84/2013. (VI. 25.) Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsági határozat
Tárgy: Penta Kft betontörő tevékenységre beadott hatástanulmányát ebben a formában nem fogadja el, kéri az adatok pontosítását

84/2013.(VI.25.) sz. VKB határozat
 
Göd Város Önkormányzatának Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága a Penta Kft.-től beérkezett hiánypótlás alapján nem látja biztosítottnak, hogy a tervezett tevékenység a közelben lévő lakóövezetet nem sújtja a jogszabályokban megengedettnél magasabb zaj- és rezgésterheléssel, ezért a Penta Kft. jelen Városrendezési Hatástanulmányának elfogadását a lakóközösség védelme érdekében elutasítja.
A bizottság javasolja továbbá, hogy a tervezett tevékenységet a cég a lakott területtől távolabb eső területre helyezze, ha erre nincs mód, akkor a lakókörzet közvetlen közelében végezzen hivatalos zajszintméréseket, és az eredményt lakossági fórumon ismertesse az ott lakókkal.
A bizottság felkéri a Penta Kft. ügyvezetőjét, hogy próbaüzem esetén a lakosság képviselőit hívják meg. Az eredmények (mérési adatok, infra-hatás vizsgálata, lakossági vélemények) és a módosított hatástanulmány (tevékenység ideje, a mobilgépre vonatkozó kiegészítés) birtokában tud a bizottság határozatot hozni.
 
Határidő: azonnal
Felelős:  Kovacsik Tamás VKB elnök, Jakab Júlia környezetvédelmi ügyintéző

« Vissza
Vissza a főmenübe