8/2013. (IV. 26.) Képviselő-testületi rendelet
Tárgy: az önkormányzati vagyon hasznosításának, használatának és forgalmának rendjéről szóló 18/1999.(VI. 22.) Ök. rendelet módosításáról.

 

Göd Város Önkormányzat Képviselő-testületének …../2013.(IV.   .) Ök. rendelete az önkormányzati vagyon hasznosításának, használatának és forgalmának rendjéről szóló 18/1999.(VI. 22.) Ök. rendelet módosításáról.
 
  1. §
A rendelet 3. § (2) bekezdése az alábbiakra változik:
 
Az Önkormányzat vagyona rendeltetése szerint törzsvagyonból és üzleti vagyonból áll. A törzsvagyon forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes vagyonból áll.
(A rendeletben egyéb vagyon alatt a továbbiakban üzleti vagyon értendő.)
 
2. §
A rendelet 3. § -ának (2)-(5) bekezdése helyébe az alábbi (2)- (3) bekezdés lép, a (6) bekezdésének sorszámozása pedig (4) bekezdésre módosul:
 
(2) A törzsvagyon
a) Forgalomképtelen törzsvagyon:
- az önkormányzatnak a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. 5.§ (2)  és (3) bekezdése szerinti kizárólagos önkormányzati tulajdonban álló forgalomképtelen törzsvagyonának a  felsorolását a rendelet 1. sz. melléklete tartalmazza.
- az önkormányzatnak e rendeletével nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonnak nyilvánított vagyonának felsorolását e rendelet 2. sz. melléklete tartalmazza
 
 
b) Korlátozottan forgalomképes törzsvagyon felsorolását e rendelet 3. sz. melléklete tartalmazza.
 
(3) Az önkormányzat üzleti vagyonának felsorolását e rendelet 4. sz. melléklete tartalmazza.
 
 
3. §
A rendelet 5. § -ának (2) bekezdése az alábbiak szerint módosul, illetve az 5.§ az alábbi (3), (4), bekezdéssekkel egészül ki:
 
(2) Az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan értékesítése esetén az államot a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv 14. § (2)-(3) bekezdésében foglaltak szerinti elővásárlási jog illeti meg.
(3) A nemzeti vagyon ingyenes átruházására a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. 13. § (3)-(7) bekezdése, valamint 14. § (1) bekezdése az irányadó.
(4) A nemzeti vagyon ingyenes hasznosítására, vagyonkezelésbe adására a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. 11. § (13) bekezdésében foglalt szabályok az irányadóak.
 
4. §
A rendelet 23. § 3-6. pontja helyébe az alábbi 3. pont lép.:
 
A forgalomképtelen nemzeti vagyon, a korlátozottan forgalomképes vagyon, a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyon, az üzleti vagyon fogalmát a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. 3.§-a határozza meg.
 
5. §
 
A rendelet teljes szövegében a Településfejlesztési Iroda kifejezés helyébe a Beruházási Osztály kifejezés, a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság kifejezés helyébe a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság kifejezés, a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság kifejezés helyébe pedig a Pénzügyi Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottság kifejezés lép. A rendelet 1. sz. melléklete helyébe a rendelet 1-4. sz. melléklete lép az alábbi címekkel:
1. sz. melléklet
Kizárólagos önkormányzati tulajdonban álló forgalomképtelen törzsvagyon felsorolása (tv. 5.§ (2) és (3) bekezdése
2. sz. melléklet
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonnak nyilvánított vagyon felsorolása
3. sz. melléklet
Korlátozottan forgalomképes törzsvagyon felsorolása
4. sz. melléklet
Üzleti vagyon felsorolása
 
 
6.§
A rendelet 2013. május 1. napján lép hatályba. Kihirdetéséről a jegyző az SZMSZ-ben meghatározottak szerint gondoskodik.
 
 
Markó József                                                dr. Szinay József
                           Polgármester                                                          Jegyző

 

« Vissza
Vissza a főmenübe