17/2016. (IV. 25.) Jogi Bizottsági határozat
Tárgy: Előterjesztés a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 10/2015. (III.26.) önkormányzati rendeletének módosításáról

A Jogi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az alábbi módosító javaslatok elfogadását:

 

A rendelet tervezet 23 § (5) (6) bekezdése az alábbi javaslatokkal egészüljön ki:

(5)„az interpellációra adott szóbeli, vagy írásbeli válasz elfogadásáról először az interpelláló nyilatkozik, majd a válasz elfogadásáról a Képviselő-testület vita nélkül dönt. Az írásban megküldött válasz elfogadásáról, a soron következő rendes, munkaterv szerinti ülésen az interpelláló nyilatkozik, majd ezt követően a Képviselő-testület dönt. Amennyiben azon ülés, melyen az interpellációt benyújtották és a soron következő rendes, munkaterv szerinti ülés időpontja között legalább 60 (hatvan) nap telne el, úgy az interpelláció elfogadását a polgármester köteles a két ülés között esetlegesen tartandó rendkí- vüli ülés napirendjei közé felvenni abban az esetben, ha az interpelláló a válasz kézhezvételétől szá- mított 5 (öt) munkanapon belül írásban nyilatkozik az interpelláció el -, vagy el nem fogadásáról és a polgármesterhez eljuttatja azt.”

 

(6) a) Ha az interpellációra adott választ a Képviselő-testület nem fogadja el, a polgármester saját hatáskörében mérlegeli, hogy szükség van-e az interpelláció további vizsgálatára. Amennyiben szükségesnek tartja a vizsgálatot úgy az interpellációt további vizsgálat céljából kiadja, az ügy tárgya szerint illetékes bizottságnak. b) Ha az interpellációt a polgármesternek címzik és az arra adott választ a Képviselő-testület nem fogadja el, a Képviselő-testület saját hatáskörében mérlegeli, hogy szükség van-e az interpelláció további vizsgálatára. Amennyiben szükségesnek tartja a vizsgálatot úgy határozatával kijelöli a vizsgálatot lefolytató, hatáskörrel rendelkező bizottságot.


« Vissza
Vissza a főmenübe