5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2019. szeptember 25-i ülésére

Tárgy:   Hunya Község települési környezetvédelmi programjának elfogadása
Készítette:   Nagy Réka
Előterjesztő:   Hegedüs Roland polgármester
Véleményező bizottság:  

 Tisztelt Képviselő-testület!

 
A környezet védelméről szóló 1995. évi LIII. törvény 46. § (1) bekezdése megállapítja a települési (helyi) önkormányzatok környezetvédelmi feladatait. Ezen feladatok között szerepel, hogy a települési önkormányzat a környezet védelme érdekében önálló települési környezetvédelmi programot dolgoz ki, amelyet képviselő-testülete hagy jóvá. Fenti törvény 48/E. §-ban foglaltak szerint a települési környezetvédelmi programnak a település adottságaival, sajátosságaival és gazdasági lehetőségeivel összhangban tartalmaznia kell a légszennyezettség-csökkentési intézkedési programmal, valamint a légszennyezéssel, a zaj és rezgés elleni védelemmel, a zöldfelület-gazdálkodással, a települési környezet és a közterületek tisztaságával, az ivóvízellátással, a települési csapadékvíz-gazdálkodással,a kommunális szennyvízkezeléssel, a településihulladék-gazdálkodással, az energiagazdálkodással, a közlekedés- és szállításszervezéssel és a környezetkárosodás csökkentésével kapcsolatos feladatokat és előírásokat.
 
Ahhoz, hogy a törvény által előírt kötelezettségnek eleget tegyen Hunya Község Önkormányzata, beszerzésre került egy környezetvédelmi szakértő.
A Képviselő-testület 2018. december 19-én, a 132/2018. (XII. 19.) Képviselő-testületi határozatban döntött, hogy a 2019. évi költségvetésben a program elkészítéséhez szükséges forrást elkülöníti.
A fentebb részletezett települési környezetvédelmi program elkészítésére Bagyinka Ferenc környezetvédelmi szakértő (továbbiakban: Szakértő) került megbízásra.
 
A Szakértő elvégezte a szükséges adatgyűjtést a program elkészítéséhez, majd lefolytatta a véleményezési eljárásokat a törvényben meghatározottak szerint eljárva.
 
A végleges települési környezetvédelmi program mellékletben olvasható.

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi Bizottság    
 
Döntési javaslat

"Program elfogadás"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: általános ügyek
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Hunya Község Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja a település 2019-2024 közötti időszakra szóló környezetvédelmi programját a "Hunya Község Környezetvédelmi Programja 2019-2024" című dokumentumban foglalt tartalommal.
Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe