47/2023. (IV. 25.) Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsági határozat
Tárgy: Döntés a helyi kitüntető címekről szóló rendelet módosításáról
 47/2023. (IV. 25.) VKB határozat
                       
Göd Város Önkormányzatának Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága
 
a Képviselő-testületnek elfogadásra javasolja az alábbi rendelet-tervezetet:
 
Göd Város Önkormányzata Képviselő-testületének
.../.... (...) önkormányzati rendelete
a helyi kitüntető címekről szóló 9/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról
 
Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:
 
1.      §
 
A helyi kitüntető címekről szóló 9/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelet bevezető része helyébe a következő rendelkezés lép:
 
„Göd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:”
2.      §
 
A helyi kitüntető címekről szóló 9/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdése a következő l) ponttal egészül ki:
 
(Göd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Göd Városért kiemelkedő tevékenységet végző, illetve maradandót alkotó személyeket és közösségeket nagyra becsüli, s elismerésükre a)
 
l)      Göd Városgazdálkodásáért Díj”
(kitüntető címeket alapítja.)
 
3.      §
 
A helyi kitüntető címekről szóló 9/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelet 3. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
 
„(2) A kitüntető címeket a Képviselő-testület nevében, ünnepélyes keretek között, a polgármester adja át.”
 
4. §
 
A helyi kitüntető címekről szóló 9/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelet 6. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(4) A kitüntető címre vonatkozó javaslatot a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság minden év március 31-ig terjeszti a Képviselő-testület elé.”
 
5. §
 
A helyi kitüntető címekről szóló 9/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelet 8. § (9) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
 
„(9) Az intézményvezető a fenti jelölés és szavazás végeredményeként javasolt személy nevét minden év december 1. napjáig eljuttatja a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság felé. A Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság december 15. napjáig a javasolt személy nevét a Képviselő-testület elé terjeszti.”
 
6. §
 
A helyi kitüntető címekről szóló 9/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelet 11. § (4) és (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:
 
„(4) A díj adományozására a (3) bekezdésben megjelölt szervezetek és személyek minden év december 1-ig tehetnek javaslatot a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság felé.
 
(5) A kitüntető címre vonatkozó javaslatot a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság december 15. napjáig terjeszti a Képviselő-testület elé.”
 
7. §
 
A helyi kitüntető címekről szóló 9/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelet 14. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
 
„(5) A díj adományozásáról a Pénzügyi, Ellenőrző, Közbeszerzési és Jogi Bizottság indítványára a Képviselő-testület dönt. A díj adományozásánál csak a szolgálati érdem és eredmény lehet a mérlegelés tárgya, nem lehet figyelembe venni a javaslattételre jogosult szervezetek között sorrendiséget sem.”
 
8. §
 
A helyi kitüntető címekről szóló 9/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelet II. Fejezete a következő alcímmel egészül ki:
 
„Göd Városgazdálkodásáért Díj
 
14/A. §
 
(1) A Göd Városgazdálkodásáért Díj a város területén működő állami, vagy önkormányzati intézménynél, továbbá 100%-os önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságnál dolgozó, a pénzügy, a munkaszervezés, szabadidős- és rekreációs tevékenység keretében, a gyermekétkeztetés biztosítása, a város szépítése, – különös tekintettel a kertészeti, zöldfelületi, építési, karbantartási, felújítási tevékenységekre – a hulladékkezelés és szállítás területén kiemelkedő munkát végző személyek részére adományozható.
 
(2) A kitüntető cím adományozásával díszoklevél és bruttó 150.000 Ft/fő összegű díjazás kerül átadásra.
 
(3) A kitüntető címben részesítendő 2 fő személyre a Településellátó Szervezet vezetője tesz – indokolással ellátott - javaslatot minden év augusztus 31. napjáig. A Településellátó Szervezet vezetőjének javaslata alapján a kitüntető cím adományozását a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság indítványozza a Képviselő-testület felé a szeptember havi munkaterv szerinti ülésre.
 
(4) A díjat a helyi önkormányzatok napja alkalmával a Polgármester adja át október hónap első hetében.”
 
9. §
 
Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.
 
 
 
Szilágyi László                                                           Tóth János
polgármesteri jogkört gyakorló                                                    jegyző
alpolgármester 
 
Felelős: alpolgármester, TESZ igazgató
Hivatali felelős: jegyző
Határidő: azonnal”
 
Felelős: VKB alelnök
Hivatali felelős: jegyző
Határidő: azonnal
« Vissza
Vissza a főmenübe