani és dologi) biztosításáról. E feladatot a költségvetési szerv 2131 Göd,  Rákóczi u. 23. szám alatti „Fácán óvodaegység” telephelyének 3 csoportja látja el, ahol csoportonként a férőhely 25 fő. E férőhely terhére csoportonként legfeljebb 2 fő integrálható, ez 5 fő férőhely-szorzót jelentő gyermeket jelent  csoportonként. E körben ellátható gyermekek:

            Organikus okból:       

            - enyhe fokban érzékszervi sérült – enyhén nagyot halló (40-55 db-ig), gyengén látó,

            - enyhe fokban értelmi fogyatékos

            - beszéd fogyatékos

            - enyhe fokban mozgáskorlátozott

            - autista (új autista gyermeket 2012. szeptember 1-től nem vesz föl)

            - a megismerő funkciók, vagy a viselkedés fejlődésének organikus okra visszavezethető és  vissza nem vezethető tartós és súlyos rendellenességgel küzdő gyermek nevelése

Felkéri a polgármestert az alapító okirat kiadmányozására, a törzskönyvi bejegyzési kérelem benyújtására, a jegyzőt ennek előkészítésére.

« Vissza
Vissza a főmenübe