164/2022. (XI. 22.) Jogi és Humán Bizottsági határozat
Tárgy: Előterjesztés a Fecskepart Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának módosítására

A Jogi és Humán Bizottság javasolja Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását:

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az általa alapított Fecskepart Óvoda és Bölcsőde (HU-8640 Fonyód, Fő utca 25.) intézmény alapító okiratát (a törzskönyvi nyilvántartásban történő bejegyzés napjával) az előterjesztés szerinti Módosító okiratban foglaltaknak megfelelően módosítja.

A módosítás szerint az intézmény Alapító Okiratának 6.1.2. pontjában az alapfeladatának jogszabály szerinti megnevezése a következőkkel egészül ki: „A többi gyermekkel, tanulóval együtt nevelhető, oktatható érzékszervi fogyatékos-hallási fogyatékos, sajátos nevelési igényű gyermekek óvodai nevelése (azon sajátos nevelési igényű, érzékszervi fogyatékos-hallási fogyatékos gyermekek nevelése, akik a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján a többi gyermekkel integrált formában történő együttnevelése, utazó szurdopedagógus igénybe vételével történik).”

2. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy nyújtson be kérelmet a Magyar Államkincstár Somogy Megyei Igazgatóságához a Módosító okirat, valamint az előterjesztés szerinti egységes szerkezetbe foglalt Alapító okirat megküldésével – a módosítások törzskönyvi nyilvántartáson történő átvezetésére.

3. A Képviselő - testület felkéri az Intézmény vezetőjét a szükséges szakmai dokumentumok módosítására és a soron következő ülésre való beterjesztésre. 

« Vissza
Vissza a főmenübe