43/2013. (IV. 15.) Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsági határozat
Tárgy: Göd természetes fürdőhelyeire vonatkozó nyilatkozat (mentőőr)

43/2013.(IV.15.) sz. VKB határozat
 
Göd Város Önkormányzatának Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága:
a Duna alsó-gödi és felső-gödi szakaszán létesítendő természetes fürdőhely (strand) üzemeltetésével kapcsolatosan a strand területe, valamint az előző évek forgalmi adatai, a strandot igénybe vevő napi vendéglétszám alapján megállapítja, hogy a fürdési idényben 500 főt az átlagos napi vendéglétszám egyik fürdőhelyen sem éri el.
Ezen nyilatkozat a természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről szóló 78/2008.(IV.3.) Korm. rendelet 7. sz. mellékletének 12. pontja, valamint a folyóvizekben, vízfolyásokban, valamint állóvizekben való fürdés és a balatoni viharjelzés szabályozásáról szóló 1/1964.(IV.23.) BM. rendelet 4.§ (2) bekezdése szerinti határozat kibocsátásához szükséges.
 
Felhívja a Gödi Nyaralóházak üzemeltetőjének figyelmét arra, hogy amennyiben gyermekcsoport tartózkodik az üdülő területén, a gyermekcsoport vezetőjének írásban nyilatkoznia kell arról, hogy a természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről szóló 78/2008.(IV.3.) Korm. rendelet 7. sz. mellékletének 18. pontjában foglaltak szerint a csoport felügyeletére saját költségen és szervezésben külön mentőőrt bíz meg és a gyermekek a fürdőhelyet csak a mentőőr felügyelete mellett veszik igénybe.
 
Határidő: azonnal
Felelős: Kovacsik Tamás VKB elnök

« Vissza
Vissza a főmenübe