70/2016. (XI. 21.) Városfejlesztési Bizottsági határozat
Tárgy: Előterjesztés a közterület-használat, és a helyi közút nem közlekedési célú igénybevételének szabályairól szóló 21/2004. (VIII. 30.) rendelete módosításáról

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének Városfejlesztési Bizottsága az alábbi rendelet tervezetet terjeszti a Képviselő-testület elé:

 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének

……../2016.(………) önkormányzati rendelete

a közterület-használat, és a helyi közút nem közlekedési célú igénybevételének szabályairól

szóló 21/2004. (VIII. 30.) rendelet módosításáról

 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. Cikk (2) bekezdésében

meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. §

A Fonyód Város Önkormányzatának a közterület-használat, és a helyi közút nem közlekedési célú igénybevételének szabályairól szóló 21/2004. (VIII. 30.) rendelet – továbbiakban: Ör. – 4.§ (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(2) A közterület használatára a szerződést – továbbiakban: megállapodást – a polgármester – továbbiakban: engedélyező – a Fonyód, Dísztér, a Fonyód, Vígadó tér, a Fonyód, Sándortelepi strand, valamint a Fonyód, Vásártéren lévő piacon elhelyezendő épülettel kapcsolatos területhasználat tekintetében a (7) bekezdésben és a 10. § (6) bekezdésében foglaltak kivételével az önkormányzat nevében köti meg.”

2. §

Az: Ör. 10.§-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:

10.§   (1) A rendelet 1. melléklete tartalmazza a közterület-használati bérleti díjakat. Minden megkezdett m2 egésznek számít, és az igénybevett terület nagyságába bele kell számítani a kiszolgáló személyzet által elfoglalt terület nagyságát is. Több jelentkező esetén a magasabb díjat ajánlóval kell a megállapodást megkötni.

(2) Földhasználati jogot az önkormányzat szerződéssel, a felépítmény részére földhasználati díj ellenében biztosíthat, melynek évenkénti mértékét az alábbiak szerint határozza meg.

-     a 7-es úttól északra eső területen, valamint a városközpontban: 5.000.-Ft/m2/hó + Áfa

-     a város más egyéb területein:                                                     2.000.-Ft/m2/hó + Áfa.

(3) Kulturális, köznevelési, közcélú, sportcélú, közhivatal célú építmény esetében az önkormányzat a földhasználati jogot a (2) bekezdéstől eltérően olyan módon biztosítja, hogy a használattal kapcsolatos díjat az 1. melléklet „A” részében lévő táblázat alapján kell a megfizetni.

 

(4) A közterület használat díját a kérelmező választásának megfelelően az 1. számú melléklet szerint napi, havi vagy éves díjban kell megállapítani.

(5) A Képviselő-testület a (4) bekezdésben foglaltaktól eltérhet az 1. melléklet 5. sorának alkalmazásától az üzleti előkertek esetében az önkormányzati tulajdonban álló ingatlan értékesítésekor.”

3.§

Az Ör. 1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

4.§

Ez a rendelet 2016. november 24-én …… órakor lép hatályba.

 

Hidvégi József                                                                          dr. Széll Attila

polgármester                                                                                    jegyző

Záradék:

Kihirdetve: 2016. ……………
                                                                                                         Dr. Széll Attila

                                                                                                                Jegyző

« Vissza
Vissza a főmenübe