51/2023. (IV. 25.) Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsági határozat
Tárgy: Döntés a Neveleki úttervezés lakossági kérdőív tartalmának jóváhagyásáról
 51/2023. (IV. 25.) VKB határozat
 
Göd Város Önkormányzatának Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága
 
úgy dönt, hogy elfogadja a határozat mellékletét képező Neveleki úttervezés lakossági kérdőívet az alábbi kiegészítésekkel:
 
-        főkertész 2 kérdésével
-        egyéb észrevételek lehetőségével

Felelős: alpolgármester
Hivatali felelős: jegyző
Határidő: azonnal
 
Melléklet a(z) 51/2023. (IV. 25.) VKB határozathoz:
 
Tisztelt neveleki Ingatlantulajdonos!
 
Göd Város Önkormányzata megindította a neveleki utak szilárd burkolattal történő ellátásának terveztetését.
Ennek kapcsán szeretnénk az ÖN véleményét is megismerni! Kérjük figyelmesen olvassa végig a tájékoztatót és utána töltse ki a kérdőívet!
 
Nevelek 2014-ben fejezte ki akaratát, hogy Göd városához csatlakozhasson, valamint, hogy a szennyvízcsatornázása megoldódjon. Jelenleg jogos igénye az itt lakóknak is, hogy a poros, kátyús földutak helyett szilárd burkolatú utakat kapjon.
A csatlakozás után megtörtént a terület felmérése és a Települési Szabályozási Tervben (TSZT) meghatározásra került a városrész lakóövezeti besorolása és úthálózatának szerkezete. Ebben a lakóutcák mellett a területen átmenő úgynevezett gyűjtő utak is kijelölésre kerültek, melynek szélesebb burkolattal történő megépítése lehetővé teszi például a helyi kisbusz beközlekedését a településrészre.
A TSZT-ben a meglévő gyűjtőutak a lenti képen fekete vonallal vannak jelölve, míg a tervezett gyűjtőutak piros vonallal.
(https://god.hu/wp-content/uploads/2021/09/20201111_jovahagyott_tszt.pdf)
 
A szabványok és helyi szabályok alapján a lakóutak minimum 4,5 méter szélességben, a gyűjtőutak 5,5 méter szélességben épülnek meg csapadákvíz kezeléssel (szikkasztás, vagy elvezetés) és 1,5 méter széles járdával.
A terveztetés első üteme a településrész szerkezetéből adódóan, valamint figyelembe véve a már szilárd burkolattal ellátott utakat a Füzike utcára, a Pacsirta utcára, és a Verseny utca felé kivezető jelenleg névtelen útra lett megindítva.
A fentiek alapján a Füzike utca 4,5 méter szélességű, a Pacsirta utca és a Verseny utca felé kivezető út 5,5 méter szélességben lett megterveztetve. Ezek tervét lakosságnak bemutattuk és jelenleg is elérhetőek Göd város honlapján: https://god.hu/meghivo-a-neveleki-utepitesi-tervek-bemutatojara/
 
A Füzike utcában a 4,5 méter szélességű út, magasabban lévő oldalon 1,5 méteres járda, az alacsonyabban fekvő oldalon pedig a csapadékvíz szikkasztás/elvezetés került betervezésre. A lakóutak forgalomlassítását növényzettel beültetett útszűkületekkel tervezzük megoldani, hogy a maximális sebesség 30 km/h legyen.
A Pacsirta utcában 5,5 méter szélességű út, magasabban lévő oldalon 1,5 méteres járda, az alacsonyabban fekvő oldalon pedig a csapadékvíz szikkasztás/elvezetés került betervezésre. Az út forgalomcsillapítását a gödi gyűjtőutakra jellemző 40 km/h-ra a kereszteződések szintjének kiemelésével tervezzük megoldani.
 
 
 
 
A Verseny utca felé vezető földútnál az 5,5 méteres út mellett 2,3 méter széles kerékpáros és gyalogos út lett tervezve közvilágítással, valamint fasorral.
 
 
A lakossági fórumon felmerült kérdések és észrevételek kapcsán (kell-e járda, mennyire legyen széles egy út) a tervek előzetes bemutatásra kerültek az illetékes Útügyi hatóságnak, akik szakmailag megfelelőnek tartották a már meglévő terveket és ezekkel az útszélességi méretekkel, valamint járdával együtt javasolták a tervezés befejezését. Amennyiben a jelenlegi TSZT-től el kívánunk térni, úgy azt módosítani kell, ami minimum egy évet vesz igénybe. Ennek időtartalmával a tervek elkészülése és engedélyeztetés is tolódik.
Miután az utak terveztetése lezárul és útépítési engedélyt kapnak, kivitelezésük pályázati forrásból fog megvalósulni.
A jelenlegi állami pályázati lehetőségek csak gyűjtőutak építésére vonatkoznak, lakóutak építésére Pest Vármegye Önkormányzatánál lehet pályázni, melynek útépítési keretét jelenleg a Duna út, a későbbiekben pedig várhatóan az Ady Endre út felújítása meríti ki.
 
Ezeknek az előzetes információknak ismeretében, kérem tiszteljen meg minket véleményével és az alábbi kérdőív segítéségével mondja el milyen lakókörnyezetet szeretne a településrészen.
 
Kérjük, hogy a kérdőív elején adja meg nevét és lakcímét!
A név és a lakcím, mint személyes adat kezelésének célja: a kérdőív összesítése során törekedve a vélemények azonos súlyú figyelembevételére, valamint hogy ténylegesen a neveleki városrészben lakók véleményét ismerjük meg, lakcímenként egy kérdőívet tudunk figyelembe venni, melynek hitelességét a bejelentett állandó, vagy tartózkodási lakcím ellenőrzésével vizsgálunk.
A személyes adatok kezelésének jogalapja: az érintett hozzájárulása (GDPR VI. cikk 1. bek. a) pont)
A személyes adatok megőrzési ideje:
·        annak ellenőrzéséig, hogy az adott címről beadott kérdőív beadója valóban az általa megadott lakcímen lakik-e illetve, hogy egy lakcímről egy nyomtatvány érkezett-e vissza. Az ellenőrzést követően a kérdőívek feldolgozása anonim módon történik.
·        A személyes hozzájárulás visszavonásáig.
Az adatkezeléshez megadott személyes hozzájárulás visszavonásával, az adott névhez és lakcímhez tartozó kérdőív a feldolgozás során nem kerül figyelembevételre.
Az adatkezelés jogalapjául szolgáló személyes hozzájárulás visszavonható a markeszter@god.hu e-mail címen, vagy pedig a 06-27/530-036 telefonszámon tett bejelentéssel.
A személyes adatok kezelésével kapcsolatos minden egyéb információt, az alábbi linken elérhető Adatkezelési tájékoztató tartalmazza.
https://god.hu/adatkezelesi-tajekoztato/
Adatvédelmi tisztviselő: Széll Jenő (szell.jeno@qualimade.hu)
 
Ezeket a személyes adatokat csak a válaszok érvényességében ellenőrzése során használjuk fel, harmadik félnek nem adjuk ki, a GDPR és az ISO/IEC 27001 szabvány szerinti információbiztonság irányítási rendszer előírásainak megfelelően kerülnek megőrzésre.
 
KÉRDŐÍV
 
 
Kérem adja meg nevét és címét
Név:
Cím:
 
Ön mit gondol, szükséges, hogy a településrészre a helyi buszjárat bejöjjön?
-        Nem, mindenki kocsival közlekedik és megoldja.
-        Igen, örülnék neki, mert alacsonyabb környezetszennyezés, mint ha mindenki külön gépjárművel közlekedik, valamint az idősek és a gyerekek biztonságos közlekedése miatt fontosnak tartom, hogy meglegyen ez a lehetőség.
Amennyiben igen:
 
Mely utcát vagy útvonalat tartja megfelelőnek?
-        Pacsirta utca - ………………….. - ………………………
-        Őszapó utca -………………….. - ……………………….
-        egyéb utca vagy útvonal
 
A fent bemutatott Település Szerkezeti Terv (TSZT) ismeretében kérem jelölje be az alábbiak közül a gyűjtőút szükségességére vonatkozó, véleményével megegyező választ:
-        Igen, a városrészben szükséges gyűjtő út 50 km/h sebességgel, amiről a forgalom csillapított lakóutcák (30 km/h) megközelíthetőek.
-        Igen, a városrészben szükséges gyűjtő út 40 km/h sebességgel, amiről a forgalom csillapított lakóutcák (30 km/h) megközelíthetőek.
-        Nem, a városrészben minden utca legyen egyenrangú, forgalomcsillapítás nélkül (50 km/h).
-        Nem, a városrészben minden utca legyen egyenrangú 40 km/h sebességcsökkentéssel.
-        Nem, a városrészben egységesen 30 km/h korlátozott sebességű övezet bevezetését támogatom
-        Nem, a városrészben egységesen Lakó Pihenő Övezet (20km/h) bevezetését támogatom
 
Amennyiben Ön úgy gondolja, hogy kell gyűjtő út, megfelelőnek tartja-e a TSZT-ben bemutatott kijelölést?
-        Igen, szerintem a Csíz utca, Pacsirta utca, Őszapó utca és a Verseny utca felé vezető út mind gyűjtő út.
-        Részben, mert a Csíz utca, Pacsirta utca és a Verseny utca felé vezető út gyűjtő út, de az Őszapó utca nem az.
-        Részben, mert a Csíz utca, Őszapó utca és a Verseny utca felé vezető út gyűjtő út, de a Pacsirta utca nem az.
-        Részben, mert a Csíz utca és a Verseny utca felé vezető út gyűjtő út, de az Őszapó utca és a Pacsirta utca nem az.
-        Más javaslatom van: ………………………………………………………………………………………………………..
 
Mit gondol, szükséges az útburkolattól elválasztott gyalogos járda a biztonságos közlekedéshez?
-       Amennyiben sebességkorlátozás kerül bevezetésre, akkor megfelel számomra, ha az úttest gyalogos közlekedésre is használható. Sebeségcsökkentő küszöbök kiépítését támogatom.
-        Amennyiben műszakilag megoldható, akkor szükségesnek tartom minden utcában gyalogos járda kiépítését, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni a gyalogosok
-        Az alábbi utcá(k)ban szükségesnek tartom gyalogos járda kiépítését: …………………., ……………………, …………………………
 
Mit gondol, a gépjárművek közterületen történő parkolásáról?
-        Sok esetben előfordul, számos problémát okoz számomra, ezért ennek tiltását támogatom
-        Sok esetben előfordul, de eddig nem okozott problémát számomra
-        Ritkán előfordul, problémát nem okoz számomra,
-        Ritkán előfordul problémát okoz számomra, ezért ennek tiltását támogatom
« Vissza
Vissza a főmenübe