87/2018. (VII. 31.) Városfejlesztési Bizottsági határozat
Tárgy: Előterjesztés Fonyód város településrendezési eszközeinek 4. számú módosításával kapcsolatos partnerségi egyeztetési szakaszának lezáráshoz

1.    A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az alábbi határozati javaslat elfogadását:

1.   1. Fonyód Város településrendezési eszközei 4. számú módosításának partnerségi egyeztetési szakasza során a beruházó megküldte Balatonaliga – Balatonszentgyörgy és Kaposvár – Fonyód vasút vonalszakaszok környezetvédelmi engedélyének határozatát.

A környezetvédelmi engedélyek alapján Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a módosításokhoz nem tartja szükségesnek környezeti vizsgálat lefolytatását.


2. Fonyód Város településrendezési eszközei 4. számú módosításának partnerségi egyeztetését az önkormányzat lefolytatta. Az eljárás részeként tartott lakossági fórumon a 8243/11 hrsz-ú ingatlan tulajdonosának képviselője jelent meg, aki a fórumot követő 8 napon belül írásban fogalmazta meg kérését az önkormányzat felé. (A lakossági fórumról készült jegyzőkönyv és a kérelem az előterjesztés 1. mellékletét képezi.)

A 8243/11 hrsz-ú ingatlan telektömbjére vonatkozó 4,5 méter maximális építménymagasság 7,5 méterre történő emelését Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nem támogatja, azonban a telek beépíthetőség mértékének visszaállítása érdekében, figyelemmel a vasúti pályatest közelségére úgy dönt, hogy a telektömb területén 3 méter előkertet kell tartani. Az előírás a helyi építési szabályrendeletben kerül szerepeltetésre.

Egyéb vélemény, észrevétel a partnerségi egyeztetés során nem érkezett.


3.
A fentiek alapján Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete lezártnak tekinti településrendezési eszközei 4. számú módosításának partnerségi véleményezési szakaszát és javasolja a végső szakmai véleményezési szakasz megkezdését, továbbá felhatalmazza az ARKER STÚDIÓ Kft-t a végső szakmai véleményezési dokumentáció elkészítésére.

 

« Vissza
Vissza a főmenübe