1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi Bizottság
2015. december 15-i ülésére

Tárgy:   Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról
Készítette:   Szász-Reichert Szabina
Előterjesztő:   Hidvégi József polgármester
Véleményező bizottság:   Pénzügyi Bizottság

A lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről, a két ülés között végzett tevékenységemről, valamint az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, megbízásokról az alábbi tájékoztatást adom.

1.      A 161/ 2015. (XI.18.) határozatával Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő testülete a Dél-Balatoni Szennyvízelvezetés és Tisztítás Megvalósítását Célzó Önkormányzati Társulás által az Új Széchenyi Terv Környezeti és Energia Operatív Program keretében megvalósítandó

KEOP-1.2.0/09-11-2012-0012 számú (somogytúri agglomeráció)

KEOP-1.2.0/09-11-2012-0013 számú (karádi agglomeráció)

KEOP-1.2.0/09-11-2012-0014 számú (siófoki agglomeráció)

KEOP-1.2.0/09-11-2012-0015 számú (kéthelyi agglomeráció)

KEOP-1.2.0/09-11-2012-0016 számú (balatonlellei agglomeráció) projektek elő finanszírozásához a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény valamint az adósságot keletkeztető ügyletekhez történő hozzájárulás részletes szabályairól szóló 353/2011. (XII.30.) Kormányrendeletben rögzített eljárásrend alapján kezességet vállal az alábbiak szerint:

A Társulási Tanács döntése alapján a KEOP támogatás; BM önerő; NFM önerő előfinanszírozását szolgáló kölcsön szerződés módosítása az OTP Bank Nyrt-nél:

·         a hitel keret összege:                         200.000.000.-Ft,

·         a rendelkezésre tartás időtartama:     2016.01.31.

·         a hitel véglejárata:                             2016.06.30.

A Társulás ezen ügylet keletkeztetéséhez Kormány hozzájárulás kérésére kötelezett, mely kérelemhez Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő testülete 50 millió Ft értékben kezességet vállal, a kezesség vállalás mértékének 0,1 % -ban meghatározott kezességi díj ellenében, melynek esedékessége a hitel szerződés aláírását követő 90. nap.

Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő testülete felhatalmazza az alpolgármestert, hogy az erről szóló magállapodást aláírja.

Fonyód Város Önkormányzatának Képviselő testülete felkéri a Polgármesteri Hivatalt, hogy a kérelem benyújtásához szükséges adatokat a Társulás részére annak kérése alapján soron kívül, de legkésőbb 2015. november 20. 9:00 óráig adja meg.  Az érintett négy önkormányzat a megállapodást aláírta ,a társulás kölcsönügyletének kormányengedélye beadásra került. 

 

2.      A 173/2015. ( XI.26.) határozatával Fonyód Város Önkormányzata a Dél-Balatoni Szennyvízelvezetés és Tisztítás Megvalósítását Célzó Önkormányzati Társulás székhelyeként 175.961.016 forint összeg visszatérítendő rendkívüli önkormányzati támogatási igényt nyújt be a Magyar Államkincstárhoz a Társulás feladatellátásában megvalósuló projektek utófinanszírozott tételei fedezetének biztosítására.

Fonyód Város Önkormányzata a támogatás elnyerése esetén az elnyert támogatási összeget 2 munkanapon belül a Társulás részére átadja. A pályázat Fonyód Város Önkormányzata nevében beadásra került.

 

Részt vettem a/az:

-         Soron következő Képviselő-testület és Bizottságai ülésén,

-         Kéthelyi szennyvízelvezetési agglomeráció szennyvízgyűjtése és szennyvíztisztítása – KEOP- 1.2.0/09-11-2012-0015 ünnepélyes zárrendezvényén – sajtótájékoztatóján

-         OTP Bank Dél – dunántúli Régiójának évzáró rendezvényén Kaposváron,

-         Balatonlelle agglomeráció szennyvízkezelése KEOP- 1.2.0/09-11-2012-0016 megnevezésű projekt ünnepélyes rendezvényén,

-         Területi tervezés, projektfejlesztés , projektmenedzsment a 2014-20 –as EU-s pályázati ciklus során című képzésen,

-         Fonyód Város Adventi gyertyagyújtásain,

-         Fonyódi lakos szépkorú köszöntésén,

-         Fonyódi Művészeti Iskola által előadott Mikulás hangversenyen,

 

- Fogadtam:

            - érdeklődőket, befektetőket, vállalkozókat,    fonyódi állampolgárokat,

 

- Egyeztettem:

      - dr. Bali Papp Rita ügyvédnővel,

-   Balogh Vilmossal NIKÉ Se elnökével,

-   Pálné dr Gergyel Mónika fonyódi rendőrkapitány helyettessel.

 

Polgármester átruházott hatáskörben

 

szociális igazgatási ügyek:

 

                5 fő estében rendkívüli települési támogatást állapítottam meg,

                1 fő estében települési támogatást állapítottam meg,

                3 fő esetében gyermekvállalási támogatást állapítottam meg,

                1 fő esetben térítési díj elengedése, csökkentését állapítottam meg.

 


Döntéshozói vélemények

Pénzügyi Bizottság    Pénzügyi Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek az előterjesztés szerinti határozati javaslat elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Jelentés a lejárt határidejű határozatokról és a két ülés között végzett önkormányzati tevékenységről, valamint tájékoztató az adott hónap pénzügyi helyzetéről és a vállalt kötelezettségekről, és megbízásokról"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ügyrendi, napirendi kérdések
A Pénzügyi Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

A Pénzügyi Bizottság az alábbi javaslatot terjeszti a Képviselő-testület elé:


Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadja a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló jelentést, az átruházott hatáskörben hozott döntésekről szóló beszámolót, valamint a két ülés között végzett tevékenységről szóló tájékoztatót.


Határidők, felelősök:

Határidő: 2015. 12. 17.
Felelős: Hidvégi József
Hivatali felelős: Szász-Reichert Szabina

« Vissza
Vissza a főmenübe