19/2024. (II. 13.) Jogi és Humán Bizottsági határozat
Tárgy: Előterjesztés Fonyód Város Önkormányzata 2024. évi költségvetési rendeletének megalkotására
A Jogi és Humán Bizottság javasolja Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének az előterjesztés szerinti rendelet-tervezet elfogadását:

Fonyód Város Önkormányzata Képviselő-testületének .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről a következőket rendeli el:

ÁLTALÁNOS RÉSZ

1. §

(1) E rendelet hatálya az önkormányzatra, annak szerveire (polgármester, bizottságok), az önkormányzat által irányított költségvetési szervekre, és az önkormányzat gazdasági társaságaira terjed ki.

(2) E rendelet hatálya kiterjed az átadott támogatások tekintetében minden támogatást nyújtó e rendelet hatálya alá tartozó szervre, valamint minden támogatásban részesülőre.

2. §

A költségvetési szervek külön-külön alkotnak egy-egy címet:

a)      Fecskepart Óvoda és Bölcsőde

b)      Fonyódi Kulturális Intézmények

c)       Fonyódi Polgármesteri Hivatal

d)      Fonyód Város Önkormányzata

I. Fejezet

A költségvetés bevételeinek és kiadásainak fő összege, a hiány/többlet mértéke

1. Az önkormányzat bevételei és kiadásai

3. §

(1) Az önkormányzat és költségvetési szervei együttes 2024. évi költségvetése 3.671.100 ezer Ft tárgyévi költségvetési bevétel, 3.671.100 ezer Ft tárgyévi költségvetési kiadás.

(2) Ezen belül:

a)      a működési célú bevétel 2.426.866 ezer Ft ebből: előző évi pénzmaradvány 537.917 ezer Ft

b)      a működési célú kiadás 2.161.364 ezer Ft ebből:

ba) a személyi juttatások kiadása 510.895 ezer Ft

bb) a munkaadókat terhelő járulékok 69.600 ezer Ft

bc)  a dologi kiadások 457.254 ezer Ft

bd) egyéb működési célú kiadások 1.088.615 ezer Ft

be)  ellátottak pénzbeli juttatásai 5.000 ezer Ft

bf)  az általános tartalék 30.000 ezer Ft

c)       a felhalmozási célú bevétel 1.218.853 ezer Ft ebből: előző évi pénzmaradvány 845.386 ezer Ft

d)      a felhalmozási célú kiadás 1.484.355 ezer Ft ebből:

da) a beruházások összege 727.290 ezer Ft

db) a felújítások összege 487.868 ezer Ft

dc)  egyéb felhalmozási célú kiadások 77 ezer Ft

dd) a fejlesztési célú tartalék 269.120 ezer Ft

e)       a finanszírozási célú pénzügyi művelet működési bevétele 25.381 ezer Ft

f)       a finanszírozási célú pénzügyi művelet működési kiadása 25.381 ezer Ft.

4. §

(1) Az önkormányzat és költségvetési szervek bevételeit forrásonként e rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(2) Az önkormányzat és költségvetési szervek kiadási előirányzatait e rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(3) Az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek bevételeit e rendelet 3. melléklete tartalmazza.

(4) Az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek kiadásai előirányzatait e rendelet 4. melléklete tartalmazza.

(5) Az önkormányzat költségvetésének bevételeit e rendelet 5. mellékletének 1. pontja, a kiadásait az 5. mellékletének 2. pontja tartalmazza.

(6) A beruházási kiadásokat feladatonként e rendelet 6. melléklete tartalmazza.

(7) A felújítási előirányzatokat célonként e rendelet 7. melléklete tartalmazza.

(8) Az önkormányzat és az irányítása alá tartozó költségvetési szervek éves létszám-előirányzatát e rendelet 8. melléklete tartalmazza.

(9) Az önkormányzat és költségvetési szervei összevont költségvetési mérlegét e rendelet 9. mellékletének 1., 2. és 3. pontja tartalmazza.

(10) Az európai uniós támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeit, kiadásait, valamint az önkormányzaton kívüli ilyen projektekhez történő hozzájárulásokat e rendelet 10. melléklete tartalmazza.

2. A bevételi többlet kezelése

5. §

(1) A gazdálkodás során év közben létrejött bevételi többletet a képviselő-testület a pénzforgalmi számlát vezető pénzintézetnél lekötés útján hasznosíthatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti hasznosítással kapcsolatos szerződések, illetve pénzügyi műveletek lebonyolítását - összeghatár kikötése nélkül - a képviselő-testület a polgármester hatáskörébe utalja. A polgármester a megtett intézkedésekről a következő képviselő-testületi ülésen tájékoztatást ad.

3. Általános és céltartalék

6. §

(1) Az önkormányzat általános tartaléka 30.000 ezer Ft.

(2) Az általános tartalék felhasználásáról a képviselő-testület rendelkezik.

(3) Az önkormányzat céltartaléka 269.120 ezer Ft az e rendelet 11. mellékletében felsorolt célokra.

(4) A céltartalékkal való rendelkezés joga az alábbiak szerinti:

a)      a 11. melléklet 2. a ) pontjában meghatározott cél esetében a közbeszerzési értékhatárt el nem érő felhasználás esetén a gazdasági társaság kérelmére, a fejlesztési feladat pontos meghatározásával, kizárólag a polgármester jóváhagyásával használható fel a céltartalék;

b)      a 11. melléklet 2. a ) pontjában meghatározott cél esetében a közbeszerzési értékhatárt elérő céltartalék felhasználás kizárólag a képviselő-testület jóváhagyásával történik;

c)       a 11. melléklet 2. b ) pontjában meghatározott cél esetében a céltartalék felhasználás kizárólag a képviselő-testület jóváhagyásával történik;

d)      a polgármester a céltartalékkal való rendelkezésről a legközelebbi képviselő-testületi ülésen köteles tájékoztatást adni.

4. Több éves kihatással járó feladatok

7. §

A többéves kihatással járó feladatok előirányzatait e rendelet 12. melléklete tartalmazza azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor kell megállapítani.

5. Előirányzat-felhasználási ütemterv

8. §

A 2024. évi költségvetés bevételi és kiadási előirányzatainak felhasználási ütemtervét havi bontásban a 13. melléklet tartalmazza.

6. Támogatások

9. §

A közvetett támogatásokat e rendelet 14. melléklete tartalmazza.

7. Adósságot keletkeztető ügyletek

10. §

A 2024. évi költségvetésben szereplő saját bevételek és kötelezettségek arányát a rendelet 15. melléklete, valamint az adósságot keletkeztető ügyletekből fennálló kötelezettségek arányát a rendelet 16. melléklete tartalmazza.

8. Önként vállalt és államigazgatási feladatok

11. §

Fonyód Város Önkormányzata által ellátandó önként vállalt feladatokat, valamint az államigazgatási feladatokat a 17. melléklet tartalmazza.

II. Fejezet

2024. évi költségvetés végrehajtásának, módosításának és felhasználásának szabályai

9. A 2024. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

12. §

(1) Az államháztartás pénzeszközei felhasználásával, az államháztartáshoz tartozó vagyonnal történő gazdálkodással összefüggő - nettó 5 millió forintot meghaladó értékű - árubeszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésére, vagyonértékesítésre vonatkozó szerződések megnevezését, tárgyát a szerződés megkötését követő hatvan napon belül közzé kell tenni.

(2) Az önkormányzat által benyújtani kívánt pályázat esetében - amennyiben annak megvalósítása önkormányzati saját forrást igényel - a benyújtást megelőzően a képviselő-testület hozzájáruló döntése szükséges. Az önkormányzat valamennyi sikeres pályázata esetén a támogatási szerződés megkötéséhez a képviselő-testület megerősítő döntése szükséges.

(3) Az önként vállalt feladatok forrását az építményadó kivetéséből származó bevétel biztosítja.

13. §

(1) A költségvetési szerv éves költségvetésének végrehajtásáért, a gazdálkodás jogszerűségéért, a takarékosság érvényesítéséért, a bevételek növeléséért az alapfeladatok sérelme nélkül a költségvetési szerv vezetője a felelős. Az önkormányzat által igényelt normatív állami hozzájárulások alapjául szolgáló mutatószámok statisztikai, egyéb dokumentumokon alapuló kimutatásai megfelelő, pontos meghatározásáért az intézmény vezetője teljes körű felelősséggel tartozik.

(2) A költségvetési szerv az éves költségvetését a megállapított önkormányzati támogatás és saját bevételei terhére úgy köteles megtervezni, hogy abból biztosított legyen az éves gazdálkodás, illetve kötelezően ellátandó feladatait maradéktalanul teljesíteni tudja.

(3) A költségvetési szervnél tervezett bevételek elmaradása nem vonja automatikusan maga után az önkormányzati támogatás növekedését. A kiadási előirányzatok – amennyiben a tervezett bevételek nem folynak be – nem teljesíthetők.

(4) A költségvetési szerv vezetője felel a szerv költségvetésében meghatározott kiadási előirányzatok felhasználásáért, a bevételi előirányzatok teljesítéséért. Köteles feladatai ellátásáról, munkafolyamatai megszervezéséről úgy gondoskodni, hogy biztosítsa a költségvetésben megállapított előirányzatok gazdaságos, hatékony és takarékos felhasználását.

(5) A költségvetési szervek számadási kötelezettséggel tartoznak a részükre juttatott intézményi támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozóan.

(6) A költségvetési szervek kizárólag a képviselő-testület előzetes jóváhagyásával nyújthatnak be szakmai pályázatokat abban az esetben, ha a pályázattal megvalósuló feladat ellátása önkormányzati többlettámogatást igényel.

(7) Az önkormányzat költségvetési szervei éven túli fejlesztési kötelezettséget csak a képviselő-testület jóváhagyásával vállalhatnak.

14. §

(1) Az önkormányzat a kizárólagos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok működési feladatai ellátásához - e rendelet 2.5.2. melléklet 11. c.) pontjában meghatározott keretek mértékéig - a támogatást időarányosan, illetve a feladatellátás végrehajtási üteméhez igazodóan, a társaság által előzetesen benyújtott kérelemre, a polgármester jóváhagyásával teljesíti.

(2) A kizárólagos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok támogatásáról a polgármester a képviselő-testület soron következő rendes ülésén tájékoztatást ad.

15. §

Az önkormányzat és költségvetési szervei pénzmaradványát a képviselő-testület hagyja jóvá.

10. A költségvetési szerv előirányzat-módosításának szabályai

16. §

(1) A képviselő-testület az önkormányzat és az irányítása alá tartozó intézmények költségvetését - e rendelet módosításával - év közben megváltoztathatja. Az előirányzatok megváltoztatása e költségvetési rendeletben meghatározottak szerint történik.

(2) A költségvetési szervek a jóváhagyott bevételi előirányzataikon felüli többletbevételeiket a költségvetési rendeletben történő átvezetés és módosítás után használhatják fel.

(3) A jóváhagyott kiemelt előirányzatokon belüli átcsoportosításról az önkormányzatnál a polgármester, költségvetési intézmények esetében a költségvetési szerv vezetője saját hatáskörben dönt.

(4) A képviselő-testület nem engedélyezi, hogy a költségvetési szervek év közben saját hatáskörű előirányzat módosítást hajtsanak végre a kiemelt előirányzatok között.

11. Létszám- és bérgazdálkodással kapcsolatos előírások

17. §

(1) A költségvetési szerv vezetője önálló gazdálkodási jogkörében eljárva a költségvetési szerv részére engedélyezett létszámkeretet a tényleges foglalkoztatás során nem lépheti túl, és köteles a tárgy évi költségvetésben meghatározott személyi juttatás előirányzaton belül gazdálkodni.

(2) A képviselő-testület a közalkalmazottak, valamint a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény szerint kötelezően előírt, illetve a képviselő-testület által engedélyezett többletkiadásokra biztosít önkormányzati támogatást.

(3) A közszolgálati tisztviselők illetményalap mértéke 2024. január 1-től 90.000 Ft.

(4) A költségvetési szerv vezetője csak abban az esetben fordulhat az irányítóhoz személyi juttatás pótelőirányzat kérelemmel, ha előirányzata, illetve maradványa nem biztosítja törvényben előírt kötelezettségei teljesítését.

(5) A képviselő-testület engedélyezi, hogy a Somogy Vármegyei Kormányhivatal Fonyódi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya által bonyolított, támogatott időszakos foglalkoztatási programokban az önkormányzat és költségvetési szervei, valamint a kizárólagos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok a közfeladatok ellátása érdekében részt vegyenek.

12. Támogatási szerződés

18. §

(1) Az önkormányzat saját forrásaiból kialakított keret terhére nyújtott támogatások átadása előtt a támogatás címzettjével megállapodást kell kötni (különös tekintettel: a támogatás felhasználására, a folyósítás feltételeire, az elszámolás szabályaira) önkormányzati rendeletben szabályozott módon.

(2) A képviselő-testület

a)      az államháztartáson kívülre - a civil szervezetek részére nyújtandó támogatások elbírálását e rendelet 2.5.2. melléklet 11. a.) pontjában meghatározott keret összeg mértékéig a Városfejlesztési és Pénzügyi Bizottságra ruházza át. A bizottság a határozataival felhatalmazza a polgármestert a támogatási szerződés aláírására. A támogatási szerződés megkötését megelőzően valamennyi szervezet kötelezett az önkormányzati rendeletben meghatározott dokumentumok elkészítésére.

b)      a szociális juttatások körét az ágazati önkormányzati rendeletekben foglaltak szerinti önkormányzati szervre ruházza át.

(3) A támogatásban részesülő államháztartáson kívüli szervezetek kötelesek a részükre céljelleggel megítélt támogatás rendeltetésszerű, szerződés szerinti felhasználásáról az önkormányzati rendeletben meghatározott szabályok szerint elszámolni.

19. §

A képviselő-testület az önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek támogatását (intézményi finanszírozás) e rendelet 3. melléklete szerinti keretek összegéig a költségvetési szervek pénzellátási rendje szerint biztosítja.

13. Szolgáltatási szerződés

20. §

(1) Az önkormányzat által irányított költségvetési szerveknél szakmai alapfeladat keretében szellemi tevékenység szolgáltatási szerződéssel, számla ellenében vehető igénybe.

(2) A szolgáltatási szerződést írásban kell megkötni.

(3) A szerződéskötés feltétele, hogy

a)      a költségvetési szerv az adott feladat ellátáshoz megfelelő szakértelemmel rendelkező személyt nem foglalkoztat, vagy

b)      eseti, nem rendszeres jellegű feladat ellátása szükséges és a költségvetési szerven belül a feladat ellátásához megfelelő szakértelemmel rendelkező személy átmenetileg nem áll rendelkezésre.

(4) Jogszabályban vagy a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatában meghatározott vezetői feladat ellátására szolgáltatási szerződés nem köthető.

(5) A feladat ellátásának - az irányítóval egyeztetett - részletes feltételeit, az ellátható feladatokat a költségvetési szerv szervezeti és működési szabályzatban határozza meg.

(6) A szerződésnek tartalmaznia kell különösen:

a)      az ellátandó feladatot,

b)      a díjazás mértékét,

c)       részletes utalást arra, hogy a (3) bekezdésben írt feltétel mely körülményre tekintettel áll fenn,

d)      a szerződés időtartamát,

e)       szervezettel kötendő szerződés esetén azt, hogy a szervezet részéről személy szerint ki(k) köteles(ek) a feladat ellátására, valamint,

f)       a teljesítés igazolására felhatalmazott személy megnevezését.

14. Költségvetés módosítása

21. §

A 2024. évre meghatározott költségvetés várható egyenlegének a költségvetés bevételi - kiadási főösszegének 10 %-át meghaladó mértékű eltérése esetén a költségvetési rendeletet módosítani kell.

15. Záró és egyéb rendelkezések

22. §

Az átmeneti időszakban beszedett bevételek és teljesített kiadások e rendeletbe beépítésre kerültek.

23. §

Ez a rendelet 2024. február 16-án lép hatályba.

1. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Fonyód Város Önkormányzata és az irányítása alá tartozó költségvetési szervek 2024.évi bevételi előirányzatai

 

 

ezer Ft

S.sz

M e g n e v e z é s

2024. évi előirányzat

 

Bevételek

 

1.

Fonyód Város Önkormányzata

3 658 561

 

Ebből: Önkormányzatok működési támogatása

737 128

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

2 725

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

Közhatalmi bevételek

897 500

Működési bevételek

235 650

Felhalmozási bevételek

290 000

Működési célú átvett pénzeszközök

10 700

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

83 467

Előző évi maradvány igénybevétele

1 376 010

ÁH-n belüli megelőlegezés bevétele

25 381

 

 

 

2.

Fonyódi Polgármesteri Hivatal

4 377

 

Ebből: Működési bevétel

1 520

 

Előző évi maradvány igénybevétele

2 857

 

 

 

3.

Fonyód Város Önkormányzata irányítása alá tartozó kv.szervek

8 162

 

Ebből: Működési bevétel

3 726

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

Működési célú átvett pénzeszközök

0

Előző évi maradvány igénybevétele

4 436

 

 

 

 

Bevételek összesen: /1+2+3/

3 671 100

 

Ebből: Önkormányzatok működési támogatása

737 128

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

2 725

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

Közhatalmi bevételek

897 500

Működési bevételek

240 896

Felhalmozási bevételek

290 000

Működési célú átvett pénzeszközök

10 700

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

83 467

Előző évi maradvány igénybevétele

1 383 303

ÁH-n belüli megelőlegezés bevétele

25 381


2. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Fonyód Város Önkormányzata és az irányítása alá tartozó költségvetési szervek 2024.évi kiadási előirányzatai

 

 

ezer Ft

S.sz

M e g n e v e z é s

2024. évi előirányzat

 

Kiadások

 

1.

Fonyód Város Önkormányzata

3 045 103

 

Ebből: Személyi juttatás

92 125

Munkaadókat terhelő járulék

11 500

Dologi kiadás

313 937

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 000

Egyéb működési célú kiadás

1 387 735

Egyéb felhalmozási célú kiadás

77

Beruházás

721 480

Felújítás

487 868

ÁH-n belüli megelőlegezés visszafizetése

25 381

 

 

 

2.

Fonyódi Polgármesteri Hivatal

312 420

 

Ebből: Személyi juttatások

213 350

Munkaadókat terhelő járulék

31 450

Dologi kiadások

66 070

Beruházás

1 550

 

 

 

3.

Fonyód Város Önkormányzata irányítása alá tartozó kv.szervek

313 577

 

Ebből: Személyi juttatások

205 420

Munkaadókat terhelő járulék

26 650

Dologi kiadások

77 247

Egyéb működési célú kiadás

0

Beruházás

4 260

Felújítás

0

 

 

 

 

Kiadások összesen: /1+2+3/

3 671 100

 

Ebből: Személyi juttatások

510 895

Munkaadókat terhelő járulék

69 600

Dologi kiadások

457 254

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 000

Egyéb működési célú kiadás

1 387 735

Egyéb felhalmozási célú kiadás

77

Beruházás

727 290

Felújítás

487 868

ÁH-n belüli megelőlegezés visszafizetése

25 381


3. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Fonyód Város Önkormányzata irányítása alá tartozó költségvetési szervek 2024. évi bevételi előirányzatai

 

 

 

 

 

 

 

 

ezer Ft

 

Intézmény

Működési bevételek

Finanszírozási bevétel

Felhalmozási bevétel

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

 

2024. évi előirányzat

Ebből:Önként vállalt feladat

2024. évi előirányzat

Ebből:Önként vállalt feladat

2024. évi előirányzat

Ebből:Önként vállalt feladat

2024. évi előirányzat

Ebből:Önként vállalt feladat

 

Fecskepart Óvoda és Bölcsőde

0

0

207 159

0

 

 

 

 

 

Fonyódi Kulturális Intézmények

3 726

3 226

98 256

38 669

 

 

 

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen:

3 726

3 226

305 415

38 669

0

0

0

0

 

Fonyódi Polgármesteri Hivatal

1 520

 

308 043

0

 

 

 

 

 

Mindösszesen

5 246

3 226

613 458

38 669

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intézmény

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

Működési célú átvett pénzeszköz

Felhalmozási célú átvett pénzeszköz

Maradvány igénybevétele

 

2024. évi előirányzat

Ebből:Önként vállalt feladat

2024. évi előirányzat

Ebből:Önként vállalt feladat

2024. évi előirányzat

Ebből:Önként vállalt feladat

2024. évi előirányzat

Ebből:Önként vállalt feladat

 

Fecskepart Óvoda és Bölcsőde

 

 

 

 

 

 

1 681

0

 

Fonyódi Kulturális Intézmények

 

 

 

 

 

 

2 755

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen:

0

0

0

0

0

0

4 436

0

 

Fonyódi Polgármesteri Hivatal

 

 

 

 

 

 

2 857

0

 

Mindösszesen

0

0

0

0

0

0

7 293

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intézmény

Bevételek összesen

 

 

 

 

 

2024. évi előirányzat

Ebből:Önként vállalt feladat

 

 

 

 

 

 

 

Fecskepart Óvoda és Bölcsőde

208 840

0

 

 

 

 

 

 

 

Fonyódi Kulturális Intézmények

104 737

41 895

 

 

 

 

 

 

 

 

0

0

 

 

 

 

 

 

 

Összesen:

313 577

41 895

 

 

 

 

 

 

 

Fonyódi Polgármesteri Hivatal

312 420

0

 

 

 

 

 

 

 

Mindösszesen

625 997

41 895

 

 

 

 

 

 

 


4. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Fonyód Város Önkormányzata irányítása alá tartozó költségvetési szervek 2024. évi kiadási előirányzatai

 

 

 

 

 

 

 

 

ezer Ft

 

Intézmény

Személyi juttatások

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális h.j. adó

Dologi kiadások

Egyéb működési célú kiadások

 

2024. évi előirányzat

Ebből:Önként vállalt feladat

2024. évi előirányzat

Ebből:Önként vállalt feladat

2024. évi előirányzat

Ebből:Önként vállalt feladat

2024. évi előirányzat

Ebből:Önként vállalt feladat

 

Fecskepart Óvoda és Bölcsőde

164 600

 

21 350

 

21 560

 

 

 

 

Fonyódi Kulturális Intézmények

40 820

5 100

5 300

660

55 687

36 135

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen:

205 420

5 100

26 650

660

77 247

36 135

0

0

 

Fonyódi Polgármesteri Hivatal

213 350

 

31 450

 

66 070

 

 

 

 

Mindösszesen

418 770

5 100

58 100

660

143 317

36 135

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Intézmény

Beruházások

Felújítások

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Kiadások összesen

 

2024. évi előirányzat

Ebből:Önként vállalt feladat

2024. évi előirányzat

Ebből:Önként vállalt feladat

2024. évi előirányzat

Ebből:Önként vállalt feladat

2024. évi előirányzat

Ebből:Önként vállalt feladat

 

Fecskepart Óvoda és Bölcsőde

1 330

 

 

 

 

 

208 840

0

 

Fonyódi Kulturális Intézmények

2 930

 

 

 

 

 

104 737

41 895

 

 

 

 

 

 

 

 

0

0

 

Összesen:

4 260

0

0

0

0

0

313 577

41 895

 

Fonyódi Polgármesteri Hivatal

1 550

 

 

 

 

 

312 420

0

 

Mindösszesen

5 810

0

0

0

0

0

625 997

41 895

 


5. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

1. 5.1. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Fonyód Város Önkormányzatának 2024. évi bevételi előirányzatai

 

 

ezer Ft

Sorszám

Megnevezés

2024. évi előirányzat

1

Helyi önkormányzatok működésének általános támogatása

282 352

2

Települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

145 938

3/a

Települési önkormányzatok szociális és gyermekjóléti feladatainak támogatása

202 221

3/b

Települési önkormányzatok gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

67 345

4

Települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

11 528

5

Működési célú költségvetési támogatások és kiegészítő támogatások

27 744

6

Elszámolásból származó bevételek

0

7

Helyi önkormányzatok kiegészítő támogatásai

 

8

Önkormányzatok működési támogatásai (1+…7)

737 128

9

Egyéb működési célú támogatások bevételei államháztartáson belülről

2 725

10

Működési célú támogatások államháztartáson belülről (9)

2 725

11

Felhalmozási célú támogatás áht-n belülről

0

12

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről (11)

0

13

Vagyoni típusú adók

553 000

14

Értékesítési és forgalmi adók

280 000

15

Gépjárműadók

0

16

Egyéb áruhasználati és szolgáltatási adók

53 000

17

Termékek és szolgáltatások adói (13+..16)

886 000

18

Egyéb közhatalmi bevételek

11 500

19

Közhatalmi bevételek (17+18)

897 500

20

Készletértékesítés ellenértéke

 

21

Szolgáltatások ellenértéke

0

22

Közvetített szolgáltatások ellenértéke

21 800

23

Tulajdonosi bevételek

145 000

24

Ellátási díjak

28 000

25

Kiszámlázott általános forgalmi adó

20 850

26

Általános forgalmi adó visszatérítése

 

27

Kamatbevételek

20 000

28

Egyéb működési bevételek

 

29

Működési bevételek (20+...28)

235 650

30

Ingatlanok értékesítése

290 000

31

Felhalmozási bevételek (30)

290 000

32

Működési célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

10 700

33

Egyéb működési célú átvett pénzeszközök

0

34

Működési célú átvett pénzeszközök ( 32+33)

10 700

35

Felhalmozási célú visszatérítendő támogatások, kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

 

36

Egyéb felhalmozási célú átvett pénzeszközök

83 467

37

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök ( 35 + 36 )

83 467

38

Költségvetési bevételek (8+10+12+19+29+31+34+37)

2 257 170

39

Előző évi maradvány igénybevétele

530 624

 

Fejlesztési célú pénzmaradvány

845 386

40

Maradvány igénybevétele ( 39)

1 376 010

41

ÁH-n belüli megelőlegezések bevétele

25 381

42

Bevételek mindösszesen(38+40+41 )

3 658 561

2. 5.2. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Fonyód Város Önkormányzatának 2024. évi kiadási előirányzatai

 

 

ezer Ft

sorszám

Megnevezés

2024. évi előirányzat

1

Személyi juttatások

92 125

2

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

11 500

3

Dologi kiadások összesen

313 937

4

Családi támogatások

 

 

Települési támogatás- közlekedési támogatás

500

5

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

 

6

Lakhatással kapcsolatos ellátások

 

 

Lakásfenntartási támogatás

1 200

7

Egyéb nem intézményi ellátások

 

 

Települési támogatás- gyermekvállalási támogatás

2 000

 

Települési támogatás- átmeneti segély

1 000

 

Települési támogatás- temetési segély

300

8

Ellátottak pénzbeli juttatásai (4+5+6+7)

5 000

9

Szolidaritási hozzájárulás

55 136

10

Működési célú támogatások államháztartáson belülre

241 517

 

Fonyód-Balatonfenyves Szociális Társulás

239 797

 

Társulási tagdíjak

1 000

 

Bursa ösztöndíj program

720

 

 

 

11

Működési célú támogatások államháztartáson kívülre

791 962

a.)

Civil szervezetek működési támogatása

22 000

 

Fonyódi Turisztikai Egyesület támogatása

30 000

 

 

 

b.)

Arany János tehetséggondozó program keretében biztosított összeg

 

 

 

 

c.)

Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft

568 898

 

Fonyód Konyha Nonprofit Kft.

108 565

 

Fonyód Konyha Nonprofit Kft. gyermek étkeztetési térítési díj támogatásként vissza

28 000

 

EÜ. Kft. alapellátás támogatása

10 955

 

Fonyód Média Nonprofit Kft.

10 300

 

Fonyód Média Nonprofit Kft. - városmárkázás

13 244

 

 

 

12

Tartalékok

299 120

 

általános tartalék

30 000

 

céltartalék

269 120

13

Müködési célú kölcsön nyújtása államháztartáson kivülre

0

14

Egyéb működési célú kiadások összesen (9+10+11+12+13)

1 387 735

15

Beruházások

721 480

 

Térfigyelő kamera rendszer bővítése

10 000

 

Gáz utcai terület vásárlás 2023. évi részlete

11 500

 

Szociális Központ építése

604 372

 

szolg.lakások (új SzocKözp mellett)

20 000

 

intézményi kazánok cseréje

4 400

 

Elektromos utcaseprő autó

71 208

 

 

 

16

Felújítások

487 868

 

Polgármesteri hivatal épület felújítása

110 000

 

Polgármesteri hivatal energetika felújítása

121 058

 

Bartók Béla utca felújítása

110 902

 

Ady Endre utcai lakások felújítása

46 639

 

Vitorlás és Szent István utca szakasza szennyvíz hálózat gerinc építés

12 000

 

Autóbusz pályaudvar átalakítása

31 069

 

régi könyvtárból lakások kialakítása

10 000

 

Fő utca felújítás

36 200

 

múzeum terasz és tető felújítás

10 000

 

 

 

17

Felhalmozási célú kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

77

18

Felhalmozási célú péneszközátadás államháztartáson kívülre

0

 

VÜSZ fejlesztési támogatás

0

 

 

 

19

Egyéb felhalmozási célú kiadások (17+18 )

77

20

Költségvetési kiadások összesen (1+2+3+8+14+15+16+19)

3 019 722

21

ÁH-n belüli megelőlegezés visszafizetése

25 381

22

Központi, irányító szervi támogatások folyósítása /intézményi finanszírozás/

613 458

 

Kiadások mindösszesen(20+21+22)

3 658 561


6. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Fonyód Város Önkormányzata 2024. évi beruházási kiadások előirányzatai

Ssz.

F e l a d a t

2024. évi előirányzat

Önkormányzati forrás

Külső forrás

Forrás megnevezése

 

 

 

 

 

ezer Ft

I.

KULTURÁLIS ÁGAZAT

1.

Fonyódi Kulturális Intézmények eszköz beszerzés

2 930

2 930

0

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen:

2 930

2 930

0

 

 

 

 

 

 

ezer Ft

II.

KÖZIGAZGATÁS

1.

Fonyódi Polgármesteri Hivatal informatikai eszköz beszerzés

1 550

1 550

0

 

2.

Fonyód Város Önkormányzata - Térfigyelő kamera rendszer bővítése

10 000

10 000

0

 

3.

Fonyód Város Önkormányzata - Gáz utcai terület vételár 2023.évi részlete

11 500

11 500

0

 

4.

Fonyód Város Önkormányzata - Elektromos utcaseprő autó beszerzés

71 208

14 241

56 967

Balaton Fejlesztési Tanács

 

 

 

 

 

 

 

Összesen:

94 258

37 291

56 967

 

 

 

 

 

 

ezer Ft

III.

KÖZNEVELÉSI ÁGAZAT

1.

Fecskepart Óvoda és Bölcsőde eszköz beszerzés

1 330

1 330

0

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen:

1 330

1 330

0

 

 

 

 

 

 

ezer Ft

IV.

SZOCIÁLIS ÁGAZAT

1.

Fonyód Város Önkormányzata - Szociális Központ építése

604 372

25 000

579 372

TOP Plusz-3.3.2-21

2.

lakások kazán csere

4 400

4 400

0

 

3.

szolg. lakások (új szocközp mellett)

20 000

20 000

0

 

 

Összesen:

628 772

49 400

579 372

 

 

 

 

 

 

ezer Ft

IV.

TURIZMUS - SPORT

 

 

 

 

 

 

 

Összesen:

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

Beruházások összesen

727 290

90 951

636 339

 


7. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Fonyód Város Önkormányzata 2024. évi felújítási kiadások előirányzatai

 

Ssz.

F e l a d a t

2024. évi előirányzat

Önkormányzati forrás

Külső forrás

Külső forrás megnevezése

 

 

 

 

 

ezer Ft

I.

FELÚJÍTÁS

1.

Polgármesteri hivatal felújítása

231 058

110 000

121 058

TOP Plusz-2.1.1-21-SO1

2.

múzeum tető és terasz felújítás

10 000

10 000

0

 

3.

Ady Endre utcai lakások felújítása

46 639

46 639

0

 

4.

Bartók Béla utca felújítása

110 902

14 443

96 459

TOP Plusz-1.2.3-21-SO1

5.

Vitorlás és Szent István utca utca szennyvíz hálózat gerinc építés

12 000

12 000

0

 

6.

Autóbusz pályaudvar átalakítása

31 069

31 069

0

 

7.

régi könyvtárból lakások kialakítása

10 000

10 000

0

 

8.

Fő utca felújítás kereszttől a Kisfaludy utcáig

36 200

36 200

0

 

 

Összesen:

487 868

270 351

217 517

 


8. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Fonyód Város Önkormányzata és irányítása alá tartozó költségvetési szervek 2024. évi engedélyezett létszám előirányzatai

 

 

 

 

szervezet

időbeli hatálya

2024. évi engedélyezett létszámkeret

 
 

1

Fecskepart Óvoda és Bölcsőde

2023.01.01 -

25

 

2

Fonyódi Kulturális Intézmények

2023.01.01 -

8,5

 

3

Fonyódi Polgármesteri Hivatal

2023.01.01 -

30

 

4

Fonyód Város Önkormányzata

2023.01.01 -

10

 

Összesen:

2023.01.01 -

73,5

 


9. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

1. 9.1. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Fonyód Város Önkormányzata és irányítása alá tartozó költségvetési szervek 2024. évi működési célú bevételei és kiadásai

 

 

 

ezer Ft

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2024. évi előirányzat

Megnevezés

2024. évi előirányzat

Önkormányzatok működési támogatása

737 128

Személyi juttatások

510 895

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

2 725

Munkaadókat terhelő járulék

69 600

Közhatalmi bevételek

897 500

Dologi kiadások

457 254

Működési bevételek

240 896

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 000

Működési célú átvett pénzeszközök

10 700

Egyéb működési célú kiadás

1 088 615

Elözö évi költségvetési maradvány igénybevétele

537 917

Általános tartalék

30 000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖSSZESEN:

2 426 866

ÖSSZESEN:

2 161 364

bevételi hiány:

----

Bevételi többlet:

265 502

2. 9.2. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Fonyód Város Önkormányzata és irányítása alá tartozó költségvetési szervek 2024. évi felhalmozási célú bevételei és kiadásai

 

 

 

ezer Ft

Bevételek

Kiadások

Megnevezés

2024. évi előirányzat

Megnevezés

2024. évi előirányzat

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

Egyéb felhalmozási célú kiadás

77

Felhalmozási bevételek

290 000

Beruházás

727 290

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

83 467

Felújítás

487 868

Előző évi fejlesztési maradvány igénybevétele

845 386

Fejlesztési céltartalék

269 120

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖSSZESEN:

1 218 853

ÖSSZESEN:

1 484 355

Bevételi hiány:

265 502

Bevételi többlet:

----

3. 9.3. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Fonyód Város Önkormányzata és irányítása alá tartozó költségvetési szervek 2024. évi összevont költségvetési mérlege

 

 

 

 

 

 

ezer Ft

Megnevezés

Működési célú

Felhalmozási célú

Összesen

Tárgyévi bevételek összesen

1 888 949

373 467

2 262 416

Tárgyévi kiadások összesen

2 161 364

1 484 355

3 645 719

Költségvetési hiány (-)/többlet (+)

-272 415

-1 110 888

-1 383 303

Előző évek pénzmaradványának igénybevétele

537 917

845 386

1 383 303

Finanszírozási célú pénzügyi műveletek bevételei

25 381

0

25 381

Finanszírozási célú pénzügyi műveletek kiadásai

25 381

0

25 381

Finanszírozási célú pénzügyi műveletek egyenlege

0

0

0

Kiadások mindösszesen

2 186 745

1 484 355

3 671 100

Bevételek mindösszesen

2 452 247

1 218 853

3 671 100


10. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Fonyód Város Önkormányzat EU támogatással megvalósuló programjairól, projektjeiről

 
 

 

 

 

 

 

 

ezer Ft

 

 

Ssz.

Megnevezés

EU támogatás összege

Összes kiadás

Visszaigényelhető ÁFA

Egyéb külső forrás

Saját forrás

megvalósítás

 

1.

Fonyódi Szociális Központ építése TOP Plusz-3.3.2-21

600 000

625 000

 

 

25 000

2023-2025. év

 

2.

Fonyódi Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítése TOP Plusz-2.1.1-21-SO1-2022-00034

121 980

121 980

 

 

 

2023-2024. év

 

3.

Fonyód Bartók Béla utca felújítása TOP Plusz-1.2.3-21-SO1-2022-00014

100 000

114 443

 

 

14 443

2023-2024. év

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen:

821 980

861 423

0

0

39 443

 

 


11. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Tartalékok

 

Fonyód Város Önkormányzata 2024. évi általános és céltartalék előirányzata

 

 

 

 

ezer Ft

 

Sorszám

Megnevezés

Célja

összeg

 
 

1

Általános tartalék

 

30 000

 

2

Céltartalék

 

269 120

 

2.a)

 

Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft. fejlesztési feladataira

170 920

 

2.b)

 

Fejlesztési célú tartalék

98 200

 

 

Összesen (1+2):

 

299 120

 


12. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Fonyód Város Önkormányzata többéves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségei évenkénti bontásban

 

 

 

 

 

 

 

ezer Ft

S. sz

Kötelezettségvállalás

jogcíme

éve

időszaka

2024

2025

2026

2027

díj

díj

díj

díj

1.

Közvilágítás korszerűsítés

2015

2016.01.01. - 2027.07.31.

41 172

45 289

49 818

27 400

a bérleti és üzemeltetési díj a szolgáltatások fogyasztói árindex mértéke szerint emelkedik évente (2024.évre 13,2 % továbbiakra 10 % számolva)

2.

Fonyód Gáz utcai terület vételár

2021

2021-2025.03.31.

11 500

11 500

 

 


13. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Fonyód Város Önkormányzata és irányítása alá tartozó költségvetési szervek előirányzati ütemterve 2024.évre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ezer Ft

Sor-szám

Megnevezés

2024. évi előirányzat

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Auguszt.

Szept.

Okt.

Nov.

Dec.

Összesen:

1.

Bevételi előirányzatok

2.

Önkormányzatok működési támogatása

737 128

61 428

61 420

61 428

61 428

61 428

61 428

61 428

61 428

61 428

61 428

61 428

61 428

737 128

3.

Működési célú támogatások államháztartáson belülről

2 725

 

 

 

 

2 725

 

 

 

 

 

 

 

2 725

4.

Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.

Közhatalmi bevételek

897 500

8 000

7 000

350 000

68 000

6 000

9 000

9 000

102 800

284 700

41 000

6 000

6 000

897 500

6.

Működési bevételek

240 896

32 460

20 060

12 460

12 460

18 460

40 460

35 056

19 639

12 460

12 460

12 460

12 461

240 896

7.

Felhalmozási bevételek

290 000

 

 

 

45 075

63 408

40 000

40 000

35 200

16 317

50 000

 

 

290 000

8.

Működési célú átvett pénzeszközök

10 700

 

 

10 700

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 700

9.

Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

83 467

 

 

 

26 500

 

 

 

 

 

56 967

 

 

83 467

10.

Pénzmaradvány igénybevétele

1 383 303

1 383 303

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 383 303

11.

ÁH-n belüli megelőlegezés

25 381

25 381

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 381

12.

Bevételi előir. összesen:

3 671 100

1 510 572

88 480

434 588

213 463

152 021

150 888

145 484

219 067

374 905

221 855

79 888

79 889

3 671 100

13.

Kiadási előirányzatok

Összesen:

14.

Személyi juttatások

510 895

41 700

42 195

42 700

42 700

42 700

42 700

42 700

42 700

42 700

42 700

42 700

42 700

510 895

15.

Munkaadókat terhelő járulék

69 600

5 600

5 750

5 750

5 750

5 750

5 750

5 750

5 750

5 750

5 750

6 500

5 750

69 600

16.

Dologi kiadások

457 254

73 900

34 000

44 000

34 000

34 000

34 000

34 000

34 000

34 000

34 000

34 000

33 354

457 254

17.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

5 000

417

417

417

417

417

417

417

417

417

417

417

413

5 000

18.

Egyéb működési célú kiadás

1 387 735

108 000

108 000

108 000

108 000

108 000

117 000

117 000

117 000

117 000

126 000

127 735

126 000

1 387 735

19.

Egyéb felhalmozási célú kiadás

77

 

77

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

77

20.

Beruházás

727 290

 

11 500

 

 

30 000

25 000

 

 

150 000

 

71 208

439 582

727 290

21.

Felújítás

487 868

 

 

31 069

55 450

53 000

 

 

84 000

84 000

170 000

10 349

 

487 868

22.

ÁH-n belüli megelőlegezés visszafizetése

25 381

25 381

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 381

23.

Kiadási előir. összesen:

3 671 100

254 998

201 939

231 936

246 317

273 867

224 867

199 867

283 867

433 867

378 867

292 909

647 799

3 671 100


14. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Fonyód Város Önkormányzata által 2024. évben biztosított közvetett támogatások

(kedvezmények)

 

 

ezer Ft

 

Támogatás megnevezése

Esetek száma

Nyújtott támogatás összege

eredeti előirányzat

 

ellátottak térítési díja, kártérítés méltányossági alapon történő elengedés összege

 

 

 

lakásépítéshez, felújításhoz nyújtott kölcsön elengedés összege

 

 

 

helyi adónál biztosított kedvezmény, mentesség összege

3 210

248 084

 

helyiségek, eszközök hasznosításából származó bevételből nyújtott kedvezmény, mentesség

 

 

 

egyéb kedvezmény vagy kölcsön elengedésének összege

 

 

 

Közvetett támogatások összesen:

3 210

248 084

 


15. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Fonyód Város Önkormányzata saját bevételeinek és kötelezettségek aránya

 

 

 

 

 

 

ezer Ft

Megnevezés

Sor-szám

2024. évben

2025. évben

2026. évben

2027. évben

Összesen

Helyi adók és a települési adók

01

886 000

900 000

905 000

908 000

3 599 000

Osztalékok, koncessziós díjak, hozambevételek

02

0

0

0

0

0

Díjak, pótlékok, bírságok

03

11 500

5 000

5 000

5 000

26 500

Tárgyi eszközök, immateriális javak, vagyoni értékű jog értékesítése, vagyonhasznosításból származó bevétel

04

45 000

45 000

45 000

45 000

180 000

Részesedések értékesítése és részesedések megszűnéséhez kapcsolódó bevételek

05

0

0

0

0

0

Vállalat értékesítéséből, privatizációból származó bevételek

06

0

0

0

0

0

Kezesség-, illetve garanciavállalással kapcsolatos megtérülés

07

0

0

0

0

0

Saját bevételek (01+…+07)

08

942 500

950 000

955 000

958 000

3 805 500

Saját bevételek (08. sor) 50 %-a

09

471 250

475 000

477 500

479 000

1 902 750

Előző év(ek)ben keletkezett tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (11+…+17)

10

695

0

0

0

695

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

11

0

0

0

0

0

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

12

0

0

0

0

0

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

13

0

0

0

0

0

Adott váltó

14

0

0

0

0

0

Pénzügyi lízing

15

0

0

0

0

0

Halasztott fizetés

16

0

0

0

0

0

Kezességvállalásból eredő fizetési kötelezettség

17

695

0

0

0

695

Tárgyévben keletkezett, illetve keletkező, tárgyévet terhelő fizetési kötelezettség (19+…+25)

18

0

0

0

0

0

Felvett, átvállalt hitel és annak tőketartozása

19

0

0

0

0

0

Felvett, átvállalt kölcsön és annak tőketartozása

20

0

0

0

0

0

Hitelviszonyt megtestesítő értékpapír

21

0

0

0

0

0

Adott váltó

22

0

0

0

0

0

Pénzügyi lízing

23

0

0

0

0

0

Halasztott fizetés

24

0

0

0

0

0

Kezességvállalásból eredő fizetési kötelezettség

25

0

0

0

0

0

Fizetési kötelezettség összesen (10+18)

26

695

0

0

0

695

Fizetési kötelezettséggel csökkentett saját bevétel (09-26)

27

470 555

475 000

477 500

479 000

1 902 055


16. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Fonyód Város Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyletekről

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ezer Ft

Sorszám

Az adósságot keletkeztető ügylet megnevezése

Fejlesztés cél megnevezése

Eredeti előirányzat 2024. év

1.

hitel, kölcsön felvétele, átvállalása a folyósítás, átvállalás napjától a végtörlesztés napjáig, és annak aktuális tőketartozása

 

0

2.

a számvitelről szóló törvény szerinti hitelviszonyt meg-testesítő értékpapír forgalomba hozatala a forgalomba hozatal napjától a beváltás napjáig

 

0

3.

váltó kibocsátása a kibocsátás napjától a beváltás napjáig

 

0

4.

az Szt. szerint pénzügyi lízing lízingbevevői félként történő megkötése a lízing futamideje alatt

 

0

5.

a visszavásárlási kötelezettség kikötésével megkötött adásvételi szerződés eladói félként történő megkötése
– ideértve az Szt. szerinti valódi penziós és óvadéki repóügyleteket is – a visszavásárlásig

 

0

6.

a szerződésben kapott, legalább háromszázhatvanöt nap időtartamú halasztott fizetés, részletfizetés

 

0

7.

hitelintézetek által, származékos műveletek különbözeteként az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-nél elhelyezett fedezeti betétek

 

0

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen:

0


17. melléklet a .../2024. (II. 15.) önkormányzati rendelethez

Fonyód Város Önkormányzat által 2024. évben ellátandó, önként vállalt feladatai, és államigazgatási feladatai

 

 

 

 

 

ezer Ft

Intézmények

Önként vállalt feladat

Államigazgatási feladat

Tervezett kiadás

Finanszírozás módja

Tervezett kiadás önkormányzati finanszírozásból

Fonyódi Kulturális Intézmény

városi rendezvények

 

34 895

önkormányzati finanszírozás /építményadó /

31 669

Fonyódi Kulturális Intézmény

múzeum működtetés

 

7 000

önkormányzati finanszírozás /építményadó /

7 000

Fonyód Város Önkormányzata

civil szervezetek támogatása

 

52 000

önkormányzati finanszírozás /építményadó /

52 000

 

 

 

 

 

 

Összesen

 

 

93 895

 

90 669


 

Végső előterjesztői indokolás

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV törvény 24. § (3) bekezdése értelmében a jegyző által előkészített költségvetési rendelet-tervezetet a polgármester február 15-ig nyújtja be a Képviselő-testületnek, melyet az Áht. 34. § (4) bekezdése alapján negyedévenként, a Képviselő-testület döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, dec. 31-i hatállyal módosítja.

« Vissza
Vissza a főmenübe