2. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2015. június 1-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Fonyódliget, Erzsébet tábor mellett található 10232/4 hrsz-ú ingatlan használati megállapodásának jóváhagyásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Jogi Bizottság, Városfejlesztési Bizottság

A Fonyódligeten, a Virág utca végén lévő tábort jelenleg az Erzsébet Üzemeltető Kft működteti. A tábor és a Balaton között húzódó 10232/4 hrsz-ú, közpark megnevezésű ingatlan használatára használati megállapodás megkötését kezdeményezi az üzemeltető.

 A 10232/4 hrsz-ú, közpark megnevezésű, 24964 m2 területű ingatlan Fonyód Város Önkormányzat tulajdonában áll. A vagyonrendelet szerint a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyon, törzsvagyon kategóriába tartozik, ami alapján az ingatlan nem idegeníthető el. A csatolt használati megállapodás 8. pontjában rögzítésre került, hogy az ingatlan bárki által, térítésmentesen megközelíthető marad.

 A szerződésben az Erzsébet Üzemeltető Kft nyilatkozik, hogy átlátható szervezetnek minősül és közfeladatot lát el az Erzsébet-programról szóló 2012. évi CIII. törvény szerint.

 

Melléklet:

1. számú:         Használati megállapodás

2. számú:         A 10232/4 hrsz-ú ingatlan térképmásolata


Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési Bizottság   A Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Jogi Bizottság   A Jogi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

" Előterjesztés a Fonyódliget, Erzsébet tábor mellett található 10232/4 hrsz-ú ingatlan használati megállapodásának jóváhagyásáról "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: településüzemeltetési kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete használati megállapodást köt az Erzsébet Üzemeltető Kft-vel a fonyódi 10232/4 hrsz-ú ingatlanra az előterjesztéshez 1. számú mellékletként csatolt tervezet szerint.

 2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert az 1. pont szerinti Használati Megállapodás megkötésére.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2015. 06. 30.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe