26/2021. (XI. 23.) Jogi és Humán Bizottsági határozat
Tárgy: Előterjesztés a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 19/2017. (XI.10.) önkormányzati rendelet módosításáról.

A Jogi és Humán Bizottság javasolja a Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének az előterjesztés szerinti rendelet-módosítás elfogadását:

Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének .../2021. (XI. 25.) önkormányzati rendelete
a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 19/2017. (XI.10.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 92. § (1) bekezdés, 132. § (4) bekezdésében valamint Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárulása alapján a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:
 
1. §
A szociális ellátások helyi szabályairól szóló 19/2017 (XI.10.) önkormányzati rendelet 3. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:
3. §
Az Önkormányzat az Szt-ben és e rendeletben meghatározott hatásköreit Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatában a polgármester átruházott hatáskörben az alábbiak szerint gyakorolja: a Képviselő-testület a döntést a polgármesterre ruházza át:
a) döntést önkormányzati segély ügyben,
b) gyermekvállalási támogatás ügyben,
c) intézkedést a köztemetés költségeinek megtérítése ügyében,
d) közlekedési támogatás ügyben,
e) aktív korúak ellátásában részesülők közlekedési támogatása ügyben,
f) döntés a helyi Alapszolgáltatási Központnak fizetendő térítési díj különös méltánylást érdemlő körülmény fennállása esetén történő csökkentéséről, elengedéséről.”
2. §
A szociális ellátások helyi szabályairól szóló 19/2017 (XI.10.) önkormányzati rendelet 13. § (1) bekezdés a) pontjában az „A gyermekvállalási támogatás mértéke gyermekenként 40.000.- Ft.” szövegrész helyébe az „A gyermekvállalási támogatás mértéke gyermekenként 60.000.- Ft.” szöveg lép.
 
3. §
Ez a rendelet 2022. január 1-jén lép hatályba.
 
                                 Hidvégi József                                      Nagy Brigitta
                                  polgármester                                             jegyző

Záradék:
Kihirdetve: 2021. ………………… ...
 
                                       Nagy Brigitta
                                            jegyző
« Vissza
Vissza a főmenübe