42/2017. (VII. 13.) Jogi Bizottsági határozat
Tárgy: Előterjesztés a Fonyód Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 16/2010. (VI.25.) számú önkormányzati rendelet módosításáról
 A Jogi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az alábbi rendelet tervezet elfogadását:

 

Fonyód Város Önkormányzata Képviselőtestületének

.…./2017. (..… . …..) önkormányzati rendelete

Fonyód Helyi Építési Szabályzatának
és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 16/2010. (VI.25.)
számú önkormányzati rendelet módosításáról

Fonyód Város Önkormányzatának képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény (a továbbiakban: Étv.) 6/A. § (3) bekezdésében és a 62. § (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában és az Étv. 6. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes területrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet VI. fejezetének eljárási szabályai alapján a következőket rendeli el:

 

1. §

(1) Fonyód Város Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 16/2010. (VI.25.) számú önkormányzati rendelete (továbbiakban: R.) 2.§ (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

 

„(1) E rendelet csak az 1. mellékletét képező SZT-1 jelű 1:10000 léptékű külterületi szabályozási tervvel, és a 2. mellékletét képező SZT-2/1, SZT-2/2, SZT-2/3, SZT-2/4, SZT-2/5 jelű és 1:2000 léptékű belterületi szabályozási tervekkel együtt érvényes, azokkal együtt értelmezendő és alkalmazandó.”

 

(2) A R. 2.§-a az alábbi (13) bekezdéssel egészül ki:

 

„(13) A kialakult beépítésű telkeknél, ha az épület a beépítési paramétereknek nem felel meg, akkor az épület felújítható, fenntartható, azonban bővítése és újraépítése csak az építési előírásoknak megfelelően történhet.”

 

2. §

(1) A R. 8.§ (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

 

„(3) A területen belül üzemanyagtöltő kivételével az OTÉK kertvárosias lakóterületre vonatkozó fejezetében szereplő létesítmények helyezhetők el:

-          legfeljebb négylakásos lakóépület,

-          a helyi lakosság ellátását szolgáló kereskedelmi, szolgáltató, vendéglátó épület,

-          egyházi, oktatási, egészségügyi, szociális épület,

-          a terület rendeltetésszerű használatát nem zavaró hatású kézműipari építmény,”

 

(2) A R. 8.§ (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

 

„(4) Kivételesen elhelyezhetők a (3) bekezdésben foglaltak figyelembevételével:

-          legfeljebb hatlakásos lakóépület,

-          a helyi lakosság közbiztonságát szolgáló építmény,

-          sportépítmény,

-          a terület rendeltetésszerű használatát nem zavaró hatású egyéb gazdasági tevékenység céljára szolgáló épület.”

 

 

(3) A R. 8.§ (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

 

„(6) A létesítményekhez szükséges parkolókat az OTÉK járművek elhelyezésére vonatkozó fejezete szerinti kialakításban a telken belül kell biztosítani, kivéve az alapellátó kiszolgáló létesítményeket, ahol a helyi parkolási rendelet szerint kell eljárni.”

 

(4) A R. 8.§ (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

 

„(7) Melléképítmények az OTÉK 1. mellékletének melléképítményekre vonatkozó pontja alapján építhetők állatól, állatkifutó, trágyatároló, siló, ömlesztett anyagtároló kivételével. Folyadék és gáztároló csak felszín alatt helyezhető el. Komposztáló 2 m3-ig elhelyezhető.”

 

3. §

(1)  A R. az 1. melléklet szerinti 1. melléklettel (SZT-1 jelű külterület szabályozási tervlap) egészül ki.

 

(2)     A R. a 2. melléklet szerinti 2. melléklettel (SZT-2/1, SZT-2/2, SZT-2/3, SZT-2/4, SZT-2/5) jelű belterület szabályozási tervlapokkal) egészül ki.

 

4. §

(1)     A R. 2. mellékletét képező SZT-2/3 jelű belterület szabályozási tervlap Béke utcával, Gáz utcával, a 10242 hrsz-ú ingatlanra tervezett úttal, a 8044/3 hrsz-ú úttal a 8044/4-8 hrsz-ú ingatlanokra tervezett feltáró úttal a 8049 hrsz-ú úttal és a Szivárvány utcával határolt telektömbjének normatartalma helyébe e rendelet 3. melléklete szerinti tervlap normatartalma lép.

 

(2)     A R. 2. mellékletét képező SZT-2/2 jelű belterület szabályozási tervlap Erdősor utcával, a 6469 hrsz-ú úttal, a Szent László utcával, a Reviczki utcával, a Harmatos utcával, a Trombitás utcával, a Nap utcával, a Kisfaludy utcával, a Schneider doktor utcával és a 6484 hrsz-ú erdőterülettel határolt telektömbjének normatartalma helyébe e rendelet 4. melléklete szerinti tervlap normatartalma lép.

 

(3)     A R. 2. mellékletét képező SZT-2/3 jelű belterület szabályozási tervlap József utcával, Balaton utcával, Jókai Mór utcával és a 7235 hrsz-ú erdőterülettel határolt telektömbjének normatartalma helyébe e rendelet 5. melléklete szerinti tervlap normatartalma lép.

 

(4)     A R. 2. mellékletét képező SZT-2/4 jelű belterület szabályozási tervlap Thököly Imre utcával, Niklai utcával, Köztársaság útjával (7-es főúttal), és a Duna utcával határolt telektömbjének normatartalma helyébe e rendelet 6. melléklete szerinti tervlap normatartalma lép.

 

(5)     A R. 2. mellékletét képező SZT-2/2 jelű belterület szabályozási tervlap Bartók Béla utcával, a 6050 hrsz-ú úttal a Váralja utcával a 6031/6 hrsz-ú úttal és a Sirály közzel határolt telektömbjének normatartalma helyébe e rendelet 7. melléklete szerinti tervlap normatartalma lép.

 

5. §

(1) E rendelet 3. §-a az állami főépítészi hatáskörben eljáró megyei kormányhivatalnak és az érintett államigazgatási szerveknek történt közlését követő 15. napon, de legkorábban a kihirdetést követő 30. napon lép hatályba.

 

(2) E rendelet az állami főépítészi hatáskörben eljáró megyei kormányhivatalnak és az érintett államigazgatási szerveknek történt közlését követő 16. napon, de legkorábban a kihirdetést követő 31. napon lép hatályba, kivéve e rendelet 3. §-a.

 

 

Fonyód, 2017. …………………….

 

 

………………………………………

Hidvégi József

polgármester

 

……………………………………………

Nagy Brigitta

aljegyző

 

Záradék:

 

Kihirdetve:  2017. ……………

                                                                                              Nagy Brigitta

                                                                                                     aljegyző

 

« Vissza
Vissza a főmenübe