54/2015. (III. 17.) Szociális Bizottsági határozat
Tárgy: Javaslat az egészségügyben dolgozók elismerésére

54/2015. (III. 10.) SZB határozat
 
Göd Város Önkormányzatának Szociális Bizottsága
 
Kezdeményezi a Gödön praktizáló háziorvosok, gyermekorvosok, fogorvosok, valamint a gödi egészségügyi szakdolgozók részére helyi kitüntető cím adományozását: „Gödi Polgárok Egészségéért Díj” néven.
 
A kitüntető cím a Gödön legalább 5 éve az egészségügy területén kiemelkedően végzett szakmai munkáért adható minden évben egy fő orvos és egy fő egészségügyi szakdolgozó részére. Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók által minden év március 30-ig javasolt személyek közül a Szociális Bizottság választja ki azt, akit a Képviselő-testület felé kitüntetésre javasol.
A kitüntetés az orvosok esetében Semmelweis emlékplakett, valamint oklevél, az egészségügyi dolgozók esetében Semmelweis emlékplakett, oklevél, valamint 150.000 Ft bruttó összegű díjazás.
 
A Gödi Polgárok Egészségéért Díj minden évben a Semmelweis-nap alkalmával rendezett ünnepségen kerül átadásra.
 
A Bizottság felkéri Göd Város Címzetes Főjegyzőjét, hogy fentiek tekintetében vizsgálja felül Göd Város Önkormányzat helyi kitüntető címekről szóló 4/1995. (III.10.) rendeletét és amennyiben szükséges egységes szerkezetű új rendelet megalkotását kezdeményezze.

« Vissza
Vissza a főmenübe