5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2015. január 28-i ülésére

Tárgy:   Orosháza és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás módosítása
Készítette:   Hanyecz Adrienn
Előterjesztő:   Petényi Szilárdné polgármester

 

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Az Orosháza és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás a Társulási Megállapodásról 2013. májusában módosította a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban Mötv.) rendelkezése alapján.
 
A Mötv. 95. § (1) bekezdése- mely szerint: „ a társulási tanács tagjai közül elnököt választ, alelnököt választhat, együttes akadályoztatásuk esetén a tanács ülését a korelnök hívja össze és vezeti”- nem került átvezetésre.
 
A Társulás új szervezetének megalakulását követően szükséges a törvényhelynek megfelelően módosítani a Társulási Megállapodást és az alelnöki tisztséget ennek megfelelően szabályozni. A korábbiaktól eltérően egy Alelnököt választ a Társulás és az Elnök és az Alelnök együttes akadályozatása esetén a korelnök jogosult eljárni.
 
A 2014. októberi választásokat követően a társult önkormányzatok képviselő-testületei meghozták a tagdelegáló határozataikat. A tagönkormányzatok képviseletében bekövetkezett változások is átvezetésre kerülnek jelen módosítás alkalmával.
 
A Mötv. 88. § (2) bekezdése előírja, hogy a Társulásban részt vevő képviselő-testületek mindegyikének minősített többséggel hozott döntése szükséges a Társulási Megállapodás módosításához.
 
Az Orosháza és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás a Társulási Megállapodás módosítását 27/2014(XII.19.) TT. sz határozatával elfogadta.
 
Fentiek alapján kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az alábbi határozati javaslat elfogadására:
 

 

 


Döntési javaslat

"Orosháza és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás a Társulási Megállapodás módosítása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: település rendezés
A Képviselő-testület a javaslatról minősített többséggel, nyílt szavazással dönt.

 

Hunya Község Képviselő-testülete dönt arról, hogy az Orosháza és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulásnak az előterjesztés mellékletét képező egységes szerkezetbe foglalt Társulási Megállapodást 2015. február 28. napján való hatályba lépésével elfogadja, felhatalmazza a polgármestert a Társulási Megállapodás aláírására

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal


Mellékletek:
« Vissza
Vissza a főmenübe