20/2018. (VI. 13.) Városfejlesztési Bizottsági határozat
Tárgy: MÁV Zrt. IFI - Tervezési program véleményezése
 
20/2018. (VI.13.) VFB határozat
 
Göd Város Önkormányzatának Városfejlesztési Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek, az alábbi határozat „A” pontjának elfogadását valamint a „B” pontok megvitatását:
 
Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az alábbi javaslatokkal együtt támogatja a MÁV Zrt. Felsőgöd, Göd és Alsógöd állomási épületek, perontetők és utasforgalmi infrastruktúra rekonstrukciójáról szóló tervezési programját.
 
A)
-          A tervezési program 21. oldalon „törekedni kell a kommunális szennyvíz és a csapadékvíz szétválasztott rendszerű elvezetésére” helyett: el kell különíteni a kommunális szennyvíz és a csapadékvíz elvezetését.
-          Az esőbeállók, kerékpártárolók, utcabútorok kiválasztását és tervezett helyét kérjük bemutatni véleményezésre.
-          Kiviteli terveket kérjük benyújtani véleményeztetésre az Önkormányzathoz.
-          Felsőgödön javasoljuk az esőbeállók közelebb helyezését a megállóhoz, vagy a megálló előrébb helyezését emeletes személyvonatok figyelembe vételével.
-          A Duna úti felújításokkal való összehangolás során javasoljuk megvizsgálni a Honvéd sorra jobbra kanyarodó sáv kialakításának lehetőségét, ezzel egyidejűleg javasoljuk a Felsőgöd vasúti megállóhelynél kialakítandó új üzletsor homlokzatának hátrébb tolását (Vác irányába), legalább az állomásépület zárt várótermének vonaláig.
-          Göd állomás közelében beépül egy lakóterület, meg fog nőni a forgalom. Javasoljuk a tervezés során ennek figyelembe vételét. Kérjük Göd állomás akadálymentesítését. A 2-es és 3-as vágányok elérhetőségét biztosítani kell mozgáskorlátozottak és babakocsik számra.
-          Kérjük Göd és Felsőgöd állomások aluljáróinak csapadékvízmentesítését. Jelenleg esős időben járhatatlanok.
-          Kérjük az alaptérképen Göd állomás épület-elhelyezkedésének valós feltüntetését.
-          Göd állomásnál a tervezési program többnyire az állomás épülettől északi irányba rendezi a területeket. Kérjük déli irányban a volt Tüzép területének végleges rendezését.
-          Az aluljáróba befolyó csapadékvíz kérdésére végleges megoldás szükséges.
-          Kérjük, mindhárom állomáson mindkét irányban létesüljenek fedett kerékpártárolók.
-          A perontetők kialakításánál kérjük figyelembe venni a vonatok megállásának helyét.
-          Felsőgöd állomás nagy utas forgalmat bonyolít. Kérjük megvizsgálni annak lehetőségét, hogy a zónázó vonat itt is megálljon.
-          Pályafelújítás során kérjük a kitérőknél a váltók zajosságának csökkentését megvizsgálni.
-          Alsógödi vasúti átjáróban csak az autósok számára van lámpa. Kérjük, a gyalogosok számára is látható lámpa létesítését.
-          Kérünk zajméréseket és zajvédő falak kiépítését a legzajosabb szakaszokon.
B)
-          Göd állomás épületének helyi védelme javasolt. Eredeti tervek alapján javasoljuk a felújítást. A Rákóczi út felőli oldal tetőzetén még látszanak a díszes faragványok, továbbá az épület tömegén és jelenlegi kialakításán még felismerhetőek a századforduló szerinti épület nyomai.
-          Alsógöd állomáson elhelyezkedő gyalogos felüljáró híd már több mint száz éves. Szeretnénk, ha a MÁV ezt megkülönböztetett figyelemmel kezelné. A híd elbontása helyett, annak felújítását kérjük.
 
Felelős:           Markó József polgármester
Határidő:       azonnal
« Vissza
Vissza a főmenübe