104/2013. (VI. 26.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Adósságkonszolidációval kapcsolatos nyilatkozat

Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete
 
1. A képviselő-testület Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló 2012. évi CCIV. törvény (továbbiakban költségvetési törvény) 72 - 75. §-aiban foglaltakra figyelemmel kinyilvánítja, hogy a költségvetési törvényben írt feltételekkel az adósságállománya Magyar Állam által történő átvállalást igénybe kívánja venni.
2. A képviselő-testület kijelenti, hogy az önkormányzat nem rendelkezik olyan betéttel vagy egyéb számlaköveteléssel, ami kifejezetten egy adott adósságelemhez kapcsolódik, vagy annak fedezetére, teljesítésének biztosításául szolgál.
3. A képviselő-testület kinyilvánítja, hogy a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 332. §-a szerinti megállapodást kíván kötni a Magyar Állammal és a finanszírozó hitelintézetekkel az önkormányzatot terhelő, az adósságátvállalással érintett adósságállománya átvállalásáról (konszolidáció).
4. A képviselő-testület az adósságátvállalással összefüggésben felhatalmazza Markó József polgármestert és dr. Szinay József címzetes főjegyzőt, hogy:
            a) megtegye a költségvetési törvény 72 – 75. §-ai szerinti nyilatkozatokat és intézkedéseket;
            b) a Központi Elszámolóház és Értéktár (Budapest) Zrt. (KELER) által kialakított/ kialakításra kerülő, az 5000 fő feletti önkormányzatokra irányadó „Eljárási rend” alapján az Önkormányzat által kibocsátott kötvénysorozat vonatkozásában végrehajtandó részleges törléshez a szükséges nyilatkozatokat megtegye, illetve kapcsolódó dokumentumokat aláírja és megállapodásokat megkösse;
            c) a költségvetési törvény 74. § (6) bekezdése szerinti megállapodásokat kösse meg;
            d) a kötvénytulajdonos pénzintézettel az Önkormányzat által kibocsátott kötvénysorozat vonatkozásában végrehajtandó részleges törléshez kapcsolódó megállapodásokat megkösse;
            e) részleges törlés esetén a szükséges módosításokat az Információs Összeállításban és az Okiratban megtegye.
5. A képviselő-testület felhatalmazza a RAIFFEISEN Bank Zrt.-t, hogy az Önkormányzatra vonatkozó, banktitoknak minősülő adatokat a konszolidáció végrehajtása érdekében a Magyar Államkincstár (MÁK) részére átadja és azokat a MÁK kezelje.
6. A képviselő-testület hozzájárul ahhoz, hogy az Önkormányzatnak a Magyar Állam által átvállalt adósságállománya tekintetében a RAIFFEISEN Bank Zrt. a teljesítést az Önkormányzat helyett a Magyar Államtól elfogadja.
7. A képviselő-testület nyilatkozik arról, hogy Göd Város Önkormányzata nem áll a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló 1996. évi XXV törvény szerinti adósságrendezési eljárás alatt.
8. A képviselő-testület utasítja a polgármestert, hogy az adósságátvállalással kapcsolatos intézkedéseiről a soron következő ülésén tájékoztassa a testületet.

« Vissza
Vissza a főmenübe