30/2018. (II. 15.) Városfejlesztési Bizottsági határozat
Tárgy: Fonyód város településrendezési eszközeinek (Településszerkezeti tervének, Helyi Építési Szabályzatának, Szabályozási Tervének) módosítása

 A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az alábbi javaslat elfogadását:

1.a) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta Fonyód város Településszerkezeti Tervének, Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének módosításával kapcsolatos előterjesztést és elrendelte a településrendezési eszközök módosítását a Turul utcában lévő 5881/29, és 5881/30 hrsz-ú ingatlanok övezeti előírásaira vonatkozóan, olyan módon, hogy az ingatlanok a kertvárosias     lakóterület építési övezetbe kerüljön átsorolásra.
 
1.b) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta Fonyód város Településszerkezeti Tervének, Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének módosításával kapcsolatos előterjesztést és elrendelte a településrendezési eszközök módosítását olyan módon, hogy a meglévő szennyvízcsatorna nyomvonalára figyelemmel a település belterületi határa mentén vezető tervezett lakóút nyomvonala áthelyezésre kerül a 9264 hrsz-ú önkormányzati ingatlan északi  telekhatárára.
 
1.c) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta Fonyód város Településszerkezeti Tervének, Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének módosításával kapcsolatos előterjesztést és elrendelte a településrendezési eszközök módosítását a fonyódi 7272/1 hrsz-ú ingatlan övezeti átsorolására vonatkozóan, olyan módon, hogy a jelenlegi kertvárosias lakóterületből településközponti vegyes építési övezetbe kerüljön át.
 
1.d) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta Fonyód város Településszerkezeti Tervének, Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének módosításával kapcsolatos előterjesztést és elrendelte a településrendezési eszközök módosítását a fonyódi 8326/5 hrsz-ú ingatlan övezeti átsorolására vonatkozóan, olyan módon, hogy az ingatlan beépíthetősége 30%-ra, az építménymagasság 8,0 méterre módosuljon.
 
1.e) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy az előzőekben felsorolt (1.a- 1.d) településrendezési eszközök módosítását az OTÉK 2012. augusztus 6.-án hatályos településrendezési tartalmi követelményeinek és jelmagyarázatának megfelelően készítteti el.
 
1.f) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 128/2010.(VI.24.) számú határozatával jóváhagyott településfejlesztési koncepciót változatlan tartalommal hatályban tartja, mivel az előzőekben felsorolt fejlesztési elképzelések a hatályos településfejlesztési koncepcióval összhangban vannak.
 
1.g) A településrendezési eszközök teljes eljárásban kerülnek módosításra.
 
1.h) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a településrendezési eszközök módosításának véleményezésébe eseti partnerként az alábbi ingatlanok tulajdonosait vonja be:
- 7272/1, 8326/5 hrsz
           
A partnerségi egyeztetés szabályait a településfejlesztési és településrendezési dokumentumok, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézmények partnerségi egyeztetésének szabályairól szóló 8/2017.(V.5.) számú önkormányzati rendelet rögzíti.
 
2.a) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta Fonyód város Településszerkezeti Tervének, Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének módosításával kapcsolatos előterjesztést és elrendelte a településrendezési eszközök módosítását a Virág utcában lévő 10232/16 és 10232/18 hrsz-ú ingatlanok övezeti előírásaira vonatkozóan, olyan módon, hogy az ingatlanok teljes területe az üdülőházas üdülőterület építési övezetbe kerüljön átsorolásra.
 
2.b) Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta Fonyód város Településszerkezeti Tervének, Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének módosításával kapcsolatos előterjesztést és nem támogatja a 10232/17 hrsz-ú ingatlan rendeletetés módjának módosítását.
 
2.c) Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta Fonyód város Településszerkezeti Tervének, Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének módosításával kapcsolatos előterjesztést és elrendelte a településrendezési eszközök módosítását olyan módon, hogy a Fonyódon lévő gyermektáborok ingatlanai esetében az OTÉK-ban előírt parkolók száma 20 %-ra csökken.
 
2.d) Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta Fonyód város Településszerkezeti Tervének, Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének módosításával kapcsolatos előterjesztést és támogatja a településrendezési eszközök módosítását olyan módon, hogy a 10232/16 és 10232/18 hrsz-ú ingatlanok esetében a beépítetlenül megőrizendő parti területsáv vonala a Balaton part vonalától kerüljön meghatározásra.
 
2.e) Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megtárgyalta Fonyód város Településszerkezeti Tervének, Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének módosításával kapcsolatos előterjesztést és támogatja a településrendezési eszközök módosítását olyan módon, hogy a 10232/16 és 10232/18 hrsz-ú ingatlanok melletti parti sávnál lévő kikötő területe „hajózási, sport és idegenforgalmi célú kikötők létesítésére felhasználható partszakasz” jelölés kapjon, amennyiben a kikötő rendelkezik a működéshez szükséges engedélyekkel.
 
2.f) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy az előzőekben felsorolt (2.a- 2.e) településrendezési eszközök módosítását az OTÉK 2012. augusztus 6.-án hatályos településrendezési tartalmi követelményeinek és jelmagyarázatának megfelelően készítteti el.
 
2.g) A 2.a – 2.e pontban valamint a 217/2017 (XI.9.) határozat 1.l) pontjában meghatározott településrendezési eszközök tárgyalásos eljárásban kerülnek módosításra.
 



2.h) Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a településrendezési eszközök módosításának véleményezésébe eseti partnerként az alábbi ingatlanok tulajdonosait vonja be:
- 10232/16, 10232/18 hrsz-ú
 
A partnerségi egyeztetés szabályait a településfejlesztési és településrendezési dokumentumok, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézmények partnerségi egyeztetésének szabályairól szóló 8/2017.(V.5.) számú önkormányzati rendelet rögzíti.
 
2.i) Tekintettel arra, hogy a módosítások nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházáshoz kapcsolódó változtatások és a módosítások eredményeként a vizsgált területek funkciója nem változik meg, a területfelhasználás megváltozása pedig  a hatályos tervhez képest kedvezőbb környezeti terheléseket eredményez,  ezért az önkormányzat úgy dönt, hogy településfejlesztési koncepcióját változatlan tartalommal hatályban tartja.
 
3)      Fonyód Város Önkormányzata megbízza a polgármestert Fonyód Város településrendezési eszközeinek módosításával kapcsolatos munkálatok elvégzéséhez szükséges szerződések megkötésével olyan módon, hogy az 1.c), 1.d), 2.a) – 2.f) pontok esetében a kérelmező partnerek fizetik meg a vonatkozó módosítás költségeit.
 
 

 

4)      Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete nem módosítja a Fonyód, 5143/5 és 5143/6 hrsz-ú ingatlanokra vonatkozó szabályozási előírásokat.
« Vissza
Vissza a főmenübe