62/2018. (XII. 11.) Humán Bizottsági határozat
Tárgy: Előterjesztés Fonyód Város Önkormányzatának 2019. évi költségvetési koncepciójára

A Humán Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az alábbi határozati javaslat elfogadását:

Fonyód Város Önkornyzatának Képviselő-testülete Fonyód Város Önkornyzata 2019. évre vonatkozó költségvetési koncepcját az eterjesztésben foglaltaknak megfelelő tartalommal az alábbiakban rögzített alapelvek érvényesülése mellett fogadja el:

-            A bevételek növelése érdekében adóellenőrzéseket kell foganatosítani és megfelelő intézkedésekkel csökkenteni kell az adóhátralékok állományát.

-            A költségvetési egyenleg javítása érdekében a Képviselő-testület előzetesen hozzájárul a forgalomképes ingatlanok értékesítésének előkészítéséhez.

-            A költségvetési rendelettervezet összeállítása során hitel felvétel nem tervezhető.

-            A gazdasági társaságok költségvetésének tervezetét az önkormányzat bizottságai véleményezik, melyek eredményeként kerülnek a 2019. évi támogatási összegek megállapításra.

-            Javasoljuk engedélyezni valamennyi önkormányzati intézmény és gazdasági társaság munkavállalója vonatkozásában a cafeteria összegét 10.000.-Ft/fő/hó összegben meghatározni, illetve 50.000.-Ft/fő/év összegű kiegészítő juttatás kifizetéséhez forrást biztosítani a költségvetésekben.

-            A szociális támogatások tekintetében a 2019. évben várhatóan kifizetésre kerülő támogatások számításánál a 2018. évi adatokat kell alapul venni.

-            A költségvetésben általános tartalékot és fejlesztési céltartalékot is kell képezni.

-             A fejlesztési feladatokat a benyújtott pályázatok elbírálásáról kapott információk ismeretében alakítja ki a Képviselő-testület.

-            A végleges költségvetési rendelet-tervezet kidolgozása során tovább kell keresni a bevételek növelésének és a kiadások csökkentésének lehetőségeit.

-            Az intézmények és az önkormányzati gazdasági társaságok költségvetési előirányzatait az intézményvezetőkkel és a gazdasági társaságok vezetőivel történő egyeztetés útján kell kialakítani.

-            A Képviselő-testület a polgármester útján felkéri a jegyzőt, hogy az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (1)-(4) bekezdésének és a helyi önkormányzatok és szerveik, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 140. § (1) bekezdése a) pontjának előírása szerint készítse majd el a jogszabály szerinti határidőt figyelembe véve a 2019. évi költségvetési rendelet-tervezetét.

-            A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a jegyző által készített költségvetési rendelet-tervezetet az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 24. § (2) bekezdése rendelkezéseinek megfelelően nyújtsa be a Képviselő-testületnek elfogadásra.

-            A Képviselő-testület felkéri a bizottságokat, hogy a költségvetési koncepció alapján folyamatában segítsék az Önkormányzat költségvetésének tervezését és megalapozott takarékos gazdálkodását.

« Vissza
Vissza a főmenübe