123/2017. (XI. 13.) Pénzügyi Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsági határozat
Tárgy: A helyi kitüntető címekről szóló rendelet módosítása. Új díj alapítása
Göd Város Önkormányzatának Pénzügyi Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottsága javasolja elfogadni a Képviselő-testületnek az alábbi határozati javaslatot:
 
Göd Város Önkormányzat Képviselő-testületének __/2017. (XI.__.) önkormányzati rendelete a helyi kitüntető címekről szóló 9/2015. (IV.30.) sz. önkormányzati rendelet módosításáról
Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdés a) pontja, valamint (2) bekezdése, továbbá Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. CCII. törvény 24.§ (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja:
 
  1. §
 
(1)       A Göd Város Önkormányzat képviselő-testületének a helyi kitüntető címekről szóló 9/2015. (IV.30.) sz. önkormányzati rendelet (A továbbiakban röviden: Rendelet) 1. § (1) bekezdése a következő k. ponttal egészül ki: „Pro Vigilantia Göd Díj”
 
A Rendelet 8. § (2) bekezdése hatályát veszti és helyébe a következő rendelkezés lép:
 
(2) „Az (1) bekezdésben foglaltakon túl az „Év Pedagógusa Díj” adományozható Göd Város közigazgatási területén lévő nem állami vagy önkormányzati fenntartású általános és középfokú iskolában oktatást-nevelést végző 2 fő tanító, tanár, nevelőtanár, szakoktató vagy művészetoktató részére. E körben a díj háromévente ítélhető oda.”
 (3) A Rendelet 14. §-ának számozása 15. §-ra változik.
 
  1. §
 
(1) A Rendelet a következő, 14. §-ba foglalt alcímmel egészül ki: „Pro Vigilantia Göd Díj”
 
(1)   A Pro Vigilantia Göd Díj azon rendőröknek, katasztrófavédelmi szolgálatot teljesítőknek, a Honvédség kötelékébe tartozóknak és polgárőröknek adományozható beosztástól, állománycsoporttól, szolgálati helytől függetlenül, akik az adományozást megelőző naptári évben példamutató és kimagasló cselekedetével az összességében legnagyobb szolgálatot tették Göd és lakosainak biztonsága érdekében.
(2)   A díjjal viselhető kitüntetés, oklevél és 150.000.- forint bruttó összegű díjazás jár.
(3)   A kitüntetés bronz anyagú, 35 mm átmérőjű, 40 mm széles vörös-fehér háromszögletűre kötött szalagon függ. Előlapján a körirat „PRO VIGILANTIA GÖD”, közepén az erőt jelképező keresztbe tett kardokon és az éberséget jelképező álló fáklyán nyugszik Göd Város hivatalos címere. Hátlapjára az adományozás évét kell rávésni.
(4)   Az adományozásra minden év január 31-ig az érdekelt polgárőr egyesület elnöke, más esetekben legalább járási szintű parancsnok tehet alaposan indokolt javaslatot.
(5)   A díj adományozásáról a Pénzügyi Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi bizottság indítványára a Képviselő-testület dönt. A díj adományozásánál csak a szolgálati érdem és eredmény lehet a mérlegelés tárgya, nem lehet figyelembe venni a javaslattételre jogosult szervezetek között sorrendiséget sem.
(6)   A kitüntető címet és a kitüntetést a Polgármester adja át a március 15-i város ünnepség keretében.
 (2) E rendelet 2018. január 1. napján lép hatályba.
« Vissza
Vissza a főmenübe