36/2020. (III. 17.) Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsági határozat
Tárgy: Sellő utca, Sződi utca és Áldás utca útfelújítási/útépítési programja
36/2020. (III.17.) VKB határozat
 
Göd Város Önkormányzatának Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága
tudomásul veszi és támogatja az alábbi útépítési terveket:
 
 
1.     A Sellő utca Bocskai utca és Hunyadi utca közötti szakasz felújításának műszaki tartalmát a következőként hagyja jóvá: aszfaltozott szélesség 3,7 m, kétoldali süllyesztett szegélysor, szegélyekkel együtt teljes szélesség: 4,0 m, kétoldali 0,5-0,5 méteres padka.
 
2.     Az Áldás utca (Kálmán u. – Révay u.) és a Sződi utca (Vasút u. – Kálmán u.) tervezési programjának általános követelményeit az alábbiak szerint hagyja jóvá:
 
A kiszolgáló- és lakó utakra vonatkozó irányelvek szerinti keresztmetszeti elrendezésben, kétoldali 0,50 m stabilizált padka, kétoldali süllyesztett szegély (helyi adottságoktól függően kiemelt vagy vízelvezető K szegély) 4,5 m szélességű aszfalt útpálya burkolat kerüljön megtervezésre, melytől forgalom technikailag indokolt esetben el lehet térni.
 
Az utca magassági kialakítását úgy kell tervezni, hogy lehetőleg a kapubehajtók és a gyalogos járdák szintje alatt alakuljon ki az útpálya szintje. Az utca hossz-szelvényében a látótávolságok meglétére ügyelni kell.
 
A kapubehajtók burkolattal való kiépítése nem része a tervezési feladatnak, de a kapubehajtók csatlakozását biztosítani kell 1,0 méteren belül a tervezett útpálya szintjéhez igazodva, az eredeti állapotuknak megfelelő kivitelben.
 
A tervezéssel érintett és a keresztező utcákban kialakult burkolt járdák kapcsolatainak kialakításai is tervezési feladat részét képezik.
 
Az érintett utca szakaszon csapadékvíz elhelyezést a négy éves visszatérési gyakoriságú mértékadó csapadék befogadására alkalmas csapadékvíz elhelyezést is tervezni kell.
A szükséges fejlesztéseket, jókarba helyezéseket is tervezni kell.
 
A csapadékvizek kezelése tekintetében a megrendelői koncepció, hogy a tervezés során törekedni kell az ún. visszatartásos-elvezetéses hibrid rendszer kialakítására. A kis vizek helyben tartására és a zivatarok elvezetésére szolgáló rendszer tervezendő.
 
Az utcákat a tervezés során be kell járni az Önkormányzat által kijelölt személlyel. A tervezett megoldásokat, esetleges fakivágásokat egyeztetni szükséges. A végleges terven fel kell tüntetni a kivágásra kerülő fák fajtáját, főbb méreteit és a pótlásuk módját.
 
A terveket ismertetni kell az utcában érintett lakókkal, ingatlantulajdonosokkal. Megbízó erre a célra tárgyalótermet biztosít. A terveket engedélyezés, jóváhagyás előtt kell ismertetni. A tervismertetésről jegyzőkönyvet kell készíteni, és azt hitelesíttetni kell a tárgyaláson az Önkormányzat által kijelölt személlyel.
 
3.     Az Áldás utca (Kálmán u. – Révay u.) és a Sződi utca (Vasút u. – Kálmán u.) tervezési programjának részletes követelményeit az alábbiak szerint hagyja jóvá:
 
Áldás utca (Kálmán u. – Révay u. között): mind a Kálmán utcában, mind a Révay utcában csapadékvíz elvezető rendszer üzemel, nyílt és zárt kivitelben, melyek befogadója az Ilka patak. Meg kell vizsgálni ezekre a rendszerekre történő rákötések, bevezetések lehetőségét. Az út aszfalt szélességét 4 m-re kell tervezni, valamint kétoldali szegélysor is tervezendő.
 
-29-
 
Sződi utca (Vasút u. – Kálmán u. között): az utat az általános alapelvek alapján kell megtervezni és a vízelvezetésnél javasoljuk az Ilka-patak mint befogadó felhasználását.
Az út aszfalt szélességét 4,0 m-re kell tervezni, valamint kétoldali szegélysor is tervezendő. 
« Vissza
Vissza a főmenübe