46/2021. (XII. 14.) Jogi és Humán Bizottsági határozat
Tárgy: Előterjesztés Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2019. (X.22.) önkormányzati rendeletének módosításáról

 
A Jogi és Humán Bizottság javasolja Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének az előterjesztés szerinti rendelet-módosítás elfogadását:
 
Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének .../2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete
a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2019. (X.22.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és d) pontjában, valamint (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján a következőket rendeli el:
1. §
A szervezeti és működési szabályzatról szóló 15/2019. (X. 22.) önkormányzati rendelet 15. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:
 
„15. §
(1) A polgármester indokolt esetben rendkívüli ülést hív össze.
(2) A polgármester köteles legalább 3 önkormányzati képviselő vagy a képviselő – testület bármely bizottsága vagy a kormánymegbízott indítványára, az indítvány beérkezését követő 15 napon belül rendkívüli ülést összehívni.
(3) A (2) bekezdésben megjelölt indítványt, a rendkívüli ülés összehívásának indokolásával írásban, a szükséges aláírásokkal ellátva a polgármesternél kell előterjeszteni.
(4) Más, rendkívüli, kivételes körülmény vagy esemény kapcsán a képviselő – testület szükség szerint rendkívüli ülést tarthat.
(5) A rendkívüli ülés összehívására vonatkozó meghívóban meg kell jelölni az ülés összehívásának okát, tervezett napirendjét, valamint mellékelni kell az előterjesztéseket és határozati javaslatokat. A rendkívüli ülésre szóló meghívót a napirendek írásos anyagával együtt legalább az ülés kezdete előtt 24 órával ki kell kézbesíteni.
(6) A rendkívüli ülésen csak az a napirend tárgyalható, amelyre az indítvány irányul és amelyet a (5) bekezdés szerinti meghívó tartalmaz, valamint a képviselő-testület egyszerű többséggel hozott határozata esetén a sürgősségi indítvány. Rendkívüli ülésen kérdés, interpelláció nem tehető fel, önálló indítvány, beszámoló nem tárgyalható.”
2. §
Ez a rendelet 2021. december 17-én lép hatályba, és 2021. december 18-án hatályát veszti. 
« Vissza
Vissza a főmenübe