3. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfejlesztési Bizottság
2015. szeptember 28-i ülésére

Tárgy:   Előterjesztés a Sysco-Lux Kft ingatlanrész térítésmentes felajánlásának elfogadásáról
Készítette:   Kovács Péter irodavezető
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Városfejlesztési Bizottság

Az előterjesztéshez csatolt levéllel kereste meg önkormányzatunkat a Sysco-Lux Kft.

 

A Sysco-Lux Kft tulajdonában vannak a – korábbi Tungsram üdülőhöz tartozó -, a Városi strand mellett lévő 6706/6 és 6706/7 hrsz-ú ingatlanok. A Városi Főépítésszel történt egyeztetés során a Kft ügyvezetője tudomást szerzett az önkormányzat azon fejlesztési elképzeléséről, hogy a Sándortelepi strand és a Bélatelepi strand között egy sétányt kívánunk kialakítani. A sétány nyomvonalának kialakításához szükséges, hogy a Magaspart alatt húzódó vasút védelmét szolgáló töltés – lehetőség szerint külön helyrajzi számon lévő ingatlanon - elkészüljön, valamint a fenti két ingatlan vasúttal határos területéből egy közterületi rész kialakuljon.

A Nemzeti Infrastruktúra Zrt és a MÁV Zrt-vel folytatott tárgyalások során sikerült elfogadtatni, hogy a fentiekben jelzett szakaszon a vasútvonal rekonstrukciója során betervezzék a vasutat védő töltés megépítését, amelyen a későbbiekben sétány is kialakítható. Ez várhatóan a 2017. év végére fog elkészülni.

A Sysco-Lux Kft által felajánlott területrésszel egy lépéssel ismét közelebb kerülünk a sétány megvalósításának lehetőségéhez.

A fonyódi 6706/6 és 6706/7 hrsz-ú ingatlanok megosztásával együtt célszerű lenne a fonyódi 6707/1 hrsz-ú ingatlan megosztása, és az így leválasztott terület a Sysco-Lux Kft által leadott területtel való összevonása is. Így a leendő sétány ezen szakasza egy helyrajzi szám alá kerülhet.

 

A Sysco-Lux Kft ügyvezetője elfogadta a javaslatunkat és vállalta, hogy a telekalakítást a fenti módon elkészítteti, annak költségeit magára vállalja.

 

Melléklet:

 

1. számú:         Sysco-Lux Kft kérelme

2. számú:         A Syco-Lux Kft és a Városi strand telekalakításának tervezete

3. számú:         41/2004. (XII.30.) TNM rendelet mellékleteként szereplő, Fonyód Vízpart-rehabilitációs tanulmánytervének, a területre vonatkozó kivonata


Döntéshozói vélemények

Városfejlesztési Bizottság  

Városfejlesztési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását .

 
Döntési javaslat

"Előterjesztés a Sysco-Lux Kft ingatlanrész térítésmentes felajánlásának elfogadásáról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: vagyongazdálkodási kérdések
A Városfejlesztési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

1. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a Sysco-Lux Kft által felajánlott, a fonyódi 6706/76 és 6706/7 hrsz-ú ingatlanból kialakítandó közterületi ingatlanrészt.

 

2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a későbbiekben kialakítandó parti sétány megvalósítása érdekében hozzájárul az önkormányzat tulajdonában lévő fonyódi 6707/1 hrsz-ú ingatlan megosztásához.

 

3. Az 1. és a 2. pont alapján megosztott ingatlanok a telekalakítási eljárás végén egy helyrajzi számon kell, hogy szerepeljenek.

 

4. Az 1-3 pontban jelzett telekalakítási munkálatok költsége a Sysco-Lux Kft-t terheli.

 

5. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert az 1-3 pontban jelzett telekalakítási feladatokkal kapcsolatos valamennyi irat aláírására.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2015. 10. 15.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Kovács Péter

« Vissza
Vissza a főmenübe