172/2018. (X. 16.) Szociális Bizottsági határozat
Tárgy: A szociális ellátások helyi szabályairól szóló rendelet módosítása
 172/2018. (X. 19.) sz. SZB határozat
 
Göd Város Önkormányzatának Szociális Bizottsága
elfogadásra javasolja a Képviselő-testület felé a szociális ellátások helyi szabályairól szól
ó 2/2015. (II.26.) rendelet alábbiak szerinti módosítását
 
 
1.§
 
A rendelet 13.§ helyére az alábbi szöveg lép:
 
(1) Fűtési támogatás állapítható meg annak a kérelmezőnek, akinek téli időszakban az általa lakott lakás fűtésével kapcsolatos költségei - különösen közüzemi számlák fizetése, tűzifa beszerzése - jelentős nehézséget, vagy anyagi megterhelést okoz.
(2) Nem jogosult fűtési támogatásra azon kérelmező, akinek a háztartásában az egy főre jutó nettó havi jövedelem meghaladja a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 200%-át, egyedül élő esetében 250%-át.
(3) Fűtési támogatásként nyújtható összeg
a) 20.000 Ft, amennyiben kérelmező háztartásában az egy főre jutó nettó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegét.
b) 15.000 Ft, amennyiben kérelmező háztartásában az egy főre jutó nettó havi jövedelem meghaladja az öregségi nyugdíj legkisebb összegét, de annak 150%-át nem
c) 10.000 Ft, amennyiben kérelmező háztartásában az egy főre jutó nettó havi jövedelem meghaladja az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 150%-át.
(4) Fűtési támogatás egy háztartásban egy éven belül egy alkalommal igényelhető.
(5) Különös méltánylást érdemlő esetben, amennyiben az egyedül élő kérelmező havi nettó jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj legkisebb összegének 300%-át, a Bizottság - a (3) bekezdésben foglaltaktól eltérően - a támogatás összegét 10.000 Ft – 50.000 Ft között állapíthatja meg.
 
2.§
 
Ezen rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.
 
                                  
                   Polgármester                                                                   Jegyző
« Vissza
Vissza a főmenübe