2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2015. június 2-i ülésére

Tárgy:   Beszámoló a Fonyód városban 2014. évben végzett személyszállítási helyi közszolgáltatásról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi Bizottság

A Dél-Dunántúli Közlekedési Központ Zrt. benyújtotta a 2014. évre vonatkozó beszámolóját a Fonyód városban a helyi személyszállítási közszolgáltatás végzéssel kapcsolatos 2014. évre szóló beszámolóját. A beszámolót az előterjesztéshez mellékelem.

 A beszámolóból kitűnik, hogy a Kapos Volán Zrt-nek Fonyódon 3.865 E Ft bevétele mellett, 5.916 E Ft költsége keletkezett a 2014. évben. Összesen 2.051 E Ft vesztesége keletkezett a közszolgáltatónak a 2013. évben.

 Az önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződés értelmében a közszolgáltató a veszteség kiegyenlítésére és az elvárt nyereségének pótlására tart igényt, amelynek összege 2.343 E Ft.

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.

 
Döntési javaslat

"Beszámoló a Fonyód városban 2014. évben végzett személyszállítási helyi közszolgáltatásról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: településüzemeltetési kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a Kapos Volán Zrt beszámolóját a 2014. évben Fonyód város területén, a helyi tömegközlekedéssel kapcsolatos közszolgáltatási tevékenységéről.


2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2016. évi költségvetés terhére biztosítja  Kapos Volán Zrt. részére a közszolgáltatási szerződés alapján igényelt 2.343 E Ft támogatást.

 



Határidők, felelősök:

Határidő: 2016. 02. 29.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Dr. Széll Attila

« Vissza
Vissza a főmenübe