20/2017. (III. 7.) Városfejlesztési Bizottsági határozat
Tárgy: Előterjesztés a Dél-Balatoni Vasút beruházással kapcsolatos önkormányzati hozzájárulások kiadásáról és a Helyi Építési Szabályzat módosításának megindításáról
 A Városfejlesztési Bizottság egyben  fogadja el a módosításokkal kiegészített határozati javaslatokat.

 

1. döntési javaslat:

  1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul, hogy fonyódi 8261 hrsz-ú, természetben Fonyód, Fürdő utca ingatlanból az előterjesztéshez csatoltak szerint összesen 2421 m2 terület leválasztásra kerüljön.
  2. Az 1. pont szerinti telekalakítással kapcsolatos költségeket a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. viseli.
  3. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az 1. pont szerinti terület tulajdonjogának átadásáról a külön hoz határozatot.
  4. A tulajdonviszonyok rendezéséig Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárul, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt, mint beruházó a vasútberuházás során az 1. pont szerinti területet munkaterületként használja.
  5. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a telekalakítással kapcsolatos eljárás iratainak aláírására.

2. döntési javaslat:

1.a) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a Fonyód, Fürdő utcában lévő 8261 hrsz-ú ingatlanra vonatkozó előírások módosítását.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Fonyód, 8261 hrsz-ú ingatlan, az előterjesztéshez csatolt melléklet szerinti 2421 m2 területét közlekedési terület- KÖk övezetre módosítja. 

 1.b) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a Fonyód, Fürdő utcában lévő 8199 hrsz-ú ingatlanra vonatkozó előírások módosítását.

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a Fonyód, 8199 hrsz-ú ingatlan, az előterjesztéshez csatolt melléklet szerinti 81 m2 területét közlekedési terület- KÖk övezetre módosítja. 

1.c) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy az 1.a és 1.b pontban felsorolt településrendezési eszközök módosítását az OTÉK 2012. augusztus 6.-án hatályos településrendezési tartalmi követelményeinek és jelmagyarázatának megfelelően készítteti el. 

1.d) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 128/2010.(VI.24.) számú határozatával jóváhagyott településfejlesztési koncepciót változatlan tartalommal hatályban tartja, mivel fenti pontokban felsorolt fejlesztési elképzelések a hatályos településfejlesztési koncepcióval összhangban vannak.

 1.e) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a településrendezési eszközök módosításának véleményezésébe az alábbi eseti partnereket vonja be:

- a fonyódi 8199 hrsz-ú ingatlan tulajdonosai

- Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt

       A partnerségi egyeztetés szabályait a 182/2014.(XI.27.) számú önkormányzati határozat rögzíti.

1.f) Fonyód Város Önkormányzata a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Beruházásával érintett területeket kiemelt fejlesztési területté nyilvánítja.

 

 2.) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megbízza az Arker Stúdió Építészeti és Kereskedelmi Kft.-t a Fonyód Város településrendezési eszközeinek módosításával kapcsolatos feladatok ellátására, az eljárás megindítására, azzal, hogy a  felmerülő költségeket Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-nek kell megfizetnie.


3. döntési javaslat:

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete azzal a feltétellel vállalja az előterjesztéshez csatolt műszaki megoldás szerint a Fonyód, Tungsram strand – Bélatelepi strand között megépítendő partvédőmű és az attól a vasúti töltésig tartó terület üzemeltetését, hogy a műszaki átadás-átvételi eljárásra az önkormányzatot is meg kell hívni, illetve a műszaki megoldásban szereplő szegélygerendák között létesítendő zúzottkő burkolatot a garanciális időszakban szükséges felülvizsgálni, szükség esetén pótolni kell.

-a partvédőmű padkája minimum 2 méter széles kell hogy legyen,

-a beruházással kapcsolatos koordinációkra, műszaki bejárásokra, egyeztetésekre az önkormányzatot meg kell hívnia a kivitelezőnek. 

Ellenkező esetben Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete nem kíván semmilyen jellegű üzemeltetési feladatot ellátni a fenti területtel kapcsolatban.

4. döntési javaslat:

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az előterjesztéshez csatoltak szerint tervek szerint azzal fogadja el a Fonyód városban létesítendő zajvédőfalak színezési tervét, hogy a Fonyód, vasútállomás előtti utolsó elemek esetében a „FONYÓD” nevet a zajvédőfalak színezése során ki kell írni. 

« Vissza
Vissza a főmenübe