94/2022. (XI. 9.) Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsági határozat
Tárgy: HÉSZ szöveges módosítás előzetes ismertetése
94/2022. (XI. 9.) VKB határozat
 
Göd Város Önkormányzatának Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága
 
a Képviselő-testületnek elfogadásra javasolja az alábbi határozati javaslatot:
 
„Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
 
Göd Város településrendezési terve 5. számú módosítása (Helyi Építési Szabályzat szöveges módosítása) kapcsán az alábbi döntéseket hozza:
 
1.      Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete az 1. melléklet szerinti Helyi Építési Szabályzat módosítására vonatkozó javaslatot, az alábbiak szerint támogatja:
a)     a nyúlványos (nyeles) telek kialakítása esetén az „A” változatot támogatja. Ehhez kiegészítő rendelkezés megalkotását kéri, miszerint a nyél területe ne számítson bele a telek zöldfelületének és egyéb beépíthetőségi paraméter szempontjából beszámítható alapterületébe,
b)     a Vt-7 övezet elhelyezhető rendeltetéseire vonatkozóan a ’B’ változatot támogatja azzal a módosítással, hogy a kialakítható 2 rendeltetési egység közül 1 lehet lakás, a másik egyéb funkciójú rendeltetés lehet,
c)      a Vt-8 övezet elhelyezhető rendeltetéseire vonatkozóan a ’B’ opciót támogatja azzal a módosítással, hogy a kialakítható 4 rendeltetési egység helyett 3 rendeltetési egység legyen elhelyezhető, melyből legfeljebb 2 lehet lakás, míg a 2000 m2 telekterület felett a kialakítható 6 rendeltetési egység helyett 5 rendeltetési egység legyen elhelyezhető, melyből legfeljebb 3 lehet lakás. Az övezeti előírások közül a c) pontot úgy módosítja, hogy a 6 rendeltetési egységből 4 lehet lakás, 2 pedig egyéb funkciójú rendeltetés.
 
2.      Felkéri a Tervezőt, hogy a véleményezési tervdokumentációt készítse el.
3.      Hozzájárul, hogy a Főépítészi Iroda a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) előírásai alapján a HÉSZ módosítási eljárást megindítsa.
 
Felelős: polgármester, jegyző
Hivatali felelős: jegyző, Főépítészi Iroda
Határidő: azonnal
 
1. melléklet a 94/2022. (XI. 9.) Ök. határozathoz:
« Vissza
Vissza a főmenübe