34/2019. (V. 28.) Humán Bizottsági határozat
Tárgy: Előterjesztés Fonyód Város Önkormányzat 2018. évi gazdálkodásának zárszámadásáról szóló rendelet megalkotására

            A Humán Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az alábbi határozati javaslat elfogadását:

 

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének

*/2019. (V.30.) önkormányzati rendelete

 

az Önkormányzat 2018. évi gazdálkodásának zárszámadásáról

 

Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

 

 

 

A rendelet hatálya

 

1. §

 

E rendelet hatálya a helyi önkormányzatra és az általa irányított költségvetési szervekre terjed ki.

 

 

A helyi önkormányzat és a helyi önkormányzat költségvetési szervei

2018. évi költségvetésének teljesítése

 

2. §

 

A képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2018. évi összesített költségvetésének:

 

a)     bevételi főösszegét    2.922.050 ezer forintban,

b)     kiadási főösszegét     1.960.748 ezer forintban

 

állapítja meg az 1-2.  mellékletek szerint.

 

3. §

 

A képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2018. évi működési és felhalmozási célú bevételeit és kiadásait mérlegszerűen a 9/1.- 9/2.- 9/3. mellékletek szerint állapítja meg.

 

4. §

 

A képviselő-testület a helyi önkormányzat által irányított költségvetési szervek 2018. évi bevételeit és kiadásait a 3-4. mellékletek szerint állapítja meg.

 

5. §

 

A képviselő-testület a helyi önkormányzat 2018. évi bevételeit és működési kiadásait feladatonként részletezve az 5.1-5.2. mellékletek szerint állapítja meg.

 

 

 

 

 

6. §

 

A képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2018. évi beruházási kiadásainak teljesítését 36.048 ezer Ft, felújítási kiadásainak teljesítését 311.753 ezer Ft összegben, valamint azok célonkénti részletezését a 6-7. mellékletekben foglaltak szerint állapítja meg.

 

7. §

 

A képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2018. évi záró létszámát a 8. melléklet szerint állapítja meg.

 

8. §

 

A képviselő-testület a helyi önkormányzat által biztosított 2018. évi közvetett támogatásokat a 14. melléklet szerint állapítja meg.

 

9. §

 

A képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2018. évi felülvizsgált maradvány-kimutatását a 21. mellékletben foglalt részletezésnek megfelelően hagyja jóvá.

 

10. §

 

A képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2018. december 31-i állapot szerinti eszközeinek és forrásainak értékét a 19. mellékletben foglalt részletezés szerint 20.927.381.369 Ft összegben állapítja meg.

 

11. §

 

A képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2018. évi eredmény kimutatását a 20. melléklet szerint állapítja meg.

 

12. §

 

A képviselő-testület a helyi önkormányzat több éves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségeit - célok szerint, évenkénti bontásban - a 12. melléklet szerint állapítja meg.

 

13. §

 

A képviselő-testület a helyi önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek 2018. évi pénzkészleteinek változását a 13. melléklet szerint állapítja meg.

 

14. §

 

A képviselő-testület a helyi önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteit a 16. melléklet szerint állapítja meg.

 

 

 

 

15. §

 

A képviselő-testület a helyi önkormányzat 2018. évi teljesített saját bevételei és kötelezettségei arányát a 15. melléklet állapítja meg.

 

16. §

 

A képviselő-testület a helyi önkormányzat tulajdonában álló gazdálkodó szervezetek 2018. évi működéséből származó kötelezettségeit, és a részesedések alakulását a 18. melléklet szerint állapítja meg.

 

17. §

 

A képviselő-testület a helyi önkormányzat által az európai uniós támogatással megvalósuló programok, projektek teljesített bevételeit, kiadásait, valamint a helyi önkormányzaton kívüli ilyen projektekhez történő hozzájárulásokat e rendelet 10. számú melléklete szerint állapítja meg.

 

18. §

 

A képviselő-testület a helyi önkormányzat által ellátott önként vállalt feladatokat, valamint az államigazgatási feladatokat a 17. számú melléklet szerint állapítja meg.

 

 

Záró rendelkezések

 

19. §

 

Ez a rendelet a kihirdetés napját követő napon lép hatályba.

 

 

 

Fonyód, 2019. május 30.

 

 

 

                        Hidvégi József                                                 Nagy Brigitta

                         polgármester                                                     aljegyző

 

 

 

 

Kihirdetve: 2019. május 30.

                                                                                                                                                                                                                                              Nagy Brigitta

                                                                                                    aljegyző

« Vissza
Vissza a főmenübe