58/2016. (IX. 26.) Városfejlesztési Bizottsági határozat
Tárgy: Előterjesztés Fonyód város településrendezési eszközeinek (Településszerkezeti tervének, Helyi Építési Szabályzatának, Szabályozási Tervének) módosításának jóváhagyásáról

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének Városfejlesztési Bizottsága az alábbi határozati javaslatot terjeszti a Képviselő-testület elé:

 


1.a) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a sportcsarnok és a művelődési ház közötti parkoló terület bővítéséről szóló előterjesztését.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a sportcsarnok melletti parkoló területét kibővíti a sportcsarnok 7236/3 hrsz-ú telkének és a művelődési ház 7240 hrsz-ú telkének telekhatár rendezésével. Ennek megvalósításához Fonyód Város Önkormányzata településrendezési eszközeit módosítja oly módon, hogy a szükséges telekalakítások szabályozási háttere biztosítottá váljon.

 1.b) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a Turul utca déli oldalán lévő kistelkes üdülőterület egy részének övezeti átsorolásáról szóló előterjesztését.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy településrendezési eszközeit módosítja az 5881/18, 5881/21 és az 5881/22 hrsz-ú ingatlanok vonatkozásában és a földrészletek tvégiházas üdülőterületi besorolását kertvárosias lakóövezetbe sorolja át abból a célból, hogy a CSOK-os pályázatokat igénybe vevő családoknak lakótelkeket tudjanak kialakítani ezen a területen.

1.c) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a Fonyódliget, Niklai u. és a 7-es főút sarkán található 8969 hrsz-ú tvégiházas üdülőterület övezeti átsorolásáról szóló előterjesztését.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy településrendezési eszközeit módosítja a 8969 hrsz-ú ingatlan vonatkozásában és a tvégiházas üdülőterület építési övezeti besorolású földrészletet üdülőházas üdülőterületbe sorolja át.

1.d) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a Fonyód, Béke u. 4. szám alatti üzemi terület beépíthetőségének növeléséről szóló előterjesztését.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy településrendezési eszközeit módosítja a 8062/1 hrsz-ú ingatlan vonatkozásában és a településközpont vegyes építési övezeti besorolású földrészlet beépíthetőségét 40%-ról 50%-ra emeli fel.

1.e) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy az 1.a), 1.b), 1.c) és 1.d) pontokban felsorolt településrendezési eszközök módosítását az OTÉK 2012. augusztus 6.-án hatályos településrendezési tartalmi követelményeinek és jelmagyarázatának megfelelően készítteti el.

1.f) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 128/2010.(VI.24.) számú határozatával jóváhagyott településfejlesztési koncepciót változatlan tartalommal hatályban tartja, mivel fenti pontokban felsorolt fejlesztési elképzelések a hatályos településfejlesztési koncepcióval összhangban vannak.

1.g) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a településrendezési eszközök módosításának véleményezésébe az alábbi eseti partnereket vonja be:

- Gépjárműjavító és Ipari Szolgáltató Kft (8640 Fonyód, Béke utca 4.)

- GET Kereskedelmi és Szolgáltató Kft (8640 Fonyód, Béke u. 4.)

- VS Liget Kereskedelmi és Szolgáltató Kft (8646 Balatonfenyves, Úttörő utca 143.)

       A partnerségi egyeztetés szabályait a 182/2014.(XI.27.) számú önkormányzati határozat rögzíti.

2.) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megbízza az Arker Stúdió Építészeti és Kereskedelmi Kft.-t a Fonyód Város településrendezési eszközeinek módosításával kapcsolatos feladatok ellátására, az eljárás megindítására, azzal, hogy az 1.c és 1.d pontok esetében a  felmerülő költségeket az ingatlanok tulajdonosainak kell megfizetniük.

« Vissza
Vissza a főmenübe