158/2013. (IX. 25.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Magánóvodák támogatása

 

Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete
 
úgy dönt, hogy az Önkormányzat fenntartásában lévő óvodákba férőhely hiányában felvételt nem nyert, vagy felvételt nyert, de férőhelyéről lemondott gödi vagy Sződ-Nevelek dűlői illetőségű gyermekek elhelyezését a 2013/2014-es nevelési év 2013. szeptember 1. napja és 2013. december 31. napja közötti időszakára a következők szerint oldja meg:
A gyermekek óvodai ellátása érdekében a Karácsony Sándor Waldorf Óvoda, a Kuckó Óvoda és Családi Napközi, a Mackóvár Játszóház, a Csiga-Biga Óvoda, az Ugri-Bugri Óvoda és a Játszoda Családi Napközi ellátását anyagilag támogatja.
1.                  A Karácsony Sándor Waldorf Óvoda fenntartójával (Gödi Napsugár Waldorf Alapítvány),
2.                  a Kuckó Óvoda és Családi Napközi fenntartójával (Kuckó Családi Napközi és Óvodai Közhasznú Alapítvány),
3.                  a Mackóvár Játszóház fenntartójával (Mackóvár Gyermekgondozó és Nevelő Bt.),
4.                  a Csiga-Biga Óvoda fenntartójával (Gödi Csiga-Biga Alapítvány),
5.                  az Ugri-Bugri Óvoda fenntartójával (Deák és Herwerth Kft.) és
6.                  a Játszoda Családi Napközi fenntartójával (Játszoda Egyesület)
megállapodik legfeljebb 80 fő, külön név szerint meghatározott gödi vagy Sződ-Nevelek dűlői állandó lakóhellyel rendelkező, önkormányzati óvodába a 2013/14-es nevelési évre felvételt kérő, de helyhiány miatt nem nyert, illetve felvételt nyert, de arról lemondott gyermek óvodai vagy óvodaszerű ellátásáról. Minden ilyen gyermek után havonta és utólag 10.000.-Ft támogatást folyósít az önkormányzat függetlenül a napi ellátás időtartamától és a szülők szociális helyzetétől vagy attól, hogy otthon vannak-e bármely okból, illetve munkavégzés miatt napközben távol vannak. A támogatási időszak 2013. szeptember 1 – 2013. december 31. A jelentkezett, de lemondott gyermekek támogatásra való jogosultságának további feltétele, hogy a jelentkezésnek, a lemondásnak az önkormányzati óvodákban dokumentálva kell lennie.
Forrás: 2013. évi költségvetés „Magánóvodák támogatása” során szereplő 1.395.000.-Ft maradvány, továbbá a 2013. évi költségvetésben szereplő feladattal nem terhelt működési tartalékból további 2.000.000.-Ft.
Felhatalmazza a Polgármestert a fentieket tükröző támogatási megállapodások megkötésére az érintett óvodákkal, a családi napközikkel és a játszóházzal. A szerződéseknek az előző évi hasonló tárgyú szerződéseknek megfelelőeket kell tartalmazniuk, figyelembe véve az óvodáktól eltérő intézménytípusok sajátosságait.

 

« Vissza
Vissza a főmenübe