53/2021. (XII. 14.) Jogi és Humán Bizottsági határozat
Tárgy: Előterjesztés Fonyód Város Önkormányzatának 2022. évi költségvetési koncepciójára
A Jogi és Humán Bizottság javasolja Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének az előterjesztés szerinti 1. határozati javaslat elfogadását:


1./ Fonyód Város Önkornyzat Képviselő-testülete az önkornyzat 2022. évi költségvetési rendelet-tervezetének összeállítására vonatkozó költségvetési koncepciót az eterjesztésben foglaltaknak megfelelő tartalommal, az alábbi alapelvek érvényesülésével fogadja el:

-              A bevételek növelése érdekében adóellenőrzéseket kell foganatosítani és csökkenteni kell az adóhátralékok állományát.

-              A fejlesztési célok megvalósításához szükséges saját forrás biztosítása érdekében a Képviselő-testület előzetesen hozzájárul a forgalomképes ingatlanok értékesítésének előkészítéséhez.

-              A költségvetési rendelet-tervezet összeállítása során hitel felvétel nem tervezhető.

-              A gazdasági társaságok költségvetésének tervezetét az önkormányzat bizottságai véleményezik, melyek eredményeként kerülnek meghatározásra a 2022. évi támogatási összegek.

-              A szociális támogatások tekintetében a 2022. évi keretösszeg számításánál a 2021. évi adatokat kell alapul venni.

-              A költségvetésben általános tartalékot és fejlesztési céltartalékot is kell képezni.

-              A fejlesztési feladatokat a pályázatokról kapott információk ismeretében alakítja ki a Képviselő-testület.

-              A költségvetési rendelet-tervezet kidolgozása során törekedni kell a feladatok racionális megvalósítására,  keresni kell a bevételek növelésének és a kiadások csökkentésének lehetőségeit.

-              Az intézmények és az önkormányzati gazdasági társaságok költségvetési előirányzatait az intézményvezetőkkel és a gazdasági társaságok vezetőivel történő egyeztetés útján kell kialakítani.

-              A Képviselő-testület felkéri a bizottságokat, hogy a költségvetési koncepció alapján segítsék a költségvetési rendelet-tervezet elkészítését.

-              A Képviselő-testület a polgármester útján felkéri a jegyzőt, hogy az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. § (2)-(4) bekezdésének és a helyi önkormányzatok és szerveik, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 140. § (1) bekezdése a) pontjának előírása szerint készítse el a 2022. évi költségvetési rendelet-tervezetét.

-              A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a jegyző által készített költségvetési rendelet-tervezetet az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 24. § (2)-(4) bekezdések rendelkezéseinek megfelelően nyújtsa be a Képviselő-testületnek elfogadásra.

« Vissza
Vissza a főmenübe