141/2022. (X. 25.) Jogi és Humán Bizottsági határozat
Tárgy: Előterjesztés a Fonyódi Polgármesteri Hivatalnál foglalkoztatottak juttatásairól szóló önkormányzati rendelet elfogadásáról
A Jogi és Humán Bizottság javasolja Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének az előterjesztés szerinti rendelet-tervezet elfogadását:

Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének .../2022. (X. 27.) önkormányzati rendelete
a Fonyódi Polgármesteri Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők illetménykiegészítéséről, a vezetői illetménypótlékról és a köztisztviselőket megillető juttatásokról

 
Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234. § (3)-(4) bekezdésében, a 236. § (4) bekezdésében és a 237. §-ában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. §

(1) A rendelet hatálya a Fonyódi Polgármesteri Hivatalnál (a továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott, közszolgálati jogviszonyban álló köztisztviselőkre terjed ki.

(2) E rendelet hatálya az 5. §-6. §-ban meghatározott juttatások tekintetében az (1) bekezdésben foglaltakon túlmenően kiterjed a foglalkoztatási jogviszonyban álló polgármesterre és alpolgármesterre, a Hivatalnál foglalkoztatott közszolgálati jogviszonyban álló közszolgálati ügykezelőre, valamint a Hivatalnál foglalkoztatott munkaviszonyban álló munkavállalóra is (a továbbiakban: foglalkoztatott).
2. Az illetménykiegészítés és a vezetői illetménypótlék

2. §
(1) A köztisztviselő iskolai végzettsége alapján illetménykiegészítésre jogosult.

(2) A felsőfokú iskolai végzettségű köztisztviselők esetén az illetménykiegészítés mértéke a köztisztviselő alapilletményének 30 %-a.

(3) Az érettségi végzettségű köztisztviselők esetén az illetménykiegészítés mértéke a köztisztviselő alapilletményének 10 %-a.
3. §

(1) A vezető beosztású köztisztviselő vezetői illetménypótlékra jogosult.

(2) Az osztályvezetői szintnek megfelelő vezetői kinevezés esetén a vezetői illetménypótlék mértéke a vezető alapilletményének 10 %-a.

3. A köztisztviselő szakmai előrehaladását biztosító tanulmányi támogatás

4. §

(1) A Hivatal szakember szükségletének biztosítása érdekében – a munkáltatóval kötött megállapodás alapján – képzési, továbbképzési támogatás biztosítható.

(2) Az (1) bekezdés szerinti tanulmányi szerződés megkötésére a jegyző jogosult, amennyiben arra a Hivatal költségvetési forrásai fedezetet biztosítanak.

(3) A tanulmányi támogatásra vonatkozó részletes szabályokat a jegyző a Közszolgálati Szabályzatban állapítja meg.
4. Cafetéria-juttatás

5. §

(1) A Hivatalnál foglalkoztatottat évente a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 151. §-a alapján cafeteria-juttatás illeti meg.

(2) A jegyző a Közszolgálati Szabályzatban és a Cafetéria Szabályzatban rendelkezik a cafetéria-juttatás igénybevételének részletes szabályairól, elszámolásának rendjéről és visszatérítésének szabályairól.

5. Egészségügyi juttatás

6. §

(1) A képernyő előtti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeiről szóló 50/1999. (XI. 3.) EüM rendeletben meghatározott feltételek teljesülése esetén a foglalkoztatott szemüveg térítésben részesül, amennyiben a napi munkaidejéből legalább 4 órán keresztül rendszeresen képernyős eszközt használ és a szemészeti szakvizsgálat eredményeként a szakorvosi vizsgálat megállapítja a szemüveg használatának indokoltságát.

(2) A szemüvegtérítésre a foglalkoztatott évente legfeljebb 75.000,- Ft mértékig jogosult.
6. Záró rendelkezések

7. §
Ez a rendelet 2023. január 1-jén lép hatályba.
8. §

Hatályát veszti a köztisztviselők jogállásáról szóló 13/1998. (IV. 15.) önkormányzati rendelet.
« Vissza
Vissza a főmenübe