1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2015. szeptember 29-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról
Készítette:   Szász-Reichert Szabina
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi Bizottság

A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, a két ülés között végzett tevékenységemről, valamint az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, megbízásokról az alábbi tájékoztatást adom. 

1.A 103/2015. ( VI:30.) határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete térítésmentesen használatba adja a Fonyód, Szent István utca 3. számú ingatlan déli oldali alagsori nem lakás céljára szolgáló helyiséget a BVR-F Polgárőr Egyesület részére 2015. augusztus 1. napjától határozatlan időre, azzal, hogy a megállapodásba kerüljön rögzítésre, hogy mely közfeladatokat látja el. A Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert a térítésmentes használati megállapodás aláírásával. A használati megállapodás aláírásra került.

2.A 104/2015. (VI.30.) határozatával Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő Testülete a 2015. évi lakossági víz-és csatornaszolgáltatás díjának csökkentésére pályázatot nyújt be a Magyar Államkincstár felé. A Képviselő-testület meghatalmazza a polgármestert az állami támogatás igénylésének benyújtására és a pályázattal kapcsolatos teendők lebonyolítására, a szükséges iratok aláírására. A támogatás igénylése benyújtásra és a szükséges íratok aláírásra kerültek.

3.A 111/2015. ( VI.30) határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a Fonyódi Városfejlesztési Nonprofit Kft-t, hogy kössön szerződést a Fonyód, Fürdő utca első 2500 m2 szakaszának karbantartására - a legkedvezőbb ajánlatot adó - Tabán-Bau Kft-vel, az árajánlatban szerelő 10.01.720.- Ft  Áfa, mindösszesen 13.71.14.- Ft áron. A szerződés megkötésre került.

4.A 119/2015. (VII.23.) határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete kinyilvánítja azon szándékát, hogy benyújtja pályázatát a belügyminiszter és a nemzetgazdasági miniszter által meghirdetett a települési önkormányzatok rendkívüli szociális támogatására kiírt pályázatra a szociális ellátások helyi szabályairól szóló 22015. (II.12.) önkormányzati rendeletben meghatározott települési támogatások 2015. március 1. - december 31. közötti kifizetéseihez. Felhatalmazza a polgármestert a pályázat benyújtására és a pályázattal kapcsolatos jognyilatkozatok megtételére. Pályázat benyújtásra került.

Közbeszerzéssel kapcsolatos információ:

Fonyód Város Önkormányzata középületeinek korszerűsítése keretében a Fonyód, Fő u. 8. szám alatt lévő Palonai Magyar Bálint Általános Iskola épületének energetikai korszerűsítésére kiírt közbeszerzési eljárást lefolytattuk.

A nyertes ajánlattevő

neve: Enerin EPC Kft.

címe: 1051 Budapest, Hercegprímás utca 12

nettó ajánlati ár: 109.599.235,- Ft.

 

SZMSZ 52. §. (2) alapján teljesített kifizetések 2015.06.19. -2015.09.20. között:

A köt.váll. összege /  évzáró , pedagógusnap, testvérvárosi gyerekek, harcsafesztivál, Badacsonytomaj szüreti fesztivál, első osztályosok támogatása  /   összesen: 2 826 038 Ft

 

Részt vettem a/az:

- Képviselő-testület és Bizottságai ülésén,

-   Siófoki agglomerációt érintő szennyvíz- beruházás keretében épülő új szennyvíztisztító telep ünnepélyes alapkő-letételén , Siófokon

-   Karádi szennyvízelvezetési agglomeráció szennyvízgyűjtése és szennyvíztisztítása – KEOP- 1.2.0/09-11-2012-0013 sajtótájékoztatóján Karádon

-   Délnyugat Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás Elnökségi ülésén, Balatonfenyvesen

-   50 éves a Port Lacaj, megemlékezés

-   Somogyi Értékek Napján , Kaposváron

-   Vagabund Vitorlás Sportegyesület Vízisport Központ záró rendezvényén , Fonyódon

-   Szent István napokon ,

-   Bahart Regatta amatőr vitorlás verseny megnyitóján,

-   Lányi Emléknapon Badacsonyban és Fonyódon,

-   Fonyódi Harcsafesztiválon,

- Fogadtam:

            - érdeklődőket, befektetőket, vállalkozókat,    fonyódi állampolgárokat

- Egyeztettem:

      - dr. Bali Papp Rita ügyvédnővel,

-   Polgárőr Egyesülettel,

    

Polgármester átruházott hatáskörben

szociális igazgatási ügyek:

              9 fő estében rendkívüli települési támogatást állapítottam meg,

              5 fő esetében buszbérletet állapítottam meg,

              7 fő esetében térítési díjat engedtem el, csökkentette,

              8 fő estében települési támogatást állapítottam meg,

              4 fő esetében gyermekvállalási támogatást állapítottam meg.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság   A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: pénzügyi kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentést, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről szóló beszámolót, valamint a két ülés között végzett tevékenységről szóló tájékoztatót.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2015. 10. 01.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Szász-Reichert Szabina

« Vissza
Vissza a főmenübe