21/2023. (II. 14.) Jogi és Humán Bizottsági határozat
Tárgy: Előterjesztés a Veszprém-Balaton 2023 EKF kiemelt járásközponti programjainak támogatására meghirdetett pályázathoz való csatlakozásról szóló döntés módosítása
A Jogi és Humán Bizottság javasolja Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását:

 1.      Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete hozzájárulását adja, hogy a Fonyódi Turisztikai Egyesület Fonyód város képviseletében a Veszprém-Balaton 2023 EKF kiemelt járásközponti programjainak támogatására meghirdetett 100% támogatási intenzitású, maximum 50 millió Ft támogatású pályázatára – önerő biztosítása nélkül- pályázatot adjon be az alábbiak szerint:
 
Pályázó neve: Fonyódi Turisztikai Egyesület
A tervezett program: Víz- Föld- Levegő elnevezésű zenei rendezvény
A megvalósítás dátuma: 2023. július 01., július 21-22., augusztus 26.
Az igényelt támogatás összege: 50 millió Ft
 
A szakmai program összefoglalása:
A program célja olyan előadók meghívása, akik széles körben ismertek, az általuk közvetített kultúra több generációnak is szórakozást nyújtanak, ezen túlmenően olyan kísérő programok megvalósítása is, amelyek bemutatják a város életében meghatározó szerepet játszó hagyományőrzést és a helyi természeti értékeket.
 
×         Víz 2022.07.01.
Helyszín: Kutyás strand, rossz idő esetén új sportcsarnok melletti terület/ új sportcsarnok
Interaktív vizes játszótér és vízzel kapcsolatos rajzverseny gyerekeknek, vízmintavétel és elemzés, érdekességek a Balaton vizével kapcsolatosan.
Vízparti koncert - Rúzsa Magdi
 
×         Föld 2022.07.21-22.
Helyszín: új sportcsarnok melletti terület/ új sportcsarnok/ Múzeum melletti erdő,
Közösségi önkéntes szemétszedés, helytörténeti séta, madármegfigyelés, madárgyűrűzés, régi plakát kiállítás, közönségtalálkozó, hétköznapi, könnyűzenei élet az adott korszakban, történészi előadások. veteránautó kiállítás.
Esti koncertek: Neoton Sztárjai, Tóth Gabi a koncerteket követően sztár dj produkciók
 
×         Levegő 2022.08.26.
Helyszín: kikötő feletti légtér, Vígadó tér
Látványos műrepülő bemutatók Vári Gyula Világbajnok és a Magyar Műrepülő Egyesület tagjaival, ejtőernyős ugrás a Balatonba, hidroplán-bemutató és repülési lehetőség, Lányi Antalról történő megemlékezés, koszorúzás.
Testvérvárosi néptánccsoportok bemutatkozása, huszártábor, huszártoborzás
Esti koncert: Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar
 
2.      Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a pályázat megvalósításának nyomon követésével és a projekt lezárulta után kéri a Turisztikai Egyesület elnökét, hogy évi beszámolójának keretein belül ismertesse a programok eredményességét.
« Vissza
Vissza a főmenübe