2. napirendi pont
TÁJÉKOZTATÓ
A Pénzügyi Bizottság
2015. november 3-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról
Készítette:   Szász-Reichert Szabina
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi Bizottság

A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, a két ülés között végzett tevékenységemről, valamint az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, megbízásokról az alábbi tájékoztatást adom.

 1. A 131/2015. (VI.30.) határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete csatlakozni kíván a szociálisan hátrányos helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetve felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2016. évi fordulójához és felhatalmazza a polgármestert a 1. melléklet szerinti Nyilatkozat aláírására.

2. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz önkormányzati forrásként 680.000,-Ft-ot biztosít a város 2016. évi költségvetésében. A határozat megküldésre került.

3 .A 133/2015. ( X.1.) határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Fonyódi Óvoda és Bölcsőde egységes szerkezetben foglalt Alapító Okiratát az előterjesztés 1. szám mellékletét képező tartalommal, az Alapító Okiratot, Módosító Okiratot az előterjesztés 2. szám melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja.

Felkéri a jegyzőt, hogy a Fonyódi Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratát, valamint az Alapító Okiratot, Módosító Okiratot küldje meg a Magyar Államkincstár Somogy Megyei Igazgatósága részére. Az okiratok megküldésre kerültek a Magyar Államkincstár Somogy Megyei Igazgatósága részére.

 4. A 134/2015. ( X.1.)  határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Fonyódi Kulturális Intézmények egységes szerkezetben foglalt Alapító Okiratát az előterjesztés 1. szám mellékletét képező tartalommal, az Alapító Okiratot, Módosító Okiratot az előterjesztés 2. szám melléklet szerinti tartalommal jóváhagyja. Felkéri a jegyzőt, hogy a Fonyódi Kulturális Intézmények Alapító Okiratát, valamint az Alapító Okiratot, Módosító Okiratot küldje meg a Magyar Államkincstár Somogy egyei Igazgatósága részére. Az okiratok megküldésre kerültek a Magyar Államkincstár Somogy Megyei Igazgatósága részére.

5. A 135/2015. ( X.1.) határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Kormányrendelet 9. § (5) bekezdésében foglaltak alapján a Fonyódi Polgármesteri Hivatal és a Fonyódi Kulturális Intézmények, valamint a Fonyódi Óvoda és Bölcsőde között a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről szóló munkamegosztási megállapodást a határozat melléklete szerinti tartalommal jóváhagyja valamint felhatalmazza a jegyzőt és az intézményvezetőket a megállapodás aláírására. A megállapodás aláírásra került.

6. A 138/2015. (X.1.) határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete vagyonkezelésbe adja a Fonyód, Béke utca 1. szám alatt lévő, fonyódi  8056/5 hrsz-ú, középiskola megnevezésű ingatlant a Siófoki Szakképzési Centrum részére. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert a vagyonkezelésbe adással kapcsolatos valamennyi irat aláírására. A határozat megküldésre került.

7. A 141/2015. ( X.1.) határozatával

1.Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a Sysco-Lux Kft által felajánlott, a fonyódi 6706/76 és 6706/7 hrsz-ú ingatlanból kialakítandó közterületi ingatlanrészt.

2.Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete a későbbiekben kialakítandó parti sétány megvalósítása érdekében hozzájárul az önkormányzat tulajdonában lévő fonyódi 6707/1 hrsz-ú ingatlan megosztásához.

3. Az 1. és a 2. pont alapján megosztott ingatlanok a telekalakítási eljárás végén egy helyrajzi számon kell, hogy szerepeljenek.

4. Az 1-3 pontban jelzett telekalakítási munkálatok költsége a Sysco-Lux Kft-t terheli.

5. Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete megbízza a polgármestert az 1-3 pontban jelzett telekalakítási feladatokkal kapcsolatos valamennyi irat aláírására. A határozat megküldésre került.

 

8. A 143/2015. ( X.8) határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő testülete mint Alaptó elfogadja a Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősség Társaság Alaptó Okiratának módosítását az előterjesztés melléklete szerinti egységes szerkezetben. A módosítás az Alaptó Okirat 7.6, 8.5, 9.,  11.1.,  11.7.1.,  12.4. és 13.7. pontjait érinti. A Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősség Társaság a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény rendelkezéseivel összhangban folytatja működését. Az Alapító Okirat  határozat szerint módosításra került.

9. A 146/2015. ( X.8) határozatával Fonyód Város Önkormányzat Képviselő testülete mint Alaptó utasítja a cégvezetőt hogy a változások cégjegyzékben történő átvezetése iránti kérelmet terjessze elő a Kaposvári Törvényszék cégbíróságánál. Az átvezetés megtörtént.

 SZMSZ 52. §. (2) alapján teljesített kifizetések 2015.09.21. -2015.10.26. között:

A köt.váll. összege / testvérvárosi gyerekek, testvérvárosi kapcsolat  /   összesen: 727.202 Ft

 Részt vettem a/az:

-         Képviselő-testület és Bizottságai ülésén,

-         Karádi szennyvízberuházás lakossági fórumain, Karádon, Telekiben, Nagycsepelyen, Szóládon, Kötcsén

-         Fonyódi Turisztikai Egyesület Tisztújító Közgyűlésén ,

-         Délnyugat Balatoni Hulladékgazdálkodási Társulás Elnökségi ülésén,

-         Idősek hónapja nyitó rendezvényén és az azt követő vacsorán,

-         fonyódi gróf Zichy Béla-telep című könyv bemutatóján a Fonyódi Kukturális Központ Színháztermében,

-         Balatoni Hajózási Zártkörűen működő Részvénytársaság rendkívüli ülésén, Siófokon

-         Vitorlás Se záró rendezvényén,

-         Somogy Megyei Építész Kamara építészeti napján,

-         Aradi megemlékezésen az Általános Iskolánál,

-         Tök jó napon , Fonyódon

 - Fogadtam:

            - érdeklődőket, befektetőket, vállalkozókat,    fonyódi állampolgárokat,

 - Egyeztettem:

      - dr. Bali Papp Rita ügyvédnővel,

-   Lőrincz Balázs építésszel

 Polgármester átruházott hatáskörben

szociális igazgatási ügyek:

              5 fő estében rendkívüli települési támogatást állapítottam meg,

              4 fő estében települési támogatást állapítottam meg,

              7 fő esetében gyermekvállalási támogatást állapítottam meg.


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság    A Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ügyrendi, napirendi kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

A Pénzügyi Bizottság az alábbi javaslatot terjeszti a Képviselő-testület elé:

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentést, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről szóló beszámolót, valamint a két ülés között végzett tevékenységről szóló tájékoztatót.

 


Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe